Componente electronice – Principii de funcționare

Articole asemănătoare

Dispozitivele electronice au devenit o parte integrantă a vieții noastre. Ne-au făcut viața mai confortabilă și mai convenabilă. De la industria aviatică la cea medicală, aceste componente electronice au o gamă largă de aplicații în lumea modernă. De fapt, revoluția electronică și revoluția computerelor merg mână în mână.

Majoritatea gadget-urilor au mici circuite electronice care pot controla mașinile și procesa informații. Pur și simplu, circuitele electronice reprezintă arterele care pompează viață în majoritatea aparatelor electrice.

Componente Electronice – Prezentare generală

Un circuit electronic este o structură care direcționează și controlează curentul electric pentru a efectua diverse funcții, inclusiv amplificarea semnalului, calculul și transferul de date. Un circuit electric cuprinde mai multe componente electronice diferite, cum ar fi rezistențe, tranzistoare, condensatoare, inductoare și diode. Firele sau urmele conductive sunt folosite pentru a conecta componentele unul la celălalt. Cu toate acestea, un circuit este complet numai dacă începe și se termină în același punct, formând o buclă.

Elementele unui circuit electronic – Componente electronice

Complexitatea și numărul componentelor dintr-un circuit electronic se pot schimba în funcție de aplicarea acestuia. Cu toate acestea, cel mai simplu circuit constă din trei elemente, inclusiv o cale de conducere, o sursă de tensiune și o sarcină.

Elementul 1: Calea Conductoare

Curentul electric curge prin calea conductoare. Deși firele de cupru sunt folosite în circuite simple, ele sunt înlocuite rapid cu urme conductive. Conductivele sunt doar niște foi de cupru laminate pe un substrat neconductor. Ele sunt adesea folosite în circuite mici și complexe, cum ar fi plăcile cu circuite imprimate (PCB).

Elementul 2: Sursa de tensiune

Funcția primară a unui circuit este de a permite curentului electric să treacă prin el în siguranță. Deci, primul element cheie este sursa de tensiune. Este un dispozitiv cu două terminale, cum ar fi o baterie, generatoare sau sisteme de alimentare care oferă o diferență de potențial (tensiune) între două puncte din circuit, astfel încât curentul să poată curge prin el.

Elementul 3: Sarcina electrica

O sarcină este un element în circuit care consumă energie pentru a efectua o anumită funcție. Un bec este cel mai simplu exemplu. Circuite complexe, cu toate acestea, au sarcini diferite, cum ar fi rezistențe, condensatori și tranzistori.

Acestea sunt doar câteva noțiuni de bază despre componente electronice. Dacă vrei să aflii mai multe, nu ezita să ne întrebi în comentarii.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări