Master consacrat dezvoltarii durabile

Articole asemănătoare

Paris, 20 iunie 2012 – Intreprinderile, guvernele si organizatiile supranationale din ziua de astazi trebuie sa conceapa si sa gestioneze din punct de vedere economic proiecte viabile din punct de vedere financiar, dar care trebuie in acelasi timp sa respecte mediul si sa fie responsabile social. International University of Monaco (membra a Grupului francez INSEEC) raspunde acestor noi nevoi ale intreprinderilor si ale societatii lansand un program de studii care ofera participantilor posibilitatea de a intelege si de a raspunde acestor noi provocari: Master in Sustainable Development. « Dezvoltarea durabila nu mai apartine domeniului „gandirii irealiste” sau al „greenwashing”, cum era cazul cu 5-10 ani in urma. Astazi, cadrul legal national si international din domeniul mediului impune practic tuturor societatilor si institutiilor obligatia de a gandi si actiona mai durabil. Acestea doresc acum sa angajeze persoane care au toate competentele cerute in management, dar si un mod de gandire compatibil cu sustenabilitatea. », explica responsabila programului, Damyana Bakardzhieva. Masterul, cu durata de 1 an, poate fi urmat la Monaco incepand cu aceasta toamna. Inscrierile pentru cele 20 de locuri se mai pot face pana la sfarsitul lunii iunie.

Cazuri practice si experti internationali

Dezvoltarea durabila a devenit una dintre provocarile inconturnabile din secolul 21, careia societatea noastra trebuie sa-i raspunda. Incepand cu anul academic 2012 – 2013, studentii vor putea urma un nou program dedicat dezvoltarii durabile: Master in Sustainable Development, la International University of Monaco (membra a Grupului francez INSEEC).

Schimbarile climatice, consumul ecologic, comertul verde, micro-finantele si ONG-urile, investitiile responsabile social, legislatia cu privire la dezvoltarea durabila si energie fac parte din modulele de curs. Studentii vor beneficia si de o viziune mai practica, prin explorarea unor subiecte precum : planul Uniunii Europene privind « pachetul climat-energie » si aplicarea acestuia in constructia de cladiri de tip «energie zero», actiunile ONG-urilor din Monaco in domeniul conservarii biodiversitatii, fondurile de investitii responsabile create de banci sau lansarea unui campionat de curse pentru automobile electrice, etc.

Invitati de renume international vor sustine conferinte in cadrul acestui program. De exemplu, unul dintre cei mai celebri botanisti din Statele Unite, Peter Raven, cu o conferinta cu tema: Despre pierderea biodiversitatii si schimbarile climatice. Considerat un «Hero for the Planet» de catre magazinul Time, Raven a intreprins numeroase cercetari in lumea intreaga despre protejarea plantelor amenintate cu disparitia, iar contributia sa a fost recunoscuta prin premiul Biodiversity Award decernat de catre Fundatia Prince Albert II de Monaco in 2010.

Numeroase posibilitati de angajare

Dupa absolvirea programului, absolventii isi vor putea aplica noile competente in functii cheie din intreprindere (Finante, Marketing, Strategie si Comunicare), din perspectiva a ceea ce tine de dezvoltarea durabila. Ei vor fi astfel in masura sa identifice, sa propuna si sa puna in practica mijloacele cele mai durabile de productie, consum si investitii. Absolventii acestui master vor putea ocupa diverse posturi, precum cel de manager de proiect in ONG sau organizatii si institutii internationale, reponsabil cu responsabilitatea sociala in sectorul privat, consultant in intreprinderi specializate pe domeniul mediului si a tehnologiilor sau economiei verzi, etc.

Acest nou program reprezinta un pariu pe care International University of Monaco il face cu viitorul. «Lansarea acestui Master in dezvoltare durabila se inscrie in seria obiectivelor IUM in calitate de forta motrice in crearea de noi modele de afaceri durabile » , subliniaza Antonella Patras, decanul IUM.

De altfel, si pentru a celebra aceasta lansare, IUM a aderat, ca si alte institutii de invatamant superior din lume, la angajamentul cu privire la practicile durabile si a semnat declaratia care va fi facuta publica zilele acestea la Conferinta Natiunilor Unite pe tema dezvoltarii durabile – Rio + 20.

Inscrieri si informatii despre acest program: http://www.monaco.edu/master-programs/master-sustainable-development.cfm

Comunicat de presa trimis de Mihaela Fiordean, International Consultant noirsurblanc.com.

Articole recente

Articolul precedentFascinatia Lunii
Articolul următorGlucoza – energia creierului

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandări