Ai nevoie de baterii auto la domiciliu? Iată de unde le poți achiziționa

Articole asemănătoare

Nu de puține ori am auzit zicala: „Motorul reprezintă inima mașinii”. Dar asemenea unui organism uman, autovehiculul are nevoie și de alte componente care să-i asigure funcționarea optimă. Așadar, unul dintre elementele cu un rol esențial în acest sens este bateria auto.

Factori de care să ții cont atunci când alegi acumulatorul auto

Dacă bateria auto cea veche îți face probleme de ceva timp, înseamnă că a venit momentul să achiziționezi una nouă.

Iată care sunt principalele criterii pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când alegi produsul:

⦁ Specificațiile tehnice

Înainte de a achiziționa acumulatorul ar fi indicat să consulți atât manualul autoturismului, cât și catalogul fabricantului bateriei auto. Nu e recomandat să alegi o baterie cu o capacitate de stocare mult prea mică deoarece nu va furniza suficient curent autovehiculului, dar nici nu ar trebui să te orientezi către un acumulator auto care să aibă o capacitate mult prea mare întrucât alternatorul nu va reuși să o alimenteze.

⦁ Magazinul de baterii auto

În condițiile în care piața de acumulatori auto este destul de extinsă, paleta este destul de variată, astfel că alegerea bateriei devine o adevărată provocare pentru cei mai mulți șoferi.

În plus, majoritatea conducătorilor auto se orientează către ofertele magazinelor care comercializează baterii auto ieftine.

Dacă ai nevoie de un acumulator auto nou, ar fi indicat să acorzi o atenție sporită procesului de selecție, orientându-te către un producător de calibru care furnizează baterii auto. Unul dintre magazinele de baterii auto care are un portofoliu extins de produse este Sorgeti.

⦁ Protejează bateria auto de vibrații

Bateria se așează într-o poziție fixă, astfel încât să nu existe jocuri. De altfel, bateria care se mișcă se poate defecta cu ușurință și în același timp poate exista pericolul producerii unui scurtcircuit.

Pentru a evita riscul de scurtcircuit, se impune deconectarea echipamentului electric înainte de montaj. Așadar, atunci când se va instala bateria, este indicat să acordăm o atenție sporită, astfel încât dacă minusul instalației este la masă se va lega întâi cablul (+) la polul (+) al acumulatorului, iar apoi cablul (-) la polul (-) al acumulatorului. În cazul unei demontări se va proceda în ordine inversă.

Cum poți evita uzarea bateriilor auto

Cu timpul, acumulatorii auto se uzează și, din acest motiv, ar trebui să acordăm o atenție sporită procesului de întreținere.

Iată care sunt principalele cauze care contribuie la uzarea acumulatorilor pentru mașină și câteva sfaturi prin care poți evita aceste cauze:

⦁ Montează corect acumulatorul auto

Procesul de montare al bateriei auto implică respectarea cu strictețe a unor instrucțiuni bine cunoscute de către specialiștii în domeniu. De aceea, este indicat să apelezi la un service autorizat atunci când vine vorba despre montarea acumulatorului auto. În plus, defectele care se datorează montării incorecte ar putea duce la pierderea dreptului la garanție.

⦁ Evită utilizarea anumitor consumatori ai autoturismului

Dacă ai de făcut drumuri foarte scurte evită, pe cât posibil, utilizarea unor facilități precum încălzirea scaunelor, încălzirea auxiliară ș.a.m.d. În acest mod, alternatorul va produce curent suficient pentru ca acumulatorul să se încarce.

⦁ Păstrează mereu bornele acumulatorului auto curate

Pentru a permite încărcarea bateriei într-un mod eficient, se recomandă să păstrezi curățenia bornelor. Așadar, îndepărtează orice urme de murdărie și reziduuri de acid, întrucât acestea pot diminua eficiența încărcării din timpul deplasărilor ceea ce poate duce la uzura prematură a bateriei, dar și a alternatorului.

⦁ Folosește autoturismul în mod frecvent

Se recomandă cel puțin o dată pe săptămână să mergi cu autovehiculul, parcurgând distanțe cât mai mari. Pentru a-i oferi posibilitatea bateriei să se refacă după mersul prin oraș – parcurgând mereu trasee scurte, cu porniri și opriri dese, care pot afecta starea acumulatorului. Pentru a păstra un nivel optim de încărcare poți achiziționa un redresor de baterie atunci când nu utilizezi autoturismul vreme îndelungată.

⦁ Izolează acumulatorul auto

Bateriile auto pot fi izolate cu ajutorul unei truse speciale care poate fi găsită în magazinele de specialitate. Există huse de protecție împotriva temperaturilor scăzute care, de regulă, sunt confecționate din plastic sau din alt material rezistent la acid. De asemenea, pe piața de specialitate, există o gamă variată de huse fabricate dintr-un material ce se poate plia pe forma pe care o are bateria auto.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări