Sfaturi pentru o hidratare corectă a pielii

Articole asemănătoare

În timpul verii, mulți dintre noi au tendința de a-și îmbunătăți obiceiurile de îngrijire a pielii, cum ar fi aplicarea de cremă cu factor de protecție solară pe față și pe restul corpului, în special pe zonele expuse la soare. În timpul lunilor reci de iarnă însă, uităm de aplicarea protecției solare și facem greșeala de a utiliza cremă pentru corp sau pentru mâini doar atunci când pielea noastră este foarte uscată. Secretul pielii mătăsoase și netede pe toată perioada anului presupune utilizarea regulată a cremei pentru corp, însă frecvența aplicării poate fi o chestiune destul de complicată.

Pielea este cel organul care ocupă cea mai mare suprafață din corp, și are permanentă nevoie de hidratare. Dacă oprim acest obicei sănătos, epiderma va începe să devină uscată și să dea semne de îmbătrânire, deoarece pierdem rapid apă. Cremele hidratante funcționează în două moduri: fie prin împiedicarea eliminării apei, fie prin refacerea umidității în stratul exterior al pielii, care a fost pierdută.

Ar trebui să ne hidratăm pielea în fiecare zi, dar cât de des trebuie să folosim cremele depinde de fiecare parte a corpului.

Hidratarea feței

Fața trebuie hidratată o dată dimineața și o dată înainte de culcare. Aplicarea cremei hidratante dimineața are scopul de a proteja tenul pe parcursul unei zile active, în timp ce seara i se permite pielii să se refacă pentru a rămâne sănătoasă.

După ce te-ai spălat pe față, poți începe să aplici crema pe față cu degetele. Masează cu grijă până când este absorbită complet.

Hidratarea mâinilor

Inevitabil, mâinile tind să se usuce în timpul lunilor reci. Deseori ne întrebăm cât de multă cremă e „prea multă”, dar medicii dermatologi susțin că ar trebui să facem acest lucru de fiecare dată după ce ne spălăm mâinile.

În mod obișnuit, produsele cu acid hialuronic funcționează cel mai bine, deoarece sunt „echipate” cu proprietăți anti-îmbătrânire și hidratare. Acestea ajută pielea să-și mențină stratul de hidratare la un nivel profund. Abilitatea de a reține apă în piele a acidului hialuronic face acest ingredient ideal ca un hidratant.

Hidratarea părului

O greșeală pe care mulți dintre noi o fac adesea este spălarea prea frecventă a părului. Specialiștii ne sfătuiesc să menținem o rutină în acest sens, dar să nu eziți să suplimentezi sesiunile de spălare a podoabei capilare dacă sunt impuse de condițiile existente. Pentru cei care caută revigorarea părului, se recomandă un șampon cu substanțe active care să stimuleze strălucirea părului.

De asemenea, este recomandată utilizarea tratamentelor care protejează părul de căldură, pentru a preveni efectele negative ale foehnului sau ale plăcii de păr, precum și pentru stimularea creșterii foliculilor noi.

Pe lângă tratamente, nu strică să iei și niște suplimente alimentare, pentru a ajuta părul să-și recapete forța din interior, cu ajutorul vitaminelor și mineralelor.

Hidratarea din cap până în picioare

În afară de față, mâini și păr, este important să te hidratezi din cap până în picioare. Un loc pe care doamnele și domnișoarele nu trebuie să-l uite este zona decolteului.

Un bust „uscat” va părea mai în vârstă. Păstrând această zonă hidratată nu numai că va ține linii fine la distanță, ci îți va menține sânii tineri și supli. Dar utilizarea unei creme de corp parfumate poate fi, în afară de rolul important din punctul de vedere al hidratării, și un moment de răsfăț pentru tine.

Cel mai bine ar fi să cauți o cremă de corp cu acid hialuronic pentru rezultate optime. De asemenea, un astfel de produs ar fi indicat să aibă și un factor de protecție solară cu spectru larg. Hidratarea nu numai că menține pielea tânără, dar are efecte și asupra îmbătrânirii premature.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări