How the West Was Won (1962)

Articole asemănătoare

How the West Was Won e unul dintre ultimele filme epice produse de MGM. Filmul prezintă saga unei familii care pleacă spre Vest în perioada anilor 1959. Familia și urmașii ei vor fi prezentați pe rând în 5 segmente diferite, deoarece fiecare dintre ei își va urma propriul drum spre Vest și spre visul american. Fiecare segment descrie o perioadă importantă din istoria Vestului și felul în care a modelat destinul familiei Prescott. Distribuția este stelară: Jimmy Stewart, Henry Fonda, John Wayne, Karl Malden, Gregory Peck și alții fac parte din acest film cu o durată de aproape 3 ore. Totodată 3 regizori au lucrat pentru cele 5 segmente de poveste.
Ceea ce e foarte interesant la acest film e formatul unic în care a fost filmat, Cinerama (3 camere care filmează concomitent, pentru a oferi spectatorului o experiență unică pe un ecran de proiecție curbat compus din 3 ecrane, fiecare ecran cu propriul său proiector). Vizionarea unui film într-un cinematograf Cinerama era în sine un eveniment social major la acea vreme. Peisajele magnifice de-a lungul cărora se desfășoară acțiunea trebuie văzute pe un ecran cât mai mare posibil. Sunt și unele scene filmate în studio cu decoruri proiectate pe ecranul din spatele actorilor, iar în unele locuri, datorită adaptării formatului Cinerama la formatul ecranului plat, apar unele distorsiuni geometrice de imagine, dar sunt rare și nu prea contează.
Filmul e un exemplu spectaculos de istorie cinematografică din categoria de mult dispărută a acelui gen de filme care nu se mai produc azi.

IMDB

 

Articole recente

Articolul precedentGiant (1956)

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări