Nancy Newman – Cum sa crestem cititori pasionati

Articole asemănătoare

Cu un pic de umor si exemple reale din viata de familie, ne sunt prezentate o serie de strategii prin care lectura poate deveni una dintre activitatile placute ale copilariei. Cartea sa poate fi o sursa de inspiratie pentru parintii, bunicii, educatorii si invatatorii ce inca incearca sa convinga copiii de beneficiile lecturii. Strategiile folosite sunt bazate pe studii stiintifice si sunt suficient de simple pentru a fi aplicate chiar si de cei mai ocupati parinti si educatori de-a lungul rutinei zilnice. Desi are 200+ pagini, lectura nu ar trebui sa depaseasca 4 ore. Numarul mare de pagini se datoreaza corpului de litera mare si grosimii hartiei.

Cartea este un ghid practic dedicat tuturor celor care doresc sa incurajeze copiii sa citeasca. Abordarea bazata pe cei 5 pasi e rezultatul multor ani de experienta profesionala si personala. Chiar si cititorul adult este tratat asemenea unui scolar: capitolele se termina cu un rezumat al strategiilor si ideilor esentiale. Autoarea intelege ca in lumea moderna parintii tind sa fie ocupati, de aceea cartea este gandita special pentru ei. Referintele legate de studiile stiintifice se gasesc la finalul cartii si ofera un plus de credibilitate cartii.

Una dintre ideile cele mai importante din carte e ideea de joaca libera. Timpul liber si joaca libera sunt foarte importante pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor. In momentul actual, din cauza unor parinti ocupati si a unui timp exagerat petrecut in fata dispozitivelor digitale, joaca libera e pe cale de disparitie.

Ultima propozitie din paragraful de jos descrie perfect mesajul acestei carti: lectura poate fi o experienta pozitiva, restul vine de la sine.

„Ori de cate ori aveti prilejul, invitati-va copilul sa va tina companie aducandu-si cartea de citit in camera in care va aflati si sa citeasca in timp ce dumneavoastra va vedeti de treaba in liniste – cititi ziarul, platiti facturi, lucrati pe computer, impletiti, faceti yoga, alaptati bebelusul, etc. Sau luati-va cele trebuincioase si mergeti in camera copilului (carti, facturi, ziare, lucru de mana, laptop etc.) ca sa ii tineti companie in timp ce citeste. Astfel, exercitiile de citire vor deveni o experienta mai putin solitara si mult mai placuta pentru cel mic.”

Aceasta recenzie a fost posibila cu sprijinul Librarie.net care ne-a pus la dispozitie cartea Nancy Newman – Cum sa crestem cititori pasionati.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări