Safety Last! (1923)

Articole asemănătoare

safety-last„Safety Last!” e o comedie romantica din 1923. In rolul principal joaca Harold Lloyd. In acest film se gaseste una dintre cele mai faimoase imagini ale filmului mut: Lloyd sta agatat de bratele unui ceas de pe fatada unei cladiri. Intr-o vreme in care nimeni nu visa la efecte speciale generate pe calculator, Lloyd si-a executat singur cascadoriile desi isi pierduse doua degete in urma unui accident petrecut cu 4 ani mai devreme.  Filmarile scenei de catarare au durat 4 luni. Totodata, la sfarsitul filmului Harold s-a casatorit cu adevarat cu iubita sa din film.

Harold joaca rolul unui tanar sarac ce pleaca la oras pentru a-si castiga traiul. Lasa in urma o tanara fata pe care o iubeste si cu care vrea sa se casatoreasca… imediat ce isi face o situatie materiala stabila. Evident ca lucrurile nu decurg asa cum isi doreste el. Auzind ca seful magazinului unde lucreaza e dispus sa ofere 1.000 de dolari celui care i-ar face publicitate magazinului, crescand astfel numarul de clienti, Harold nu sta pe ganduri si profita de ocazie. Si iarasi lucrurile nu vor decurge asa cum spera el. Gagurile abunda in film, iar situatiile imposibile la care se expune Harold pentru a-si impresiona iubita… devin din ce in ce mai imposibile, dar eroul reuseste sa se ridice la inaltimea problemelor intalnite si provocate de el insusi.

Cinefilii stiu ca Harold Lloyd – alaturi de Charles Chaplin si Buster Keaton – face parte din grupul comediantilor faimosi din era filmului mut. Harold Lloyd si nelipsitele sale accesorii (palaria de pai, ochelarii cu rama groasa, costumul ieftin) a produs mai multe filme decat Chaplin si Keaton la un loc. Majoritatea filmelor lui Lloyd au fost scurtmetraje, majoritatea fiind in genul lui „Lonesome Luke”. „Safety Last” e unul dintre filmele sale mai timpurii, si este atat de reusit incat inca apare in listele Top 100 Filme. Si cu siguranta isi merita locul in lista celor mai bune filme mute; in 1994 a fost introdus in Arhiva Nationala de Filme a Americii.

IMDB 

Articole recente

Articolul precedentTeoria Lebedei Negre
Articolul următorAtlas, un nou robot biped

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări