Dacă website-ul tău are un procent de loading page scăzut, tot ceea ce faci este să îți asasinezi potențialul înainte să ai vreo șansă de succes. Ai nevoie de o găzduire web de performanțe ridicate. În prezent, aceste servicii nu mai sunt doar o opțiune, ci au devenit o necesitate.

Un website care se va încărca greu va influența în mod negativ ranking-ul din motoarele de căutare, va reduce calitatea user-experience-ului și probabil vei pierde și mare parte din vânzările pe care le-ai putea face. În același timp, nici optimizarea on-site sau off-site nu va conta dacă ai o găzduire web de proastă calitate. În acest articol vom încerca să îți explicăm de ce ai nevoie de un serviciu de găzduire web rapid și performant.

De ce ai nevoie de găzduire web rapidă?

În caz că nu ai reușit să ții pasul cu știrile, există un anumit indicator pe care specialiștii îl urmăresc pentru a determina corect calitatea unui website în funcție de interacțiunile audienței acestuia. Acest indicator se numește attention span și practic este timpul în care tu reușești să tii captată atenția cititorului sau clientului tău pe website.

Specialiștii ne avertizează că acest attention span este în scădere iar o gazduire web care nu îți ajută viteza de încărcare nu va lupta nici împotriva factorilor pe care nu îi poți influența. Îți dorești să ai interacțiuni? Atunci investește într-o gazduire web de calitate. Uite câteva motive pentru care ai putea să începi să abordezi și furnizori de gazduire web performantă.

Urcă sus în pozițiile Google

Google iubește site-urile care se încarcă rapid. Gândiți-vă la acest lucru, misiunea Google este să ofere utilizatorilor de motoare de căutare rezultatele de căutare cele mai relevante și de cea mai înaltă calitate.

Când site-ul tău se încarcă încet, vizitatorii nu vor sta niciodată pe gânduri înainte să apese butonul care închide tab-ul. Viteza de încărcare a website-ului tău este un factor care influențează Google ranking-ul pe internet. Nu este unul dintre principalele aspecte de luat în vedere, dar toți știm că atunci când vine vorba de SEO, orice lucru contează. Dacă website-ul tău se încarcă greu, Google își va trimite roboțeii cât mai rar pe website-ul tău, automat tu vei fi indexat mai greu.

Odată cu un „attention span” scăzut, un „page load” slab, apare și un „bounce rate” crescut. Încă un factor care influențează modul în care website-ul tău este indexat. Bounce rate-ul este influențat de numărul de minute sau secunde petrecute de un singur vizitator pe website-ul tău. Dacă media de timp petrecut pe website este de 2 secunde, ceva nu este în regulă, acest lucru va semnala Google că website-ul tău nu este de calitate, vizitatorii ies imediat, iar acest lucru îți va afecta indexarea.

Sperăm că după aceste câteva aspecte legate de cum influențează o găzduire web bună indexarea pe motoarele de căutare, vei acționa cât mai repede și vei investi mai mult în aceste servicii pe care le considerai că fiind neimportante.


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