Echipa

Consiliul director


Marius Ignătescu

Președinte & fondator

Sunt software developer, pasionat de fizică, astronomie, biologie și muzică. Am început proiectul „Descoperă” în anul 2008 într-o perioadă în care site-urile de popularizare a științei erau practic inexistente în România. De atunci am scris sute de articole de știință și m-am implicat în diverse proiecte educaționale. Acum, după 10 ani, pot spune că abia am început.

Progresul științei depinde de un public informat, ceea ce o persoană nu înțelege, tinde să o respingă. Trebuie să angajăm publicul în provocările secolului nostru și să-i captivăm imaginația și dorința de cunoaștere. Cred în puterea educației de a schimba societatea de la rădăcini.


Ioan Seicean

Vicepreședinte & fondator

Sunt software engineer, pasionat de cinematografie, istorie, știință și cultură.

Știința este peste tot. Dacă privim spre fereastră, copacii transforma lumina Soarelui în energie și creează oxigenul de care avem nevoie pentru a supraviețui. Fie că este „natural” sau realizat de om, fiecare aspect al vieții este plin de știință – începând cu modul cum funcționează corpul uman până la televizorul din sufragerie.


Andrea Simon

Secretar general & fondator

Lucrez în domeniul IT, sunt pasionată de cunoaștere, fotografie și natură. M-am alăturat proiectului Descoperă în 2019 odată cu înființarea Asociației Descoperă.

O lume fără știință ar fi de neconceput astăzi, chiar dacă știința are doar câteva secole iar expresia „om de știință” a apărut abia în secolul al 19-lea. Știința se bazează pe curiozitate, iar noi suntem curioși de mici. Practic ne naștem exploratori, trebuie doar să nu pierdem această curiozitate.


Marian Banica

Executive Project Manager

 

 

 

 

 


Echipa editorială


G.F.

Senior Editor

Am studiat psihologia și sunt fascinat de multe domenii ale cunoașterii. Am ajuns la Descoperă odată cu ideea proiectului. Cea mai ușoară parte este să vii cu ideea, dar provocarea apare atunci când începi să cauți oamenii care să creadă în ideea ta și să o ducă mai departe.

Iar știința și educația este foarte importantă. Pentru a ne asigura viitorul trebuie să investim în educație și să îndrumăm cu atenție intrarea în viață a generației următoare.


Cătălin Stănculescu

Senior Editor

Istoric, arheolog pasionat de mitologie, călătorii și săpături arheologice, științe, istoria religiilor comparată, urmaș al lui Eliade, dar și al lui Tolkien și Stephen Hawking deopotrivă, încerc să aduc la lumină vechile scenarii mitice ale omenirii, poveștile care au pus bazele științelor. Lumea de mâine este cea în care învățăm astăzi și, de vreme ce avem atât de multă informație la dispoziție este musai să o filtrăm și să o înțelegem. Împreună vom încerca să deslușim și să spargem mituri cu ajutorul științei.


Au mai colaborat

Andrei Buga
Adriana Marin
Andrei Racasan
Mihai Dragnea
Bogdan Fondrea
Gabi Dinca
Lucian Ienasescu
Cosmin Chivu
Sasha Ada