Colocviul Creativitate si Inovare Anul European 2009

Articole asemănătoare

niculae-idu-seful-reprezentantei-comisiei-europene-300x204Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a organizat in luna iulie cea de-a sasea masa rotunda din seria colocviilor europene avand ca tema „Spiritul de inovare in Romania”. 2009 a fost declarat de catre Consiliu si Parlamentul European Anul European al Creativitatii si Inovarii. Vorbitorii invitati in cadrul acestui eveniment au abordat subiecte legate de scaderea rolului pe care Europa il joaca in comunitatea internationala a stiintei si inovarii si implicatiile acestui fapt pentru cercetare. Prezentarile au fost urmate de o sesiune de dezbateri, intrebari si raspunsuri.

In prima imagine: Niculae Idu-Seful Reprezentantei Comisiei Europene, Iordan Stavar-Inventator independent, Gabor Varga – OSIM.

Mai jos in imagine: Bogdan Popescu, Lucica Manole, Iordan Stavar (inventatori.ro)

– Dr. Niculae Idu – Seful Reprezentantei Comisiei Europene
– Prof. Ionel Haiduc – Presedintele Academiei Romane
– Alexandru Mironov
– Rodica Culcer – jurnalist, ziarist
– Gabor Varga – Consilier OSIM
– Inventatori.ro – Iordan Stavar, Lucica Manole, Bogdan Popescu
– Ambasada Suediei – Albert Kuller
– Ambasada Austriei – Georg Oberreiter Ministru Plenipotentiar
– Ambasada Bulgariei – Petar Valov Ministru Plenipotentiar
– Ambasada Olandei – Hans G. Smaling Consilier
– Ambasada Poloniei – Tomasz Mierzwa Secretar 1
– Ambasada Finlandei – Pekka Keloneva

In imagine: Alexandru Mironov si Iordan Stavar.

In prezent, lumea moderna pune accent pe o mai buna folosire a cunostintelor si pe inovarea rapida. De aceea, este necesara o extindere, o dezvoltare, a abilitatilor creative care sa implice intreaga societate. In mod deosebit sunt necesare dezvoltarea acelor abilitati si competente ale populatiei care sa permita acesteia deschiderea catre noi idei, catre o societate bazata pe cunoastere. Educatia si instruirea sunt factori determinanti in acest proces. Anul European al Creativitatii si Inovarii isi propune sa abordeze mai multe domenii, nu doar educatia si cultura dar si altele cum ar fi media, cercetarea, intreprinderile, politica sociala si regionala si dezvoltarea rurala.

Sursa: www.inventatori.ro

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări