Ce substanțe conține vaccinul Pfizer – BioNTech?

Articole asemănătoare

Substanța activă este de tip ARN mesager monocatenar cu capăt 5’, produs prin utilizarea unei transcripții in vitro acelulare, de la modele de ADN corespunzătoare, cu codificarea proteinei S (spike) virale a SARS-CoV-2.

După diluare, flaconul conține 5 doze a câte 0,3 ml, fiecare cu 30 micrograme de ARN mesager.

Celelalte componente sunt:

Lipide

  • ((4-hidroxibutil)azanediil)bis(hexan-6,1-diil)bis(2-hexildecanoat) (ALC-0315)
  • 2-[(polietilenglicol)-2000]-N,N-ditetradecilacetamidă (ALC-0159)
  • 1,2-Distearoil-sn-glicero-3-fosfocolină (DSPC)
  • Colesterol

Lipidele sunt folosite pentru a incorpora ARN-ul. Aceste nanoparticule sunt în esență mici sfere grase care protejează ARN mesager și îl ajută să pătrundă în celule. Lipida ALC-0315 este ingredientul principal deoarece acesta este ionizabil – i se poate da o sarcină pozitivă și, din moment ce ARN-ul are o sarcină negativă, acestea rămân împreună. Este de asemenea, o componentă care poate provoca reacții adverse sau reacții alergice.

Celelalte lipide, dintre care una este colesterolul cunoscut moleculei, conferă integritate structurală nanoparticulelor și le împiedică să se aglomereze.

Săruri

  • clorură de potasiu
  • dihidrogenofosfat de potasiu
  • clorură de sodiu
  • fosfat disodic dihidrat

Vaccinul conține 4 săruri, dintre care una este sarea de masă obișnuită. Împreună, aceste săruri mai sunt cunoscute sub numele de soluție salină tamponată cu fosfat, un ingredient foarte comun care menține pH-ul sau aciditatea vaccinului aproape de cel al corpului uman. Veți înțelege cât de important este acest lucru dacă ați stors vreodată suc de lămâie pe o tăietură.

Pe lângă lipide și săruri, vaccinul conține și sucroză, sau după denumirea populară, zahăr. Scopul lui este de a acționa ca un crioprotector pentru a proteja nanoparticulele atunci când sunt înghețate.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandări

Dilemele nemuririi

Viata si entropia

Ce este timpul?