North by Northwest (1959)

Articole asemănătoare

north-by-northwestCand ma gandesc la filmele lui Hitchcock, ma gandesc la „Birds” si la „Psycho”. Filmul acesta fost o lovitura sub centura venita din partea celui cunoscut drept Maestrul Suspansului. O veritabila parodie a cliseelor din filmele cu spioni de la acea vreme.

In restaurantul unui hotel, un director din domeniul reclamelor Roger O. Thornhill (Cary Grant) este confundat cu un spion american, George Kaplan, de catre niste agenti straini. Roger e rapit si se incearca uciderea sa printr-un accident fals. Dar Roger reuseste sa scape si se apuca sa investigheze pe cont propriu aceasta afacere.

Poate fi numit cu usurinta unul dintre cele mai bune filme ale lui Hitchcock, realizat pe vremea cand era in culmea carierei sale. E unul dintre cele mai comice filme de aventura, multumita personajului interpretat de Cary Grant. Hitchcock nu a fost interesat de felul in care anumite lucruri se intampla in realitate, el a dorit doar sa realizeze scene cat mai distractive pentru acest film. Dialogurile si situatiile ce apar in film sfideaza in mod intentionat realitatea. Odata ce te obisnuiesti cu ideea ca acest lucru nu e o greseala, o sa iubesti filmul. E o succesiune de scene memorabile si de dialoguri pe masura lor. Filmul are cate un pic din toate in el: comedie, actiune, drama si dialoguri usturatoare. Un film excelent pentru o seara relaxanta.

Nota: 10.

Citat:

[Thornhill is wearing sunglasses to hide his identity]
Ticket Seller: Something wrong with your eyes?
Roger Thornhill: Yes, they’re sensitive to questions.

IMDB

Articole recente

Articolul precedentM (1931)
Articolul următorThe Seventh Seal (1957)

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări