Primul eReader romanesc

Articole asemănătoare

Nu ar fi minunat sa va puteti lua cu dumneavoastra biblioteca in concediu?

Ei bine iata solutia: un e-reader!

Ce este un e-reader?

Un e-reader este un dispozitiv portabil ce permite vizualizarea cartilor electronice(e-books), ce respecta un anumit format, pe un ecran de 6 inch.

De unde se pot lua aceste e-book-uri?

Le puteti gasi oriunde pe Internet.

Care ar fi cel mai plauzibil motiv pentru care sa cumparati un astfel de produs?

Este o biblioteca ce va poate încapea în geamantan si va faciliteaza enorm lectura.

EVOBOOK, primul dispozitiv românesc cu tehnologie E-ink (tehnologie ce permite transpunerea cernelii obisnuite în cerneala electronica, oferind un aspect deosebit textului) si primul produs din categoria e-book reader-elor, ofera utilizatorilor un ecran de 6 inch si suport pentru limba româna.

Dispozitivul este compact, cântareste 228g si poate stoca în memoria interna de 2GB pâna la 4.000 de carti. Memoria poate fi extinsa pâna la 10GB prin folosirea unui card SD, iar bateria sa asigura o autonomie de pâna la 10.000 de pagini, timp de circa 15 zile.

De asemenea, dispozitivul dispune de functie Search, posibilitatea de  a alege dimensiunea fontului dorit (zoom), functie Bookmark si poate reda fisiere Mp3. Cititorul este compatibil cu toata gama de formate curente (PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB etc).

Pentru a simplifica experienta utilizatorului EVOBOOK va oferi un serviciu online de update periodic al bibliotecii digitale.

Altfel spus, acest dispozitiv are o memorie mare, o durata de functionare mare, suporta o multitudine de formate, si este foarte comod de manevrat.

Faptul ca poate reda fisiere Mp3 va permite sa ascultati muzica preferata în timp ce cititi. Functia Search va permite sa cautati un anumit cuvânt sau fraza existenta în cartea pe care o cititi. Bookmark-ul da posibilitatea punerii unui semn de carte în cazul în care doriti sa reluati lectura de la pagina la care ati ajuns fara a mai fii nevoie sa o cautati dumneavoastra.

Bibliografie:

Revista Chip – decembrie 2010. Foto: 1, 2.

Autor: Sirbu Andrei Alexandru, articol trimis pentru Concursul Descopera.org

Articole recente

Comentarii

  1. Sincer sa fiu nu stiu daca e primul e-reader,dar am observata ca exista si tablete romanesti, la un pret destul de OK. Pacat ca tine asa putin bateria fata de alte e-reader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări