The Yellow Sea (2010)

Articole asemănătoare

In timpul celui de al doilea razboi mondial, coreenii sunt fortati sa isi paraseasca locurile natale pentru a evita opresiunea imperiului japonez. Unii au plecat spre Rusia, altii au plecat spre granita estica dintre Coreea si China. Acestia au primit denumirea de Cho-Sun-Jok (triburile Cho-Sun). La sfarsitul razboiului, Coreea de nord si de sud incep ostilitatile. Coreea de Nord isi construieste o natiunea comunist-religioasa, iar Coreea de Sud o natiune capitalista. Cho-Sun-Jok au relatii stranse cu Coreea de nord, dar sunt atrasi de dezvoltarea economica a Coreeii de sud. Economia sud-coreeana are nevoie de forta de munca ieftina, si multi Cho-Sun-Jok locuiesc deja acolo. Diferentele uriase, dintre cele doua societati, produc multe probleme serioase: crima organizata, trafic de droguri si prostitutie.
Povestea filmului e redata prin 3 personaje principale. Gu-Nam, un taximetrist Cho-Sun-Jok aflat intr-o situatie financiara disperata si cu copil mic, a carui sotie a plecat in Coreea sa lucreze, iar apoi a disparut. Myun-Ga, interlop Cho-Sun-Jok care il trimite pe Gu-Nam in Coreea pentru a comite un asasinat in schimbul stergerii datoriei. Kim, coreean bogat si influent, care a comandat asasinatul. Abandonat si tradat de toti, Gu-Nam incearca sa se intoarca in China la fiica lui, in timp ce lucrurile iau o intorsatura urata, iar finalul e aproape catastrofal.
Regizorul Na si-a cladit reputatia cu filmul mega-hit The Chaser. Dar in acest film a reusit sa isi duca abilitatea cinematografica la un nou nivel. O parte din actorii din The Chaser apar si in acest film. Personajul Myun-Ga, interpretat de Yun-Seok, ne ofera unul dintre cele mai brutale personaje negative din ultimii ani. Cinematografia coreeana difera de cinematografia altor tari prin amestecarea notiunilor de bine si de rau, lucru care tinde sa surprinda spectatorul. Nu exista personaje doar bune sau doar rele, ci numai personaje ce oscileaza dintr-o parte in alta.
Cinefilul va termina filmul cu cateva nedumeriri, ce nu pot fi rezolvate printr-o singura vizionare, dar scenele de actiune (va mai amintiti ciocanul din Oldboy?) ii vor permite sa treaca cu usurinta peste aceasta problema.

IMDB

Articole recente

Articolul precedentPrima femeie in spatiu
Articolul următorThe Man from Nowhere (2010)

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări