Inelul de logodnă este unul dintre cele mai populare simboluri ale iubirii, fiind utilizat încă din cele mai vechi vremuri pentru cererea în căsătorie. Și pentru că, de-a lungul timpului, în jurul acestei bijuterii s-a dezvoltat o adevărată industrie globală, în zilele noastre bărbații au la dispoziție o mulțime de tipuri și modele de inele de logodnă din care pot alege inelul perfect.

Cu toate acestea – sau, mai bine spus, din această cauză – misiunea de a găsi inelul de logodnă potrivit personalității și preferințelor femeii iubite se poate dovedi mult mai grea decât pare.

Tipul pietrei, dar și simbolistica, forma, culoarea și mărimea ei, tipul metalului și, nu în ultimul rând, mărimea inelului – toate acestea sunt caracteristici pe care orice bărbat care se află în căutarea unui inel de logodnă trebuie să le ia în considerare înainte de a lua decizia finală.

Pentru a vă veni în ajutor, vă prezentăm 3 inele de logodnă de la E-ring – producători de bijuterii cu o experiență de peste 12 ani în acest domeniu – cu care nu aveți cum să dați greș!

Inelul de logodnă cu diamant

Inelul de logodnă cu diamant are o simbolistică aparte, dată de faptul că termenul „diamant” derivă din cuvântul grecesc „adamas” care înseamnă „de neînvins”, „indestructibil”.

Și pentru că toată lumea știe că diamantele sunt extrem de rezistente și aproape imposibil de distrus, oamenii au asociat aceste caracteristici cu dragostea și căsătoria – pe care, în mod evident, orice pereche le vrea la fel de puternice precum frumoasa piatră prețioasă.

Așadar, acest tip de inel ocupă un loc fruntaș printre cele mai apreciate și mai dorite inele de logodnă în 2018 – și, mai mult ca sigur, lucrurile vor sta la fel și în anii următori.

De fapt, tradiția oferirii unui inel de logodnă cu diamant cu ocazia cererii în căsătorie își are originile undeva prin anii 1400. Mai precis, istoria spune că primul inel de logodnă cu diamante dăruit vreodată a fost cel pe care Arhiducele Maximilian i l-a oferit, în 1477, viitoarei sale mirese – Maria of Burgundia, fiica lui Charles the Bold.

Practic, acel inel de logodnă a lansat o modă care, iată, a dăinuit până în zilele noastre și pare că mai are mult până să dispară.

Dacă vă aflați în căutarea unei astfel de bijuterii, pe site-ul E-ring găsiți o mulțime de modele de inele cu diamant, concepute din aur alb, galben sau roz, pe care le puteți personaliza după bunul plac.

Inelul de logodnă cu safir

Safirul, de asemenea, se numără printre cele mai apreciate pietre prețioase atunci când vine vorba despre inele de logodnă, iar asta cu atât mai mult cu cât este o gemă atât de versatilă încât poate fi tăiată în aproape toate formele în care se taie și diamantul.

În plus, anul acesta inelele de logodnă cu pietre colorate sunt extrem de populare! Unele safire au calitatea de a-și schimba culoarea în funcție de unghiul din care cade lumina, însă cele mai cunoscute safire sunt, de departe, cele albastre.

O astfel de piatră a câștigat atenția tuturor când Prințesa Diana a fost cerută în căsătorie de Prințul Charles și – chiar mai abitir – 30 de ani mai târziu, când același inel de logodnă cu safir i-a fost dăruit frumoasei Kate Middleton de către Prințul William, fiul cel mare al Lady Di.

De altfel, se spune că safirul aduce noroc în dragoste, astfel că, dacă vă aflați în căutarea unui inel de logodnă, aveți toate motivele să alegeți unul incrustat cu safir!

Inelul de logodnă cu ametist

Ametistul este considerat simbol al spiritualității și al înțelepciunii, dar și al iubirii pure, spunându-se despre el că poate transforma energia în dragoste și fiind considerat a fi caracteristic eleganței și sobrietății, dar mai ales a regalității.

În plus, ametistul este asociat cu Valentine`s Day, întrucât legenda spune că Sfântul Valentin ar fi purtat un inel cu o astfel de piatră în care era sculptată imaginea zeului Dragostei.

De asemenea, ametistul poate fi o alegere bună și pentru că este ușor de combinat cu orice tip de aur, însă face o pereche de excepție în special cu aurul galben, mai ales dacă piatra principală este însoțită și de mici diamante care să confere un plus de strălucire și de efect aspectului final al bijuteriei.


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