Secretele Francmasoneriei

Articole asemănătoare

Cea mai vasta societate secreta – sau discreta – din lume este Francmasoneria. S-a raspandit mai cu seama datorita extinderii Imperiului Britanic, in secolul al XIX-lea. Prin definitie, francmasonii sunt o asociatie de oameni liberi si de bune moravuri care conlucreaza pentru binele si progresul societatii prin perfectionarea morala si intelectuala a membrilor sai.
Francmasonii au fost unii dintre cei mai controversati, majoritatea oamenilor atribuindu-le un caracter satanic, ba chiar „acuzati” de diferite conspiratii.

Francmasoneria exista astazi in forme variate, avand aproximativ 5 milioane de membri.

Simbolurile Francmasoneriei

Principalele simboluri masonice sunt cele „Trei Mari Lumini” (Echerul, Compasul si „Volumul Sfintei Legi”) precum si litera „G” scrisa in interiorul unui echer si al unui compas, reprezentand initiala cuvintelor God (zeu), geometrice, generare, geniu, gnoza.
Geometria oculta foloseste de mult timp simboluri geometrice, ca de exemplu cercul, triunghiul, pentagrama, pentru ilustrarea unor idei metafizice si filozofice.

Istoria Francmasoneriei

Francmasoneria a debutat in perioada regelui Numa Pompilius, succesorul lui Romulus. In acea perioada, constructorii de temple si monumente se bucurau de anumite privilegii, printre care si scutirea de contributii publice. Acestia erau impartiti in trei grade: ucenici, companioni si maistri. Se organizau intruniri, de regula seara dupa terminarea lucrului, intr-o baraca amenajata in apropierea constructiei, unde se discutau lucrarile pentru a doua zi.
Aceste adunari erau conduse de marele maistrilor, fiind precedate de un ceremonial magico-religios, mostenit din perioada cand numai preotii se ocupau de amenajarea templelor.

Unele legende masonice plaseaza formarea organizatiei in vremea construirii Turnului Babel, si cea a construirii Templului din Ierusalim de catre regele Solomon, despre care se spune in Bibile. Sau, ca sa-l citam pe Mircea Eliade, „istoria incepe in Sumer”.
Istoria Francmasoneriei este oarecum neclara. Originea ei ramanand un mister, un secret pastrat cu strasnicie, in ciuda publicarii a numeroase carti si articole referitoare la Francmasonerie.
Se spune ca multi masoni au pierdut din vedere adevarata origine si scopul organizatiei insesi. In lucrarea „The Templar Revelation” autorii scriau descriau Francmasoneria: „Tabloul de ansamblu al masoneriei este acela al unei organizatii care si-a pierdut intelesul originar”.
In secolul al VII-lea, din pricina crestinizarii anglo-saxonilor se aduc modificari in normele confreriilor de constructuri, iar vechile ritualuri si regulile de initiere au capatat formulele adecvate ale noii religii dominante. Nu s-au pierdut manoperele oculte, semnele si procedeele magice, iar secretul si ceremonialul initierilor a ramas de asemenea neschimbat. S-au pastrat si traditiile de intrajutorare si solidaritate din antichitatea romana.
In 925 francmasonii isi aleg ca patron pe Sfantul Ioan, deoarece sarbatorirea acestuia coincidea cu solstitiul de vara, moment astronomic celebrat prin ritualuri magice de catre membrii confreriilor de zidari inca din antichitate.

Confreriile de zidari „Fratii Sfantului Ioan” s-au raspandit pe continentul european. Acestia au primit din partea papilor privilegiul de a zidi catedrale. In acea perioada multi oameni de arta si ganditori au devenit membri ai lojelor masonice, beneficiand de numeroase facilitati.
La intrunirile acestora se discutau despre idei filozofice si se cautau cai de reformare politica a societatii. Faptul ca aceste intruniri erau private este de inteles, incercarile lor inovatoare nu erau vazute bine de Biserica. Biserica catolica era obsedata de ideea ereziilor pe care le vedea in orice incercare inovatoare. Secretul fiind singura modalitate de a duce planurile pana la capat.

Unele loje masonice s-au transformat destul de radical. Activau ca asociatii ale zidarilor desfasurand in aparenta o activitate declarata de cercetare a naturii, dar avand, in secret, o serie de teluri politice si sociale.

Pana la urma, biserica si-a dat seama de actiunile francmasonilor. In secolul al XV-lea, lojile masonice au fost persecutate sangeros de Biserica Catolica, fiind acuzati de propovaduire a ereziei si schismei in Biserica. Multe dintre lojile masonice au fost destramate. Secolul XVI a fost distrugator pentru francmasoni. Luther a reusit sa descompuna lojele Francmasoneriei, cu exceptia celor din insulele britanice.

In 1649, dupa decapitarea regelui Carol I, masonii restabilesc tronul si totodata submineaza autoritatea lui Cromwell, dand francmasoneriei un caracter prin excelenta politic.

Dupa 1660, francmasoneria se transforma definitiv din confrerie profesionala in societate oculta.

In 1717 s-a format Marea Loja Unita, la Londra, prin unirea a patru loji. Acest Ordin a aparut dintr-o combinatie de traditii care au evoluat si s-au contopit intr-o perioada mai lunga de timp. In 1720 se formeaza o Loja in Franta, sub auspiciile Marii Loji Unite din Anglia.
In aceasta epoca adevarata origine a Francmasoneriei a devenit cunoscuta marelui public.
In 1737, Carol Eduard, care era si membru al Societatii Regale, a rostit un discurs in fata francmasonilor din Paris, cunoscut drept „Cuvantarea lui Ramsey”. In aceasta declaratie a spus: „Ordinul nostru a format o uniune de nedespartit cu Cavalerii Sfantului Ioan de la Ierusalim, un Ordin foarte apropiat de cel al Cavalerilor Templieri.” Ramsey a mai spus ca Francmasoneria era legata de scolile antice de mistere.

Francmasoneria a continuat sa-si largeasca randurile, astfel, in 1751 masonul german, baronul Karl Gotlieb von Hund a intemeiat o filiala a Ritului Scotian in Frankfurt, denumita „Ordinul respectarii stricte a regulilor”. Ordinul a sfarsit prin fuziunea dintre Iluminati si Francmasoneria germana, in timpul Congresului de la Wilhelmsbad.

In Romania, francmasoneria a avut un rol important. Au fost cativa domnitori romani care au aplicat la ideile si principiile „Epocii Luminilor” pe care si francmasoneria le-a raspandit. In Moldova si Tara Romaneasca, Alexandru Lapusneanu si Radu Serban au intemeiat Scoli domnesti „pentru invatatura norodului”, in 1561 la Cotnari si in 1603 la Targoviste.
Serban Cantacuzino a reusit sa construiasca Academia din Bucuresti (1688), Antioh Cantemir a construit una la Iasi (1707) iar in Transilvania, s-a construit in 1795 la straduinta invatatului Ioan Piuariu-Molnar.

S-au infaptuit reforme fiscale si juridice de catre Constantin Brancoveanu, Antioh si Dimitrie Cantemir, s-au deschis scoli si spitale, si s-a popularizat ideea „bunului” sau „binelui obstesc”. Constantin Mavrocordat a instaurat o Constitutie in Tara Romaneasca si a desfintat iobagia.
Horea, un alt francmason, a redactat faimosul „Supplex libellus valachorum”, unde era prezentate revendicari absolut similare cu cele exprimate zece ani mai inainte in America sau cinci ani mai tarziu in Franta.

Prima loja masonica romaneasca a fost intemeiata la Iasi in 1748, de catre italianul Carri, secretar a lui Constantin Mavrocordat. A doua loja a aparut in 1749 printre sasii de la Brasov, iar a treia in 1767 la Sibiu.
Spre deosebire de alte tari, in Romania situatia a stat altfel. Francmasonii erau priviti bine de catre Biserica Crestina, ba chiar aveau relatii bune pana in 1937, in timp ce biserica romano-catolica i-a socotit indelunga vreme eretici si apostati.

Cativa dintre francmasonii romani cunoscuti sunt: Vasile Alecsandri, Nicolae Balcescu, Alexandru Ioan Cuza, Ion Heliade-Radulescu, Ion Ghica, Gheorghe Magheru, Mihail Kogalniceanu, Costache Negruzzi, C.A.Rosetti, Carol Davila, Spiru Haret, Tudor Vladimirescu.
Cum se zicea odinioara la Bucuresti: „incepi student, continui farmazon, devii savant sau ministru, si termini calcat in picioare de multime sub forma de Bulevard”. Intr-adevar multe din bulevardele din centrul oraselor romanesti au numiri de francmasoni celebri.

In timpul comunismului francmasoneria practic n-a mai existat. Mihail Sadoveanu a avut o incercare de a impaca francmasoneria cu comunismul, insa fara succese.

S-au intocmit liste de catre legionari si multi francmasoni au fost arestati. In 1948 comunistii hotarasc desfiintarea francmasoneriei in Romania.
In data de 27 decembrie 1989, la Bucuresti, francmasonii care au supravietuit se intalnesc in fostul Templu din strada Radu de la Afumati si pun la cale renasterea Francmasoneriei romane. In octombrie 1990 francmasonii romani din exil creeaza Marea Loja Nationala a Romaniei.

Pro sau contra Francmasoneriei

Multi asociaza masoneria cu satanismul, dar defapt, acestea doua nu au nimic in comun. Exista si exceptii, ordine iesite de sub uzuanta marilor Loje care din diverse interese, acoperindu-se sub eticheta de masoni, ies din tiparele Francmasoneriei.

Marile minti stralucite au avut legaturi mai mult sau mai putin stranse cu masoneria din pricina unui mediu intelectual evolutiv propice.

Adeptii francmasoni sustin ca ofera o altfel de cunoastere, insa nu intotdeauna la nivelul dorit. Care este secretul lor? Psihicul manipuleaza subconstientul, cheia sunt riturile. Miscarea mereu fiind aceeasi. La fel ca si in alte practici religioase, indiferent de cult sau religie.

Exista adevarate grupuri anti-masonice, religioase, politice sau adepti ai teoriilor conspiratiei.

Se vorbeste de mult timp de o masonerie in cadrul masoneriei. Prima fiind vizibila, in care sunt diversi intelectuali, personalitati mai mult sau mai putin cunoscute, care organizeaza evenimente, ce au fundatii filantropice, iar a doua, cea invizibila, intangibila, impenetrabila, ai carei membri nici macar n-ar putea fi banuiti de asemenea afilieri.

Francmasoneria nu este o religie sau cult anti-crestin, desi multi sustin contrariul. Insa francmasonii cred intr-o Fiinta Suprema, asemenea crestinilor, iar Biblia Masonica este defapt cea crestina, versiunea lui King James.
In pofida unei istorii lungi de atacuri si abuzuri, Francmasoneria continua sa infloreasca, avand in ziua de astazi aproximativ 5 milioane de membri.

Secretele francmasonilor

O adevarata elita s-a creat in randul francmasonilor, formata din marii maestrii ai Marilor Loje, unde intra numai initiati ai gradului 33 (grad absolut). Se spune ca intre acestia circula cunostinte de cu totul alta natura, inaccesibile celor de rand. Marele Maestru detine „Cartea Riturilor”, o culegere de texte datand din Egiptul Antic care ar ascunde adevarata „poveste” a crestinismului si a miracolului christic. Alte surse afirma de fapt ca masoneria s-ar supune legii sincretismului dorind pe pamant o singura reglie si un singur Creator – realizabil prin figura Marelui Arhitect.

Marea majoritate a cartilor cu si despre masoni au fost scrise doar de dragul de a fi scrise si desi au la baza niste lucruri reale, pe parcursul cartii sunt distorsionate pentru a oferi publicului ce doreste, sau distorsionate de teoriile proprii ale autorului, exact ca in religie.

Adevarul este ca nimeni nu stie absolut nimic despre masonerie, cu exceptia lucrurilor deja dezvaluite de masoni.
Masoneria din carti si din presa fie ea descrisa intr-un mod negativ sau nu, exista doar acolo. Indiferent ce carte vom citi si ce parte vom asculta tot nu vom afla ce se ascunde, de fapt, in spatele usilor inchise.

Link-uri:

Site-ul Marei Loje Nationale din Romania: http://www.mlnr.ro

Informatii istorice: ro.wikipedia.org/wiki/Francmasonerie

Autori: Marius, Dell

Articole recente

Articolul precedentSupercavitatia
Articolul următorExistentialismul

Comentarii

 1. Vreau sa va spun ca de foarte mult timp citesc lucrari si carti despre masoni si ca sa fiu scurt, Francmasoneria este o organizatie satanista al carei scop este de a ne manipula pe toti astfel in cat sa facem anumite lucruri care le doresc ei.Daca o sa cititi exista un plan al lor in care este prevazut ca ei sa controleze toata lumea si sa faca o singura religie.Aceasta religie nu esta ortodoxa,catolica,iudaica,musulmana sau ce o mai fi.Religia lor este SATANISMUL.
  Ei venereaza diavolul si fac sacrificii in numele lui.
  Pentru cei care vor sa afle adevarul scrieti pe google, masoni,si veti gasi foarte multe informatii sau intrati pe youtube si scrieti acelasi lucru.
  Tineti minte ca ei deja controleaza tot de la industria alimentara pana la cea pornografica,tot se afla sub controlul lor.
  Un ultim lucru…TOTI oameni importanti sunt sau au fost masoni.Ca exemple vi dau pe toti presedintii SUA din istorie cu exceptia lui Kenedy si Regan care nu au fost si drept urmare
  primul a fost asasinat iar al doilea dupa un atentat esuat a demisionat din functia pe care o detinea!

 2. Ai dreptate spunand ca si Kennedy siReagan au facut parte dintr-o societate oculta insa gresti enorm spunand ca au fost masoni. Informeaza-te mai bine.

 3. oameni buni nu mai credetzi tot un singur lucru va spund
  ADEVARUL E DINCOLO DE NOI si spun asta ca toata lume minte pe toata lumea in special presa televiziunea Istoria este Prezentul restul este minciuna si presupunerile lu unu si altu
  ceea ce stiuu este ca nu trebe sa crezi nimic din cea ce ti se spune suntem controlatzi mintal si orbitzi cu ceea ce vrem sa avem (bani masini case slujbe bune etc) si nu facem nimic ca sa iesim din jocul lor in fine suntem controlatzi mintal la nivel planetar si ori cum ramain la idea ca ADEVARUL ESTE DINCOLO DE NOI

 4. na bun,hai sa vorbim nimic.Citesc o pagina intreaga ca in penultima fraza sa-mi zica,ca de fapt nimic nu e adevarat.De parca as fi crezut oricum……povesti cu masoni..Tata ii shefu,sa mor io!

 5. articolu asta ii foarte slab si subtire. foarte putine informatii reale. cica nu au ritualuri oculte?? skull and bones, cavalerii maltezi si alte grupari masonice au ritualuri oculte venerandul pe satan. si biserica romano-catolica niciodata nu ia acuzat de erezie(doar formal ca sa poata trece sub forma de soc secreta), ei punan bazele masoneriei prin ordinele cavalerilor templieri. STUDIATI OAMENI BUNI NU POVESTI DE WIKIPEDIA

 6. N-am spus in articol ca n-ar avea ritualuri oculte. Nu stiu de unde ai scos-o pe asta. Te-as ruga sa nu mai vizitezi acest site daca nu-ti plac articolele.

 7. De unde ai scos-o ca venereaza pe satana? daca vor o singura religie, cu un singur mare arhitect universal, desi sunt femeie si nu am voie acolo, in conceptie sunt mason pana-n maduva oaselor. Asta este si viziunea mea, lauda Unicului Creator si folosirea psihicului.

  Pro masonerie !, poate va suna soneria in creier mai tare si va desteptati toti romanii!, ca tot vine 1 decembrie.

 8. Daca vreti sa aflati adevarul gol-golut despre masonerie mai bine urmariti seminarul de apocalipsa de pe site-ul http://www.revelatia.ro / Valter Veith – razboiul total – Secretele din spatele societatilor secrete, un adevar foarte bine argumentat, s-ar putea sa ramaneti chiar socati de ce veti afla acolo.

 9. eu cred ca toata povestea asta e o manipulare in masa a omenirii ,dar putini pot vorbi de asa ceva .ESTE ANTIHIRITUL CARE VREA PUTEREA SUPREMA SI SA CONDUCA PE TOTI ,IN SPATELE ACESTORA TOATE STAU OAMENI CARE NU SE STIE NIMIC DE EI .

 10. Toti cei care se refera la francmasonerie, povestesc numai despre cea regulara (recunoscuta de loja mama). Nimeni insa nu se refera la Marele Orient, care este iesit din sistemul regular de loji si nu-L recunoaste pe DUMNEZEU, iar toti adeptii acestui tip de masonerie sunt in mod evident atei, liberi cugetatori, etc. Iar acestia nu au voie sa recunoasca in public ca sunt masoni. Deosebirea fundamentala intre cele doua tipuri de loji este ca unele accepta Biblia, iar celelalte, nu. La nivelul de jos, masonii celor doua tipuri de francmasonerie nu au voie sa comunice, dar la nivelul gradului 33, au loc cele mai ciudate colaborari, cele care au generat razboiaie si revolutii. Asta, deoarece masonul Albert Pike in secolul 19, si-a dat seama ca trebuie creata o suprastructura, care sa coordoneze intreaga activitate masonica pe tot globul, indiferent ca crede sau nu in DUMNEZEU.

 11. http://www.xeeatwelve.net/articles/the_word.htm Citeste despre PLANUL diabolic impotriva fiintei noastre, plan ce sta ascuns in spatele actelor caritabile, conduitei morale, oamenilor de stiinta, scriitorilor si personalitatilor din randurile masoneriei mondiale. Multi masoni romani cu intentii bune s-au lasat condusi de MONSTRII din spatele masoneriei. O minte sclipitoare nu este garant pentru un spirit slab:)

 12. Alexandru Ioan Cuza(un mason) aduce primul rege in Romania (german si mason), care mai tarziu se sinucide pentru ca nu a indeplinit norma impusa de Masoneria de peste hotare alegand sa nu isi tradeze tara si neamul adoptiv(romanismul)…treziti-va oameni buni, inca mai este timp!

 13. salutare oameni
  as dori sa va spun ca masoni nau nicio putere sunt oameni ca noi si foarte saraci in duh,in mintea LOR SUNttFOARTE CONfuji,si nu prea stiu ce sa aleaga .eu personal am aflat multe despre ei la inceput ma-m ingrozit dar am inceput sa-mi revin
  ei incerca sa fuga cat mai mult de dumnezeu. ei nau unde sa ascunda de furia divinitati
  mamona se foloseste acesti indivizi.sfarsitul lor fii cutremurator de groaznic
  oamenilor un singur sfat
  nu va temeti de ei planul lor este ca voi sa ramaneti fricosi
  loati atitudine
  sa aveti credinta in creatorul divin pace voua ..si pace in sufletele voastre

 14. „nu fa ce face popa, fa ce iti spune popa”

  iubirea curge de sus in jos, de la mare la mic…DE LA GENIU LA MULTIME
  ce este invers… este altceva… poate adulatie, poate invidie, poate gelozie sau poate frica…
  facut dupa chipul si asemanarea LUI, omul insetat de cunoastere, nu va cauta distrugerea ci din contra, va cauta sa fie mai aproape de EL… si o va face prin cunoastere caci, Dumnezeu atotstiutor si plin de iubire va vedea pe cel ce antreneaza gandul si il va rasplati cu intelepciune…
  Dumnezeu nu a lasat omul in voia sortii, ci i-a dat darul RATIUNII si a SENTIMENTULUI…

  din punctul meu de vedere, francmasonii nu cauta tirania… cum am spus mai sus…cauta cunoasterea si intelegerea existentei…cerceteaza acolo unde oamenii cu gandirea si traiul simplu nu pot ajunge, pentru a le oferi indrumare. la fel ca un parinte protectiv…

  sau poate chiar au intentii malefice controland economia, mass-media si toate institutiile de stat (inclusiv cele de invatamant), avand ca scop final, indoctrinarea poporului si in final inrobirea acestuia, pentru simpla satisfacere a propriilor placeri trupesti ca niste regi sau conducatori nemilostivi cu inclinatii sexuale pentru masochism, zoofilie, dendrofilie, necrofilie sau mai stiu eu ce alte lucruri ciudate….

  dar desigur…toate aceste caracterizari ale francmasoneriei, raman sa fie alese si crezute de popor sau individual, fiecare in limita capacitatilor sale intelectuale… 😛

 15. Pacat ca francmasoneria romana, post decembrista e plina de infractori fara scrupule care cauta protectie .Cum un tinar aspirant ale unor idealuri inalte,poate sa fie ,,frate,, cu un incult ca Vanghelie,sau alti delapidatori de fonduri publice,cica se are in vedere,INALTAREA INDIVIDULUI PE CULMI MORALE,ma tem ca unii sau perfectionat in rautate,.Deh. oriunde in lumea asta se cauta prosti cu bani…….

 16. Nu este adevarat iubirea se afla in fiecare om. Nu tre sa fi geniu. Asta ar inseamna ca abia in zilele noastre cand oamenii au devenit mai destepti incepe sa curga mai multa iubire. Cred ca prostii din astea invata masonii. Nu va credeti mai presus decat ceilalti ca nu sunteti. Daca ar distruge Dumnezeu creatia sa nici macar nu ati mai exista si nici eu si nici acest site pe care scriu eu acuma. Dar din iubire fata de oameni Dumnezeu al lasa pe pamant si pe cel rau si pe cel bun.

 17. referitor la ” Horea, un alt francmason, a redactat faimosul “Supplex libellus valachorum”, total fals, Horea nu a fost nici francmason nici nu a redactat aceste memorii…”Primul Supplex a fost trimis în martie 1791 de Ignatie Darabant, episcop greco-catolic de Oradea, Consiliului de Stat din Viena. Cel de al doilea Supplex, o versiune mult largită și argumentată a primului, a fost înaintat Curții din Viena pe 30 martie 1792 de către Ioan Bob, episcopul greco-catolic de Blaj, și de Gherasim Adamovici, episcopul ortodox al Transilvaniei.” Citatul e de pe Wiki… si aici ma refer doar la marea aiureala scrisa de voi despre Horea, ca sa nu mai vorbim de restul tampeniilor… asa ca, sincer, nu ma publicati idiotenii pe seit uri… ca sunt destui cretini care nu au habar si care va cred pe cuvant… de toata jena articolul vostru…

 18. Unul dintre cele mai stupide articole scrise vreodata. pur si simplu te contrazici singur:

  Francmasoneria nu este o religie sau cult anti-crestin, desi multi sustin contrariul. Insa francmasonii cred intr-o Fiinta Suprema, asemenea crestinilor, iar Biblia Masonica este defapt cea crestina, versiunea lui King James.

  Adevarul este ca nimeni nu stie absolut nimic despre masonerie, cu exceptia lucrurilor deja dezvaluite de masoni.
  Masoneria din carti si din presa fie ea descrisa intr-un mod negativ sau nu, exista doar acolo. Indiferent ce carte vom citi si ce parte vom asculta tot nu vom afla ce se ascunde, de fapt, in spatele usilor inchise.

  Daca totul se afala in spatele usilor inchise, de unde ai tras concluzia ca ei cred intr-o fiinta suprema iar biblia lor este cea crestina in versiunea King James?

  lasa-ma sa iti spun eu ce nu stii. In primul rand nu doar crestinii cred in ‘fiinte supreme’ ci si alte popoare sau religii, contemporane sa nu. Diferenta e IN CE FIINTA SUPREMA CREZI., asta te diferentiaza ca si crestin de restul lumii. Si anticii credeau in arhitecti ai universului ca si nemernicii de masoni iar aceia nu erau decat demoni sau inchipuiri de-ale lor.

  Inainte de a scrie un articol despre francmasonerie, citeste Biblia si dupa aceea ai sa vezi cine sunt ei de fapt. pana atunci nu mai face speculatii stupide.

 19. Ar trebuii uni dintre voi sa se mai informeze inainte sa vorbeasca.Toti mari conducatori ai lumii sunt fracmasoni.De ce credeti ca germania,norvegia,anglia,sunt tari care o duc bine.DIN CE CAUZA?
  Si tot raul ni se trage de la ” cap de guma”(basescu) totul din cauza la niste parveniti,trepadusi care l-au ajutat sa vina la conducere!Ei ne-au vrut raul deoarece Romania asa spun ei este tara lor!Tot ce se intampla in grecia acum la ora actuala e doar inceputul,iar in 21.12.12 nu e sfarsitul lumi e sfarsitul unei ere!Intrebarea este sfarsitul carei ere?

 20. Ei au putut sa manipuleze poporul roman cu usurinta si sunt oameni la ora actuala care spun ca ce face dom’ basescu este bine.Intelectuali nu mai exista!Au fost favorizati analfabeti,tarani,parvenitii!Li s-au dat perspective, iar un om care are 2 facultati nu are!Oricum noi suntem pierduti si totul din cauza la  Tarani astia
  care s-au mutat la oras nu mai vor sa munceasca in agricultura,s-au smecherit taranusi.Ei nici macar nu ar tebuii sa aiba dreptul sa voteze dupa pararea mea.Revenind la articolul acesta adevarul despre crestinism il stiu doar ei si Papa si el la randul lui un fracmason.Conducatori tarilor care primec ordine de la ei sunt doar niste marionete ei doar le joaca in struna.Sa va interesati si sa cititi domnilor despre Hitler care a fost finantat de fracmasoni.Va dati seama cat de cruzi sunt acesti fracmasoni daca au putut sa isi sacrifice propriul popor.

