Fațetele dentare, secretul zâmbetului perfect

Articole asemănătoare

Fațetele dentare, secretul zâmbetului perfect. Iată ce probleme rezolvă și ce presupune aplicarea lor.

Fațetele dentare sunt acele lucrări protetice care asigură cea mai mare rată de succes în mascarea imperfecțiunilor estetice ale danturii. Altfel spus, secretul acelor zâmbete impecabile pe care cu toții le admirăm constă în folosirea acestor fațete dentare care arată ca niște foițe fine și subțiri ce se aplică, efectiv, pe suprafața dintelui. Marele lor avantaj este că au un aspect natural și sunt complet insesizabile.

Așadar, având în vedere faptul că preocuparea tot mai mare pentru frumusețea zâmbetului a sporit semnificativ, cel puțin în ultimii ani, popularitatea soluțiilor stomatologice de ordin estetic, tot mai multă lume apelează la fațetele dentare.

Lucru perfect normal, de altfel, mai ales dacă luăm în considerare faptul că nu există vreo persoană care să nu-și dorească un zâmbet frumos, cu dinți drepți și albi, pe care să îi invidieze toată lumea. Statisticile susțin întru totul acest lucru, aratând că fațetarea dinților este cel mai solicitat și, implicit, cel mai folosit tratament de cosmetică dentară din lume!

Fațetele dentare oferă mai mult decât avantajele de ordin estetic

Metoda nu este deloc una complicată și este extrem de eficientă în obținerea acelui zâmbet fără pic de imperfecțiune, astfel că fațetarea dinților oferă rezultatele dorite în timp record și, în plus, mai asigură o mulțime de alte beneficii.

Astfel, avantajele de ordin estetic și legate de rapiditatea efectelor pe care fațetele dentare le asigură nu sunt singulare, pacienții care apelează la un astfel de tratament bucurându-se, de asemenea, și de garanția faptului că sănătatea dinților naturali nu va fi compromisă, ba dimpotrivă, aceștia vor fi întăriți și protejați.

De altfel, procedura oferă și beneficiul păstrării, în timp, a culorii imaculate și a strălucirii, pentru că fațetele dentare nu se pătează de la alimente precum cafeaua, de pildă, ci își păstrează perfect culoarea pe care o au de la început.

Practic, atunci când vine vorba despre zâmbete frumoase, fațetele dentare constituie cea mai bună soluție pe termen lung, specialiștii spunând că pot rezista chiar și peste 15 ani dacă sunt îngrijite corespunzător.

Ce imperfecțiuni ale dinților pot fi rezolvate cu ajutorul fațetelor dentare

În general, oamenii își doresc aplicarea unor fațete dentare pe dinții naturali deoarece nu sunt mulțumiți de aspectul zâmbetului lor, în special din cauza culorii generale a danturii. În particular, însă, problemele pe care fațetarea dentară le poate rezolva sunt mult mai multe decât am crede. Astfel, câteva dintre acestea constau în imperfecțiuni precum:

– dinții transparenți;
– dinții demineralizați;
– dinții tociți;
– dinții ciobiți;
– dinții ușor înghesuiți pe arcadă;
– dinții spațiați;
– dinții pătați.

Aplicarea fațetelor dentare

Așa cum precizam mai sus, fațetele dentare sunt, de fapt, niște foițe fine și subțiri – complet insesizabile – ce se aplică, efectiv, pe suprafața dintelui. Aplicarea în sine a fațetelor, însă, este, în general, împărțită în două tipuri, și anume care nu necesită deloc șlefuirea dinților sau care presupune ca dintele să fie pregătit prin puțină șlefuire înainte de aplicarea propriu-zisă a foiței.

Procedura în sine poate necesita doar câteva vizite la stomatolog (în jur de 2-3 ședințe), sau chiar mai puțin, așadar este vorba despre un tratament de avantajele căruia te poți bucura în timp record.

Modul în care este realizată fațetarea diferă în funcție de tipul de fațete dentare ales, astfel că cel mai bine este ca, atunci când îți dorești să apelezi la o astfel de soluție de stomatologie estetică, să te adresezi unei clinici de profil, unde găsești specialiști care te vor sfătui astfel încât să iei cea mai bună decizie.

Una dintre cele mai bune recomandări în acest sens este Clinica Trident, una dintre cele mai mari clinici stomatologice din București, specializată în toate ramurile importante ale medicinei dentare și dotată cu o întreagă serie de echipamente ultramoderne și performante care facilitează procedurile stomatologice, sporind totodată confortul pacientului.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări