Trimite un articol

Înainte de a începe să scrieți articolul, vă rugăm să ne contactați folosind formularul din pagina de contact și să specificați subiectul articolului despre care doriți să scrieți.

Atribuire

Ca editor, veți avea un profil de autor complet iar articolele vor fi publicate sub numele dumneavoastră.

Cum ajungeți să publicați un articol pe descopera.org?

Ca editor nou, veți trece printr-un proces rapid de îmbarcare. În calitate de editor, vă veți decide propria cadență. De exemplu, puteți publica 2-3 articole pe săptămâna, sau un articol pe lună.

Pentru a deveni editor, este nevoie în prealabil să ne trimiteți un articol de proba precum și câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Cum ar trebui sa fie scris un articol?

Domeniul articolului

Puteți alege unul din domeniile ce se găsesc pe siteul nostru. Punem accent pe calitate și nu pe numărul de vizualizări pe care-l va avea articolul. Avem o listă lungă, internă, de subiecte de unde puteți alege – sau bineînțeles, la fel de bine puteți scrie despre orice alt subiect.

Titlul articolului

Titlul articolului trebuie să exprime cât mai clar și corect conceptul la care se referă articolul.

Organizare

Articolul trebuie împărțit în secțiuni (subtitluri) care organizează conținutul într-o formă logică.

Articolul trebuie să înceapă cu o definiție sau o descriere clară a subiectului pregătind cititorul sa-si facă o idee generala asupra temei articolului.

Conținut

Articolele trebuie să fie corecte și precise în exprimare. Deși probabil ați învățat că nu este bine sa utilizați de 2 ori același cuvânt într-o propoziție, uneori este mai important ca exprimarea să fie precisă.

Citiți de mai multe ori articolul și verificați dacă există greșeli de tipar sau greșeli gramaticale.

Nu folosiți abrevieri și acronime în introducere. Atunci unde sunt folosite acronime în conținut, asigurați-va ca explicați într-o paranteză ce înseamnă respectivul acronim.

O parte importantă în procesul de scriere a unui articol este re-scrierea. Dacă un paragraf nu este suficient de clar sau formularea nu este potrivită, rescrieți-l.

Documentarea articolului

Chiar daca subiectul articolului vă este foarte familiar, este recomandat să aveți la îndemâna câteva surse de încredere de informare precum enciclopedii, lucrări de specialitate etc.

Materialele folosite în documentarea articolului se vor indica la final într-o secțiune “Bibliografie”. Daca documentarea a fost făcută online, se vor menționa site-urile respective. Trebuie ceruta aprobarea autorilor pentru orice text preluat sau tradus.

Condițiile de acceptare a articolelor

Articolul trebuie sa fie original, să fie scris cu diacritice și să nu fie copiat de pe alte siteuri, cărți, sau alte surse de informare.

Articolul trebuie sa aibă cel puțin 500 cuvinte (ideal ar fi peste 1000).

Pentru alte întrebări, nu ezitați să ne contactați.