 21. „Prin haos la ordine”
  „Politica şi morala nu trebuie să aibă nimic comun”
  „Dreptul constă în forţă”
  „Toţi pentru unul şi unul pentru toţi”
  „Scopul francmasonic justifică întotdeauna mijloacele”
  „Democraţie, libertate, egalitate, fraternitate”
  „Dreptul trebuie să fie al celui mai tare”
  „Mulţimea este oarbă şi de aceea poate să fie uşor manipulată de francmasoni”
  „Creştinii sunt în general naivi, proşti şi mici”
  „Libertatea este o idee himerică”
  „Oamenii politici creştini sunt nişte păpuşi de paie în mâinile maeştrilor sionişti”
  „Nevoia pâinii zilnice îi dresează gradat pe oameni”

 22. Pentru a se îmbogăţi membrii mişcării Sioniste acţionează după principiile următorului sistem:
  1. creează conflicte şi chiar războaie (războiul de secesiune din America, primul război mondial, al doilea război mondial, războiul din Vietnam, războiul din Golful Persic, războiul din Iugoslavia) în care creştinii (goimii sau „dobitoacele creştine” cum îi numesc membrii mişcării Sioniste pe creştini) luptă unii contra altora, generând suferinţă, foamete, sărăcie, mizerie, boli, moarte, haos;2. nu apar la vedere ca autori ai conflictului respectiv;3. băncile sioniste susţin cu bani toate părţile beligerante pentru ca apoi să ceară dobânzi imense celor care au fost împrumutaţi, îmbogăţindu-i astfel pe membrii mişcării Sioniste;4. apar apoi ca o instanţă împăciuitoare, care doreşte terminarea conflictului;5. în urma haosului astfel format de ei din umbră, impun condiţii statelor care au participat la respectivul conflict, emit pretenţii asupra unor teritorii ale statelor respective (în ce priveşte România vezi „Ultimatumul ruşilor” şi Dictatul de la Viena).

 23. Francmasonerie- o loja in acre domina intreaga lume si in care auto-distrug tarile. Are o legatura foarte mare masoneria si satanistii. In francmaonerie sunt multi iluminati!!!

 24. eu nu mai inteleg nimic…acuma toti vin cu stirea asta k masonii conduc lumea,dar din tot ce am citit eu masonii nu sunt rai,ei doar ascund,pastreaza niste secrete…nu mai este nimic clar si totusi lumea tinde sa creada ce-i mai rau…

 25. Stimate domn Marius Ignatescu, sunt o pasionata a tot ce isneamna cutiile de chibrituri romanesti, a descifrarii informatiilor inscriptionare pe ele. As dori sa discut in particular cu dvoastra, prin email, despre un posibil insemn francmasonic de pe o cutie de chibrituri veche romanesca, din anul 1928, as fi interseata de o parare sau o interpretare a dvoastra. Am rugamintea sa ma contactati prin adresa de email al siteului http://www.modoro.ro/, site in care imi prezint lumea mea, Chibriturile romanesti. Va multumesc.

 26. nu luati parte lucrarilor ascunse…ci mai degraba expunetile,pai daca ar fi ceva bun aceasta masonerie de ce nu se face cunoscuta publicului???adevarul trebue expus la lumina,nu tinut in intuneric…oare nu pare logic? mantuiria sufletului se face numai prin isus cristos,el este adevarul si lumina si doreste sa se faca cunoscut de toti…etc francmasoneria e o capcana a sufletului si a ducerii in eroare a celor alesi…pare a fi buna dar de fapt e spurcaciune inaintea dumnezeului nostru.

 27. nu inteleg de ce ajung agramatii sa comenteze diverse subiecte,mai ales politica si religie.in ceea ce priveste francmasoneria,eu cred ca e pueril sa dai explicatii despre ce nu stii si cel mai probabil nici nu vei ajunge sa cunosti

 28. Masonii sunt satanisti…toate rautatile din lume, razboaie, atentate, asasinate, noua ordine mondiala, etc. au fost facute de ei, sunt condusi din umbra de catre Diavol…punct.  Stiti care e cel mai mare secret al lor? Faptul ca isi dau sufletul Diavolului…si i se supun, multi nu stiu, dar asta e…

 29. Crede-ti ca i se inchina Domnului Iisus? Doar in Biserica se face asta, nu in loje si prostii de temple ale lor…Sunt impotrica Crucii…impotriva…Sfintei Treimi, de ce? Pt ca Domnu Iisus e Calea, Adevarul si Viata.

 30. Ce ma amuza oamenii care cred orbeste in religie si nu au nici macar bunul simt sa se documenteze inainte sa propovaduiasca cuvantul lui Dumnezeu. Vorbiti cand sunteti in cunostina de cauza nu cand inca aveti ochelarii de cal la ochi 🙂 Dumnezeu nu e raspunsul la toate intrebarile, that’s for sure.

