Inventika 2009

Articole asemănătoare

iordan-stavar1In perioada 28.10 – 31.10.2009, Worldwide Independent Inventors Association – W.I.I.A. a participat la INVENTIKA 2009 prin reprezentantul ei, domnul Iordan Stavar – Director W.I.I.A.

In standul www.inventatori.ro, unde W.I.I.A. a fost gazduita, au fost prezentate inventii ale inventatorilor din domeniul energetic cat si din alte domenii:

1. „Motorul Electromagnetic ” 0 consum
2. Mecanism ce foloseste vehiculele aflate in trafic pentru obtinerea de energie electrica
3. Mecanism hidraulic actionat de flotoare utilizat pentru propulsia navelor sau producerea de energie electrica

De asemenea, au fost prezentate si s-au bucurat de un succes deosebit, urmatoarele inventii:

1. Ceasul Antistres – dr.ing. Ioan Micu, Iordan Stavar
2. Pantoful cu talpa de aur – dr.ing. Ioan Micu, Iordan Stavar

Mentionam ca inventiile mai sus mentionate nu au fost inscrise in concurs.

iordan-stavar-justin-capraAflat sub patronajul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii si al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva – ELVETIA si avand statutul de eveniment oficial al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala – OMPI, Salonul INVENTIKA-2009 a beneficiat de sustinerea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si s-a desfasurat in perioada 28-31Octombrie 2009, in Complexul Expozitional ROMEXPO, in aceeasi perioada cu Salonul Cercetarii si Targul Tehnic International Bucuresti-TIB 2009.

In imagine, Iordan Stavar si Justin Capra.

Punand fata in fata inventatorii si cercetatorii cu reprezentantii unor mari firme producatoare si comerciale, INVENTIKA-2009 va deveni mediul ideal de promovare a inteligentei tehnice romanesti in competitia internationala.

Inventatorii vor beneficia de sprijinul profesional si competent al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci-OSIM Bucuresti, jurizarea inventiilor prezentate fiind facuta de un juriu International, care va decide castigatorii premiilor oferite.

INVENTIKA 2009 s-a bucurat de prezenta la Bucuresti a personalitatilor: domnul Jean – Luc VINCENT, Presedintele Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor noi de la Geneva – ELVETIA, domnul David TAJI, Presedintele juriului International al aceluiasi prestigios salon si pentru prima data a gazduit Standul OMPI si prezenta reprezentantului Oficial din partea OMPI, doamna Cecile BENBACHIR.

Pe perioada salonului, au fost organizate o serie de conferinte, work-shopuri, mese rotunde si prezentari, gandite sa vina in sprijinul inventatorilor, pentru a putea sa isi faca cunoscute inventiile si sa realizeze contactele utile in vederea incheierii de parteneriate.

La aceasta editie au fost inscrise in competitia pentru premii si medalii un numar de 300 de inventii, creatii ale inventatorilor din 11 tari: Bulgaria, Croatia, Germania, Grecia, Italia, Iran, Republica Moldova, Polonia, Serbia, Rusia, Ucraina si Romania.

Inventatori.ro

Articole recente

Articolul precedentIstoria religiilor – Axis Mundi
Articolul următorViata lui Isus

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări