Organizarea unei retele sociale nu mai este o idee revolutionara in ziua de astazi. Exista retele sociale pe absolut orice tema: muzica, film, automobile sau doari pentru a socializa cu prietenii. Desigur, Facebook detine rolul de lider, dar ce se intampla daca vizezi o anumita grupa de persoane?
O retea online care ofera cercetatorilor si oamenilor de stiinta din toata lumea posibilitatea de a colabora international, de a-si prezenta publicatiile, de a avea acces la literatura de specialitate de ultima ora etc. este ResearchGATE (www.researchgate.net).
Cercetatorii se lovesc adesea de obstacole care le amana progresul in cadrul cercetarii. Si totusi exista posibilitatea ca pentru acesta problema sa fi gasit deja o solutie, intr-un alt colt al lumii! Pentru a facilita progresul in schimbul de cunostinte a fost intemeiata in 2008 ResearchGATE de catre trei tineri cercetatori. Fara sa implice vreun cost, Platforma reuneste in prezent peste 700.000 de cercetatori si oameni de stiinta din toata lumea.
Principalul scop este de a da nastere unei colaboari nu numai intre tarile dezvoltate, ci de a realiza o comunitate online la nivel global. “Comunitatea noastra stiintifica stabileste legaturi intre oameni de stiinta din Africa, America de Sud ori Rusia, intre tari intre care pana acum nu a fost nicio colaborarea stiintifica”, relateaza Ijad Madisch, fondatorul ResearchGATE. Prin facilitarea comunicarii si colaborarii la nivel global, Platforma cu sediul in Berlin va juca rolul de catalizator in desfasurarea cercetarii stiintifice.
Articolul a fost trimis de Cristina Ion, Community Relations ResearchGATE
Frumos.
interesant, dar merge cam greu site-ul..