Giant (1956)

Articole asemănătoare

Elizabeth Taylor, James Dean, Rock Hudson, Dennis Hopper în același film din perioada 1965 și a cărui lungime e de peste 3 ore? Dacă asta nu vă trezește curiozitatea, atunci simțul vostru cinematografic e complet mort. Filmul e cronica unei familii de-a lungul a 2 generații. Dacă vă plac filmele unice, din punct de vedere al producției și al elementelor istorice, filmul acesta nu trebuie ratat. Nu știu să fie alt film care să înfățișeze atât de bine elementele vieții de la un ranch texan. Barbeque, anyone?
Elizabeth Taylor și Rock Hudson sunt într-o formă de zile mari, interpretează rolurile perfect și imprevizibil în același timp. Deși tiparele personajelor sunt clare încă din primele minute, reacțiile lor sunt complet imprevizibile, iar asta împiedică filmul să devină plictisitor. În același timp e și o radiografie a vieții de cuplu și a compromisurilor ce trebuie făcute pentru persoana de lângă tine. Elizabeth Taylor e femeia anului 2020 căsătorită cu bărbatul conservator al anilor 1960, Rock Hudson. Filmul prezintă și durerile nașterii noului Texas din vechiul Texas și noile seturi de valori ce derivă din asta.
Deși unii ar crede că e un film despre conflictul dintre femeie și bărbat, e greșit. E vorba mai degrabă despre conflictul dintre viața civilizată și viața în sălbăticie, și despre felul în care banii exacerbează acest conflict. Banii nu aduc educație sau valori specifice civilizației doar prin simpla lor deținere. Banii nu fac decât să accentueze valorile deja existente, bune sau rele.
James Dean are mai mult un rol secundar care pare să servească trimiterii unui mesaj către spectator. Nu prea m-a mulțumit rolul lui, deși oarecum e asemănător cu Cetățeanul Kane. Dar cred că a fost necesar în scop de contrast, deoarece e o oglindă ținută în fața lui Rock Hudson pe întreaga durată a filmului.
Filmul poate fi considerat dramă, dar vă va oferi multe momente în care să zâmbiți. Este un film vast, nu trebuie văzut pe fugă sau cu întreruperi. Atmosfera acestui film trebuie savurată pe îndelete, acest gen de filme nu se mai fac în prezent.

IMDB

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări