Atlas, un nou robot biped

Articole asemănătoare

atlasATLAS este cea mai noua creatie a Boston Dynamics, un robot inspirat de structura si functiile corpului uman.

Atlas este un robot umanoid construit pentru a merge pe teren accidentat. Fiind un robot biped, bratele sunt libere pentru a se putea catara sau pentru a cara obiecte. Robotul include 28 articulatii hidraulice, are o inaltime de 1,88 m si cantareste 150 kg.

Robotul este controlat de un computer de bord performant si dispune de vedere stereoscopica si un sistem de radar pe baza de lumina (LIDAR) pentru orientare precisa in locatii cu multe obstacole de evitat.

Atlas va fi folosit pentru dezamorsarea bombelor si pentru curatarea zonelor contaminate radioactiv.

Desi prototipul observat in filmuletul de prezentare inca este atasat unui cordon de alimentare, potrivit specificatiilor, robotul Atlas va fi complet autonom, dispunand de propria sursa de energie si pompa hidraulica pentru actionarea articulatiilor.

Atlas este momentan fara software de control. Va fi invitat special la competitia DARPA Robotics Challenge in luna decembrie 2013, unde mai multe echipe vor proiecta software-ul, pentru a-l face sa poata concura intr-o serie de teste care copiaza scenarii ce pot fi intalnite in situatii de criza.
Echipa castigatoare va fi recompensata cu un premiu de 2 milioane de dolari din partea agentiei DARPA si un contract pentru furnizarea software-ului care va guverna robotul Atlas, dupa care acesta va intra in productie de serie.

Robotul Atlas nu este singurul robot realizat de Boston Dyamics si sponsorizat de DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Cei de la Boston Dynamics sunt creatorii robotilor Big Dog, Little Dog, RiSE, RHex, SandFlea, Cheetah, Petman si LS 3.

Vedeti si:

http://www.descopera.org/big-dog-cel-mai-avansat-robot-patruped/

Site-ul DARPA http://www.darpa.mil/

Alti roboti realizati de Boston Dynamics: http://www.bostondynamics.com

Articole recente

Articolul precedentSafety Last! (1923)
Articolul următorChiropractica

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări