Fantezie în eprubete – vaccinul românesc împotriva COVID-19

Articole asemănătoare

Acum un an, OncoGen a propus o tehnologie vaccinomică revoluționară  împotriva SARS-CoV-2 care se bazează pe imunitatea celulară (limfocite T-citotoxice) și care ar putea oferi o imunitate pe viață. Acest vaccin este administrat sub forma unui spray nazal, nu necesită temperaturi scăzute și rămâne stabil timp îndelungat la temperatura camerei. Însă din lipsa banilor, vaccinul nu a ajuns nici măcar în prima fază de testare.

Virgil Păunescu, directorul OncoGen a declarat că autoritățile l-au marginalizat și ignorat total, ba chiar a fost amenințat și s-au făcut anchete asupra lui. “Cercetările s-au împotmolit pentru că guvernul Iohannis a ignorat total acest proiect.”

Cine este Virgil Păunescu

În comuna Șerbănești din județul Olt avea să se nască în 1961, Vergică Gălușcan.

Vergică Gălușcan a făcut liceul în Timișoara și a studiat la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. După absolvire, până în 1990, a fost medic stagiar la Spitalul Județean din Iași.  Între 1990 și 1992 a practicat medicina generală la Oradea, iar apoi a lucrat ca medic specialist în laboratorul Institutului de Sănătate Publică Timișoara.

Însă după 1992 Vergică Gălușcan s-a pierdut de pe fața pământului. Conform Cațavencii.ro, n-a fost răpit de extratereștrii, ci vinovați de dispariția lui Vergică sunt angajații Ministerului de Interne, care, prin decizia nr. 153032/1 din 1992, au aprobat schimbarea numelui lui Vergică Gălușcan în Virgil Păunescu.

Virgil Păunescu este directorul OncoGen din Timișoara, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara și vicepreședinte al Academiei de Științe Medicale. A fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și fost consilier prezidențial. Pentru o scurtă perioadă a condus și Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Trecutul lui Virgil Păunescu

În 2013, pe 15 iulie, DNA se sesizează din oficiu și începe urmărirea penală în cazul domnului Virgil Păunescu pentru infracțiunile de cumpărare de influență, trafic de influență, dare și luare de mită și abuz în serviciu.

Procurorii au constatat că: „În anul 2012 numitul Iman Vlad Francisc ar fi acordat foloase necuvenite numitului Păunescu Virgil – consilier prezidențial în cadrul Departamentului de Sănătate aflat în subordinea Președinției României, foloase constând în lucrări de reabilitare la imobilul aparținând societății AGRO VLAD SRL, pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Ministerului Sănătății în vederea alocării de fonduri pentru achiziționarea de aparatură medicală destinată Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. Din datele existente, aparatura necesară trebuia achiziționată de la societatea VFI Medica SRL – societate având ca obiect de activitate principal comerțul produselor farmaceutice, iar ca asociat unic pe Iman Vlad Francisc.

Pentru alocarea fondurilor numitul Păunescu Virgil trebuia să își exercite influența asupra numitei Bumbac Georgeta – director general în cadrul Ministerului Sănătății – Serviciul de buget finanțe.”

În anul 2019, pe 23 mai, DNA a clasat dosarul lui Păunescu pe motivul:

„Cu privire la foloasele ce ar fi fost acordate de Iman Vlad Francisc consilierului prezidențial Păunescu Virgil, constând în lucrări de reabilitare a unui imobil situat în localitatea Orțișoara, jud. Timiș, aflat în patrimoniul societății Agro Vlad SRL:

În urma interogării bazei de date a Oficiului Național al Registrului Comerțului a rezultat că în evidențele acestei instituții nu există o societate cu denumirea Agro Vlad SRL. Totodată a mai rezultat faptul că nici un membru al familiei numitului Păunescu Virgil (respectiv soția Păunescu Maria Elisabeta, în prezent decedată, sau cele 2 fiice, Păunescu Elena Alexandra și Păunescu Andreea) nu dețin și nici nu au deținut părți sociale la vreo societate comercială.”

Procurarea Ionela Crina Bălan a închis dosarul de corupție și abuz în serviciu (dosar nr. 292/P/2013) invocând stupefiantul motiv că nu găsise firma, deși societatea exista încă din 2001 după cum se poate vedea în link-ul următor: https://www.listafirme.ro/agro-vlad-srl-14154107/

Procuroarea Ionela Crina Bălan (soția judecătorului CSM Mihai Bălan) a devenit între timp procuror-șef al Biroului de combatere a infracțiunilor care aduc prejudicii bugetului public – birou care face parte din Secția a II-a DNA.

Pe scurt, Iman era acuzat că în 2012 l-a rugat pe Virgil Păunescu să intervină la Ministerul Sănătății pentru ca Spitalul Județean din Timișoara să aloce fonduri pentru aparatura medicală, iar firma lui Iman, VFI Medica, să vândă către spital. Urmând ca Păunescu să intervină pentru ca firma VFI Medica SRL să obțină contracte de vânzare a aparaturii medicale către spital.

Procuroarea Ionela Crina Bălan a mai făcut o greșeală, în ordonanța de clasare, a menționat că „Nici un membru al familiei numitului Păunescu Virgil (respectiv soția Păunescu Maria Elisabeta, în prezent decedată, sau cele 2 fiice, Păunescu Elena Alexandra și Păunescu Andreea) nu dețin și nici nu au deținut părți sociale la vreo societate comercială)”. Fals, deoarece Elena Alexandra Păunescu, fiica lui Virgil Păunescu, a dobândit acțiuni în firma Agro Vlad SRL în 4 decembrie 2011 și a ieșit din acționariat în 12.12.2014, la mai bine de un an de când DNA începuse cercetarea penală.

În dosar, pe lângă Virgil Păunescu și Vlad Francisc Iman apare și Bogdan Ciprian, fost acționar VFI Medica SRL și fost manager al Spitalului Clinic Județean Timișoara în 2012-2013.

Curtea de Conturi Timiș a estimat prejudiciul creat de Păunescu-Iman la cel puțin jumătate de milion de euro.

Vaccinul românesc produs de OncoGen

Virgil Păunescu, directorul OncoGen, anunța încă din februarie 2020 că a descoperit formula cea mai eficientă de vaccin, care are la bază limfocitele T și poate oferi imunitate pe viață. Trebuie să menționăm în primul rând faptul că Oncogen nu este un institut. Oncogen este un departament în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” din Timișoara și nu are gradul de institut de cercetare.

Oncogen este un „centru de terapii genice și celulare în tratarea cancerului” și a fost înființat între 2010 și 2015, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Valoarea proiectului a fost de 54 de milioane de RON iar Virgil Păunescu a fost manager de proiect. În mod straniu, în timp ce se ocupa de acest proiect de amploare, Virgil Păunescu se afla, de fapt, la București, fiind angajat al Administrației Prezidențiale, în calitate de consilier prezidențial pentru probleme de sănătate.

Funcția sa de consilier prezidențial era incompatibilă cu cea de manager de proiect european.

Pe când era consilier prezidențial, Păunescu anunța că România nu este nevoită să importe vaccinuri împotriva gripei AH1N1, pentru că va produce Institutul Cantacuzino. Institutul modificase un vaccin împotriva gripei sezoniere dar nu reușise să facă suficiente teste clinice pentru a demonstra că vaccinul este eficient împotriva AH1N1. În cele din urmă nu a mai apucat să producă dozele de vaccin pentru că institutului i s-a retras licența care-i permitea producerea de vaccinuri.

Revenind în 2020, Virgil Păunescu insistă că România a primit 1,5 miliarde de Euro pentru a combate pandemia, dar din acești bani nu a ajuns nimic la OncoGen. Dar conform contractului de finanțare 11Sol/2020, observăm că OncoGen a primit suma de 3,5 milioane de RON pentru a începe dezvoltarea vaccinului. Nu știm care este stadiul dezvoltarii sau dacă acest vaccin chiar există, însă directorul OncoGen afirmă că au nevoie de încă 5 milioane de euro pentru a trece fazele testării clinice.

Alephnews.ro, site-ul portavoce al OncoGen, scrie că cercetările doctorului Păunescu și ale echipei sale au fost total ignorate, ba chiar luate în derâdere. În Germania, studiul aplicat al descoperirii sale a fost finanțat de Ministerul Științei și forul responsabil pentru aprobarea studiilor, dar la noi, Ministerul Sănătății nu i-a deschis nicio ușă.

Domnul Păunescu spune că OncoGen este recunoscut de către OMS și se află pe lista „institutelor” care dezvoltă un vaccin anti-COVID-19. Fals, OMS a publicat doar o listă cu toate entitățile care au anunțat, pe proprie răspundere, că dezvoltă astfel de vaccinuri. OMS nu își asumă veridicitatea informațiilor și nici nu garantează nimic.

Fantezie în eprubete

Virgil Păunescu a declarat pentru ProTV că administrarea vaccinului va fi făcută sub forma unor picături. “Calea de intrare fiind nazală, oculară și digetstivă în momentul în care dai, cum mi-am pus eu picături, vaccinul s-a dus în nas, s-a dus în tubul digestiv și am avut și tulburări digestive și îți protejează și ochii, deci protejează toate căile de intrare.”

Dacă nu ați înteles nimic, nu-i problemă. Am încercat să găsim detalii tehnice despre felul cum funcționează acest vaccin, însă tot ce am găsit a fost o lucrare publicată în Preprints care nu este peer-reviewed. Lucrarea poate fi găsită la acest link: https://www.preprints.org/manuscript/202002.0102/v1

Noutatea acestui proiect rezidă în faptul că vaccinul se bazează pe utilizarea unor peptide lungi sintetice imunogene obținute din structura proteinei Spike a virusului SARS-CoV-2.

Deși există nenumărate alte studii și articole despre un vaccin împotriva COVID-19 bazat pe peptide, un singur vaccin de acest tip a trecut de primele faze de testare și anume, vaccinul rusesc EpiVacCorona (lista completa a vaccinurilor o puteți găsi aici: https://www.raps.org).

După eșecul cu vaccinul împotriva AH1N1, după minciuna cu vaccinul inexistent împotriva alergiei la ambrozie, Virgil Păunescu a lovit din nou cu vaccinul împotriva SARS-CoV-2. Practic, în acest moment, acest vaccin nu este decât o fantezie în niște eprubete. Nu există un studiu clinic, nu există nici măcar primii pași pentru începerea testelor clinice.

Surse:
https://www.catavencii.ro/nemaipomenitele-aventuri-al-lui-vergica
https://www.catavencii.ro/dna-cel-mai-bun-inalbitor-de-halate
https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate
https://www.libertatea.ro/stiri/dosar-de-coruptie

Foto: Tion.ro

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări