Insula Corfu

Articole asemănătoare

insula-corfuInsula Corfu este astazi una dintre cele mai populare destinatii turistice din regiune si una dintre cele mai frumoase din spatiul mediteranean. O insula cu farmec, parte a Insulelor Ionice, Corfu are o vegetatie deosebit de bogata, plaje bine intretinute si curate, locuinte vechi ridicate intr-un stil arhitectural interesant, sate pline de culoare unde traditiile sunt la mare pret, numeroase baruri si localuri unde viata de noapte este pe gustul celor mai tineri si nu numai prin aerul ei special. In esenta, este un loc perfect pentru o vacanta datorita imbinarii dintre atmosfera cosmopolita si valoarea traditiilor elene.

Alegand sa vizitezi insula Corfu, este cazul sa te pregatesti pentru o experienta incredibila. Un amalgam de frumuseti naturale, cu trasaturi traditionale si minunate locuri arheologice, insula Corfu se intinde de la nordul Marii Ionice pana la intrarea Marii Adriatice. Insula Corfu (cu numele modern – Kerkyra) are 36 mile lungime si in partea de nord, 15 mile latime. In centru este Muntele Pantocrator cu o inaltime de 998 metri. Coasta de nord-est este mai inalta, cu stanci care inconjoara plaja, avand numeroase golfuri si traditionalele sate pescaresti. Nordul si sudul ofera plaje lungi, acoperite cu nisip. Este a doua insula ca marime din grupul stiut ca „Sapte Insule” sau Eptanisa, avand o suprafata de 589 km2 si un litoral de 217 km lungime. Insula se situaza in golful Otranto, in apropierea granitei cu Albania. Corfu este insula miracolelor si minunilor, unde in fiecare moment scena se schimba fara sa afecteze armonia din regiune. Cea mai verde insula dintre insulele Greciei, Corfu, are 3 milioane de arbori de maslin. De asemenea, covorul de flori din locurile insulei si satele in stil adriatic, are peisaje splendide de coasta si cateva excelente plaje separate.

Capitala insulei, numita Corfu sau Kerkira, oras medieval, este si principalul port si cel mai mare oras din Insulele Ionice, avand aproximativ 30.000 de locuitori. In acelasi timp este si un oras modern, frumos si primitor, construit pe un promontoriu, stilul arhitectural fiind un amestec straniu de influente siciliene, venetiene, franceze si engleze, marturii a tot atatea dominatii straine, care s-au impletit cu traditiile si tehnicile locale. Un stil arhitectural unic, aducand si mai mult farmec localitatii. S-au pastrat foarte bine cladiri si vile vechi, elegante, palatele ce altadata erau proprietatea unor familii instarite, pietele amenajate in maniera franceza sau fortaretele, care in trecut aparau insula de atacuri.

Dezvoltandu-se de-a lungul timpului, orasul este astazi impartit in doua sectiuni, cea de nord si cea de sud, fiecare avand traditiile, povestile si obiectivele sale. In partea de nord se gaseste Orasul Vechi / Palaiopoli, delimitat de Piata Esplanada si noua fortareata. Piata centrala, Esplanade sau Spianada, a devenit piata publica in perioada ocupatiei franceze, fiind proiectata de arhitecti si decoratori francezi, iar efectul este si astazi deosebit. In perioada verii in vasta piata, marginita de copaci si flori, are loc un concurs de cricket, singurul din Grecia, traditie pastrata din vremea ocupatiei engleze. De jur imprejur pot fi admirate numeroase cladiri elegante, monumente istorice si o veche fortareata venetiana.

Una dintre cele mai interesante cladiri de aici este Liston, o constructie datand din perioada ocupatiei franceze, ce poate fi vazut chiar la marginea Esplanadei, cu superbe terase sustinute de arcade. Stilul este inspirat de cel de pe Rue de Rivoli, din Paris, in piata gasindu-se unele dintre cele mai elegante si pretentioase cafenele si restaurante de pe insula Corfu. Multe alte monumente pot fi vazute aici, precum fortaretele construite in vremea ocupantilor venetieni, piata de langa cladirea Primariei, Piata Sfintilor, Academia si altele. Unul dintre cele mai frumoase cartiere este cu siguranta Kanoni, aici putand fi vazute o buna parte dintre ruinele vechiului Corfu. Cel putin la fel de atragator este si Mandouki, mult mai verde si mai bine pastrat.

Corfu, capitala insulei cu acelasi nume, este unul dintre cele mai frumoase orase ale Greciei si un loc perfect pentru o vacanta.

Articole recente

Articolul precedentSoftware pentru recunoastere vizuala
Articolul următorCe este sufletul?

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări