OnePlus One nu pare a fi primul model de smartphone al unei companii necunoscute. Este elegant, solid si se misca foarte bine. Chiar si sloganul celor de la OnePlus, “Never Settle” arata entuziasmul lor pentru a produce un telefon ce tinde catre perfectiune.
OnePlus One m-a surprins in mod placut inca de la prima atingere. Fara indoiala, este un telefon premium la un pret bun. Smartphone-ul nu are niciun minus major. Doar dimensiunea sa mare ar putea sa iti displaca daca doresti un smartphone pe care sa nu-l simti in buzunar.
Design
Intre ecran si capcul din spate, smartphone-ul are un cadru de plastic care imita aluminiul. Colturile sunt rotunjite, iar spatele este putin curbat.
In partea de jos, sub ecran, OnePlus One are si taste capacitive. Puteti sa schimbati din setari daca preferati sa vedeti tastele pe ecran, insa in felul acesta reduceti din spatiul vizibil.
Cu o dimensiune de 152.9 x 75.9 si o grosime de 8.9mm, OnePlus One este un smartphone similar ca dimensiune in comparatie cu alte telefoane cu un ecran de 5,5 inchi. Este mai mare decat LG G3 (146.3 x 74.6 x 8.9 mm) dar mai mic decat iPhone 6 Plus (158.1 x 77.8 x 7.1 mm).
Desi nu sunt folosite materiale scumpe in constructia carcasei, finisajele sunt bune. Butoanele de volum sunt amplasate pe partea stanga, iar butonul pornit / oprit pe partea dreapta. Nu are buton pentru camera, insa te poti obisnui usor si fara el.
Nu doar telefonul este elegant, ci si cutiile in care vine impachetat. Spun cutiile pentru ca incarcatorul este intr-o cutie separata. Cablul USB este si el, diferit, cel mai interesant care l-am vazut la un adaptor.
Display
Ecranul este un LTPS LCD cu o rezolutie de 1080 x 1920 de 5,5 inchi si o densitate de 401 ppi. Display-ul este protejat de Gorilla Glass 3. Are o luminozitate buna si culorile sunt redate corect. Unghiul de vizibilitate este si el foarte bun.
CPU, GPU & memorie
OnePlus One are un procesor Quad Core Snapdragon 801 la 2,5 GHz, la fel ca si cel de pe Samsung Galaxy S5. Procesorul grafic este Adreno 330, iar memoria RAM este de 3 GB.
Ca si spatiu de stocare, OnePlus One vine in doua modele, de 16 si 64 GB. Cum nu are slot pentru card microSD, 16 GB mi se pare prea putin, tinand cont ca doar Android-ul ocupa 4GB.
Camera
Camera principala este de 13 MP putand face poze la o rezolutie de pana la 4128 x 3096. Pozele ies destul de bine, chiar si in incaperi care sunt mai putin luminate si filmeaza Full HD la 1024 pixeli. Camera este dotata cu un senzor Sony Exmor.
Camera frontala este de 5 MP, putand filma la o rezolutie de 1024 pixeli la 30 fps.
Software
OnePlus One aduce o experienta mai placuta datorita sistemului de operare CyanogenMod, bazat pe Android. Este foarte customizabil, este colorat, iar iconitele au o forma patrata, ceea ce il face sa semene cu Windows Phone.
CyanogenMod ofera functii ce nu se gasesc in Android-ul oficial distribuit de producatorii de dispozitive. Include suport nativ pentru teme, client VPN, permisii pentru fiecare aplicatie in parte sau chiar posibilitate de overclock a procesorului.
Daca alegi ca bara de butoane de jos sa fie afisata pe ecran, ai optiunea de a adauga alte butoane, sau de a le rearanja.
In cateva cuvinte, CyanogenMod este poate cea mai placuta versiune de Android, oferind control utilizatorului si numeroase optiuni de customizare. Spre deosebire de alte versiuni modificate de producatorii de hardware, CyanogenMod nu vine cu bloatware si nu ofera o interfata restrictiva.
Ca un minus, scurtarurile prin gesturi pot fi usor apelate din greseala. Cand am introdus telefonul in buzunar s-a intamplat sa porneasca flash-ul de la camera (care porneste cand desenezi un V pe ecran).
Baterie si durata de viata
Smartphone-ul are o baterie mare de 3100 mAh. Comparativ cu alte telefoane de top (LG G3 3000 mAh), Samsung Galaxy S5 (2800 mAh), OnePlus One sta destul de bine. Nu va asteptati insa sa va tina zile in sire fara reincarcare, insa cu o utilizare medie, bateria poate tine lejer o zi jumate.
Pro
- Hardware bun la un pret mai mult decat acceptabil.
- Camera buna
- Sistemul de operare este foarte bine optimizat si este foarte customizabil.
Cons
- Lipsa card microSD.
- Scurtaturile prin gesturi pot fi activate din greseala.
Concluzie
OnePlus One este un telefon placut cu un hardware puternic si foarte customizabil datorita versiunii CyanogenMod a Android-ului.
OnePlus One nu trebuie sa fie perfect pentru a-l recomanda. Ce este important, este sa ti se potriveasca nevoilor tale. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca nu este un telefon pentru oricine. Nu are slot pentru card microSD, iar dimensiunea telefonului este destul de mare. OnePlus One este un telefon ieftin cu specificatii de top, fiind exact ceea ce cauta multi dintre noi.
Telefonul ne-a fost oferit pentru review de magazinul online Quickmobile.ro.
OnePlus One poate fi comandat din magazinul QuickMobile urmand acest link.