 31. Masonii este un instrument in mina evreilor.Sunt creati pentru a distruge, totul.. Se socot mai presus de Dumnezeu! Pentru asta sunt numiti Diavoli in mantie de jidani.

 32. cel mai mare cosmar pt toata masoneria din romania este MISCAREA LEGIONARA ASA CA VA MULTUMIM ea a crescut de la 5000 in 2008 la 80000 in 2011 se pare ca d-zeu are un As

 33. Ion Iliescu este francmason!!!cititi mai multe despre lucrurile care nu s-au facut publice despre revolutia din 1989..cine a fost in spatele revolutiei…

 34. Articolul este bun si aproape de adevar dar nu am vazut pe nicaieri si o referire la faptul ca 90% dintre francmasoni sunt EVREI.
  Asta e adevarul SUNTEM CONDUSI DE EVREI fiecare miscare pe care o faci ei o stiu.
  Si nu as avea nimic impotriva lor daca nu l-ar servi pe SATANA.
  Si ca sa vedeti ceva interesant luati 10 produse diferite chiar si din alte tari si puneti-le unele langa altele si uitati-va la codul de bare.
  O sa observati ca in toate se repeta o secventa de 6 bare dispuse 2 cate 2 astfel 2 bare mai lungi decat celalalte la inceput apoi la mijloc si la final.
  Cele 2 bare inseamna cifra 6…..iar de 3 ori pe un produs inseamna 666.
  Nu vi se pare cidat ?

 35. curios cum s-a sarit cu istoria de la numa pompilius si antichitate la secolul 15. evident ca este o genealogie fabricata ieri. mai mult de 2000 de ani au fost zidari operativi, din 1717 deodata devin speculativi si renunta la constructii. foarte bizara trecerea asta. 

 36. Ba daca nu a-yifi cu capul in nori si a-ti fi cu piciorele pe pamanat si in loc sa va uitati la tv toata ziua la toate prostiile , si a-ti mai citi si voi o carte buna , sa ascultati o muzica romaneasca veche sau sa vedeti un film ramanesc cu florin piersic nu a=ti mai crede in toate prostiile aste ,pt ca codul de bare este generat de catre un calculator iar dungile acelea mai lungi face despartirea dintre seriile de numere , iar cu ion iliescu are dreptate ca a fost in spatele revolutiei din 89 , pt ca a fost o lovitura de stat , ca daca nu il impuscau pe ceausescu ii impusca el pe ei pe toti , si pana la urma urmei cine nu ar fi vrut sa fie presedinte sa fie scris in carte *cartilor* de istorie nu?, si pt ca cativa domnitori din romania a intemeiat scoli a fost in favoarea noastra pt a invata diferite lucruri , stiinte ,pt ca voi sa puteti sa aveti habar de ceva in viata asta de rahat ,dar voi niste cocalari de oras in loc sa face-ti ceva util pt voi ,voi ascultati toate prostile altor psihopati ,apucativa de citit legende despre romania pt ca habar nu aveti de tara in care traiti, cat de frumoasa este si cate locuri frumoase sunt , eu am trait-o in propria experienta si nu as da-ope nici o alta tara oricat de mare si de faimoasa ar fi, asa ca lasa-ti prostile de la tv pt ca toti incearca sa te manipuleze cu cate ceva sia pucati-va de citit si colindat prin romania pt ca nu o sa va para rau si o sa va simtiti mult mai bine

 37. Interesant articol… Întotdeauna am fost fascinată de acest subiect. Cred că nu se ştie mai nimic exact despre masonerie decât dacă faci parte din aceasta. Totul e o mare întrebare care-şi are răspunsul dincolo de istorie.

 38. adiG ai mare dreptate cand spui ca 99,9%nu isi cunosc tara,istoria cultura si obicieiurile stravechi ale poporului din care fac partre.Mai nou tineretul de dupa marea telerevolutie in direct cand sa dat drumul la dezbinarea poporului roman si la distrugerea economie si industriei romanesti ,tineretul de astazi nu vede decat mirajul occidentuluiasta datorita acestor marsavi politicieni care din vina noastra a tuturor ne conduc in asa fel in cat lor sa le fie bine.Pacat ca o tara atat de frumoasa si bogata este condusa de niste slugi ale marilor foryte oculte intre care se afla cea mai temuta SIONISMUL in cadrul careia se afla FMI,B.M.,ONU,NATO SI MAI NOU INFIINTATA U.E. In cadrul f.m.i-ui se afla sectia ASASINILOR ECONOMICI
  cei care prin actiunile lor distrug economiile si industriile tarilor pe care au pus ochi.facandule pe acestea dependente de bani f.m.i-ului.Astai parerea mea si o spun cu tarie ca ei urmaresc formarea unei NOI ORDINI MONDIALE CARE SA FIE CONDUSA DE MARI FINANTISTI AI SIONISMUI IN CARE SE AFLA FRANCMASONERIA.

 39. adig si ioan…sunteti 2 spalati pe creier si 2 indoctrinati. iar tu ioan de unde stii ca 99% nu-si  cunosc tara si istoria? eu cred, de fapt, ca tu nu-ti cunosti trecutul istoric si nici adig. Iar tu adig nu mai indruma la cultura daca nu esti capabil s-o faci 🙂 oricum…cuvintele sunt de prisos…

 40. Ce articol bun de manipulat mintile oamenilor! Trebuie sa recunosc, masonii astia chiar sunt smecheri si stiu sa se ascunda bine. Ce au ma idebitat si pe aici! Pfff ! Se contrazic singuri.

 41. Francmasoneria nu poate fi desconspirata cu adevarat de cei care lucreaza cu ea sau sunt in interiorul ei. Am constatat din propriile cercetari ca foarte multe voci publice care vorbesc despre francmasonerie sunt adesea adesea voci de propaganda, ascunse abil in foarte multa retorica pro sau contra francmasoneriei, din pacate o retorica incapabila sa schimbe ceva semnificativ in bine. Ratiunile de a fi ale unei asemenea organzatii trec mult dincolo de scenariile declarate public de functionare si operare a sa, din simplul motiv ca latura operativa, oricat de mult discutata a fost si va fi, este mai putin importanta decat latura oculta, din care Francmasoneria isi trage seva si o anume legitimitate. Latura oculta a fost si va fi cauza, pe cand latura operativa este si va ramane efect. Am incercat sa fac o incursiune temeinica si unitara in toate aceste aspecte, realizand urmatoarea lucrare pe care va invit sa o parcurgeti cu maxima atentie si seriozitate pe toti cei care aveti intentii sincere de a intelege in profunzime atat ceea ce este cat si cum poate sa nu mai fie aceasta organizatie subversiva: http://www.fortasigratie.ro/realitati-contemporane/societatile-secrete-sistemul-de-minciuna-planetara-solutii.htm

  Sa auzim de bine!

 42. Nu lăsați să vadă lumina. Bani, puteri, faimă și bogăție devin titlul dvs. în doar trei zile după inițierea voastră. Dacă sunteți interesat (ă) să vă alăturați sediului la frații Illuminati de la (S.U.A.) Pentru inițierea dvs. online. Nu contează unde ești. Nici o distanță ….. nu poate afecta munca marelui nostru domn Lucifer. e-mail illuminatitemplo666@gmail.com

  acum și spune-i da viselor tale. Salutați purtătorul de lumină …
  Beneficiile acordate noilor membri care se alătură ILLUMINATI.
  1. O recompensă în numerar în valoare de $ 1,000,000, 00 USD după inițiere.
  2. Un vis nou de vis elegant, evaluat la $ 33,000 USD
  3. Casa de vis cumparata in tara la alegerea ta
  4. Sărbătoarea de o lună (plătită în întregime) pentru turistul dvs. visat
  destinaţie.
  5.Pachetul de golf pentru un an de golf
  6. Tratamentul cu V.I.P în toate aeroporturile din lume
  7. Modificarea stilului de viață total
  8.Accesul către Groenlanda Boemă.
  9. Plata lunară de $ 1.000.000,00 USD în contul dvs. bancar
  în fiecare lună ca membru 10. O lună rezervată
  cu Top 5 lideri mondiali și Top 5 celebrități din lume.

 43. Numai aceia care caută lumina. Bani, putere, faima și bogăția devin titlul tău în întreaga ta generație și vezi visele tale împlinite. Dacă sunteți interesat (ă) să vă alăturați ordinului iluminati world în (SUA) trimiteți-ne un email astăzi Email: illuminatiworldwideorder@gmail.com
  Sau ce-app-ne .. 19292811087

  Pentru inițierea dvs. online.
  Nu contează unde ești. Nici o distanță nu poate afecta munca bafometului nostru.

  Notă .. Nu acceptăm ceea ce sunăm.

  https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

 44. urmați lumina. Bani, putere, faima si bogatia devin titlul tau in intreaga voastra generatie si vezi visele tale reale. Dacă sunteți interesat (ă) să vă alăturați ordinului iluminati world în (SUA) trimiteți-ne un email astăzi Email: illuminatiworldwideorder@gmail.com
  Sau ce-app-ne .. + 19292811087

  Pentru inițierea dvs. online.
  Nu contează unde ești. Nici o distanță nu poate afecta munca bafometului nostru.

  Notă .. Nu acceptăm ceea ce sunăm.

  https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

 45. Salutări din partea Marelui Ordin al Iluminării din sediul iluminaților și către întreaga lume, aceasta este o oportunitate deschisă de a vă alătura Frăției Iluminaților, unde vă puteți recupera visele pierdute și, de asemenea, unde puteți vedea Lumina Bogăției și fericirea. fără nici un sacrificiu de sânge.

  Primirea de beneficii pentru noii membri care sunt în lumină
  1. Recompensă în numerar de 550.000 USD.
  2. O nouă mașină elegantă de vis care costă 150.000 USD
  3. O locuinta de vis achizitionata in tara la alegere.
  O lună de consultare cu cei mai buni 5 din lume.
  Lideri și 5 cele mai importante personalități din lume. Dacă sunteți interesat, vă rugăm să contactați e-mailul anterior=illuminatiworldwideorder@gmail.com

  https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări