Misterul piramidei lui Cheops

Articole asemănătoare

Un francez pare a fi descoperit mistrerul constructiei Marii Piramide egiptene – Piramida lui Khufu. Piramida pare a fi fost construita cu ajutorul unei rampe in forma de spirala menita sa inlesneasca transportul blocurilor de piatra pana la locul lor in cadrul constructiei.

Marea Piramida, construita in urma cu 4500 de ani de catre Khufu, supranumit si Cheops, i-a uimit pe cercetatori datorita modului de constructie. Aceasta a fost construita cu ajutorul a 3 milioane de blocuri de piatra.

Dupa opt ani de studiu asupra subiectului, arhitectul Jean Pierre Houdin si-a facut publice studiile care includ chiar si o schita tridimensionala care arata cum a fost construita piramida de la Giza, de langa Cairo.

Cea mai populara teorie a fost aceea conform careia egiptenii, care au lasat foarte putine urme ce ar putea sa ajute arheologii si alti cercetatori sa decodeze secretul constructiei, au folosit rampa externa pentru a construe piramida.

Houdin a afirmat ca a ajuns la aceasta teorie dupa ce a luat in considerare folosirea uneltelor din cupru si piatra, predominante la acea vreme, granitul si blocurile de calcar, locatia piramidei, puterea si inteligenta muncitorilor.

Conform teoriei acestuia , vizibila in mediul virtual in format tridimensional , constructorii piramidei au instalat o rampa externa pe care au folosit-o pentru constructia primilor 140 de metri, apoi acestia au construit o rampa interna sub forma de tirbuson pentru a finaliza ultimii 450 de metrii de structura.

Houdin sustine si ideea conform careia Camera Regelui a fost construita cu ajutorul unui sistem de greutati si contragreutati.

Urmatorul plan al cercetatorului este acela de a-si verifica teoriile cu ajutorul unor teste non invazive.

Sursa: scienceline.ro

Articole recente

Articolul precedentPorti catre lumea de dincolo
Articolul următorNasterea Terrei

Comentarii

 1. pai ii urez succes, dar se straduie degeaba.
  chiar daca ar gasi din inatmplare metoda originala de constructie, nu ar avea de unde sa stie daca e cea originala sau doar o posibila alternativa.

 2. 3 milioane de blocuri cantaresc numai 2,5t ???. Nu se poate. Greseala de tipar,trducere,redactare, una din ele

 3. Au folosit o RAMPA de 150 metri inaltime….nu prea merge din pct de vedere tehnic,acolo la piramide interesul
  de a ascunde adevarul despre ele, e mare,acolo si in alte locuri cum ar fi ,TIAHUANACO,SACSAHUAMAN,
  BAALBEK,OLLANTAYTAMBO,ETC se afla istoria civilizatiilor din trecut de acum 10.000-25000 de ani in urma,
  civilizatii care au avut tehnologii sofisticate,si care la un moment dat s-au distrus reciproc in urma unor razboaie
  devastatoare,vezi MAHABHARATA,POPOL VUH, egiptenii nu au posedat tehnologii avansate,ci chiar au falsificat
  inscriptiile antice in favoarea lor.

 4. Adica un om a avut nevoie de 8 ani de studii sa ajunga la concluzia ca au folosit o rampa.Problema e ca chiar si pe o rampa ai nevoie de multi oameni perfect coordonati si intr-o foarte buna forma fizica(care se mentine cu hrana de calitate)  sa mute imensele blocuri de piatra.Piramida cu pricina e construita din aprox 2.6 milioane de blocuri de piatra cu greutatea de pana la 12t. Chiar daca faraonul ar fi strans o armata de sclavi destul de mare sa poate lucra resursele zonei nu ar fi sustinut hranirea acestora.  „Admiţând că harnicii muncitori egipteni ar fi putut r ealiza
  zilnic performanţa extraordinară pe care o repr ezintă
  asamblarea a 10 blocuri de piatră, ei ar fi avut nevoie — dacă
  ne luăm după aceste explicaţii superficiale — de vreo 250.000
  de zile, adică de 664 de ani, pentru a asambla cele peste 2,5
  milioane de blocuri de piatră din care este alcătuită admirabila
  piramidă”(Amintiri despre viitor-Erich von Däniken)

 5. Teorii a la Daniken sunt destule, dovezi ca sa le sustina lipsesc insa cu desavarsire. Tu nu iei in calcul ca intregul popor al Egiptului a muncit intr-un fel sau altul la piramide. Orase intregi contribuiau cu oameni, hrana, animale de povara, oameni specializati.
  Nu a fost o armata de sclavi, ci un popor de muncitori, calfe, mesteri, artizani.
  Tot aici a ajutat enorm aparatul administrativ si prelatii zeului Ra caruia faraonul le facea daruri anual, ii scutea de impozite si taxe, le oferea pamanturi, le construia temple, etc.

  Sau pana la urma unde ajungem cu teoriile astea? Oamenii nu au fost in stare de nimic, le-au construit extraterestii pentru noi si au zburat frumos in spatiu, nu?

 6. punetiva o intrebare sau mai multe credeti ca suntem singuri in infinitul de univers daca vom descoperi o planeta care contine viata primitiva ce ar face autoritatile pamantene ar construi o baza de cercetare  ar incepe sa observe modul de viata al acestora  etc nu credeti ca pare similar  sa le dea sfaturi pt ei se numeste stiinta poate si acum in acest moment ar inventa religia casa fie pace sa nu fure sau sa nu omoare ect nu e clar dragilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări