The Man from Nowhere (2010)

Articole asemănătoare

Cha Tae-Sik e un barbat retras ce lucreaza intr-un punct de amanet, treptat se imprieteneste cu o fetita ce locuieste in apropiere. Mama fetitei se implica in traficul de droguri si e rapita impreuna cu fetita. In cautarea drogurilor furate traficantii ajung si la Cha Tae-Sik. Initial, acesta nu opune rezistenta, dar cand afla ca fetita a fost rapita, totul se schimba. Desi in lupte vor fi folosite, ca de obicei, armele albe, in acest film apar si armele de foc, amanunt surprinzator la filmele sud-coreene de actiune in care apare lumea interlopa.
Filmul poate fi comparat cu Léon: The Professional, Taken si Man on Fire datorita temei principale comune. The Man From Nowhere este raspunsul cinematografiei sud-coreene la acest subgen cinematografic, un raspuns ce asigura cinefilului atat impact emotional cat si scene de actiune cu coregrafie impecabila. Personajele negative sunt infatisate prin prisma activitatilor ilegale, ce includ traficul de droguri, rapirea copiilor pentru activitati gen Oliver Twist si uciderea lor pentru trafic de organe. Actorul ce il interpreteaza pe Cha Tae-Sik (Bin Won) a jucat si in Mother, in rolul fiului cu probleme mentale.
Singurul lucru ce lipseste din „reteta” traditionala a filmului de actiune e femeia fatala. De regula, eroul salveaza femeia, sau obtine una printr-o serie de evenimente, totul terminandu-se cu scena unui sarut. Nu si in filmul acesta, povestea de dragoste ar sta in calea razbunarii lui Cha Tae-Sik, care devasteaza lumea interlopa in cautarea protejatei lui. Transformarea personajului principal este evidentiata mai usor prin atasamentul sau fata de fetita de 10 ani.

IMDB

Articole recente

Articolul precedentThe Yellow Sea (2010)
Articolul următorThe Handmaiden (2016)

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări