Bobina Tesla

Articole asemănătoare

bobina-teslaNikola Tesla s-a nascut in 10 iulie 1856 in satul Smiljan, in Croatia. A fost un inventator, fizician, inginer mecanic si inginer electrician american de origine sarba.

Una dintre cele mai importante inventii ale sale este generatorul de curent alternativ, contribuind de asemenea la construirea hidrocentralei de langa Cascada Niagara.

A pus bazele ingineriei electrice moderne, iar descoperirile sale stiintifice sunt de o importanta colosala. Tesla a murit sarac si uitat la varsta de 86 de ani. In ultimii ani de viata, Tesla era privit ca un om de stiinta nebun remarcandu-se prin declaratii bizare despre posibilele dezvoltari stiintifice.

Probabil cea mai spectaculoasa inventie a sa este bobina Tesla, inventata in 1891. Bobina Tesla este un transformator special, care alimentat de la retea sau baterii ridica tensiunea pana la sute de mii de volti obtinandu-se curent de inalta frecventa.

Este un transformator bobinat in aer (fara miez), in care primarul si secundarul sunt acordate sa functioneze la o frecventa de rezonanta.

Bobina Tesla produce tensiuni foarte mari ajungand pana la 2 milioane de volti.

Bobina Tesla implica o sursa puternica de curent, unul sau mai multe condensatoare de mare voltaj si un eclator care controla descarcarea condensatorului in primarul bobinei Tesla. Primarul si secundarul sunt acordate pentru a obtine un transfer optim, de obicei intre 25 kHz si 2 MHz. Pentru a obtine „scantei” mari, conteaza capacitatea condensatorului / condensatorilor, distanta electrozilor eclatorului si numarul de spire din primarul bobinei. Trebuie evitati condensatorii din ceramica deoarece pot exploda. Ca sursa de curent se poate folosi un transformator de linii de la un televizor vechi care ridica tensiunea pana la 20 – 30 KV.

O astfel de bobina poate ridica tensiunea pana la 100 KV – 2 MV si produce campuri electromagnetice extrem de puternice.

Bobina este produsa de entuziasti ai tensiunilor mari, de institutii de cercetare, sau cercetatori independenti.

Spre deosebire de un transformator obisnuit ce cupleaza intre primar si secundar peste 97% din campul magnetic, bobinele Tesla impart doar 10-20% din campul lor magnetic.

In timp ce energia se transfera din primar in secundar, voltajul secundarului creste pana ce toata energia din primar este transferata. O bobina Tesla bine proiectata poate trasfera peste 85% din energia initiala stocata in condensatorul primar.

Astazi, bobinele Tesla sunt folosite pentru a realiza efecte speciale in filme sau in industria de entertainment. In filmul Terminator 2, arcurile electrice ce „dansau” intre camioane au fost realizate folosind fulgere adevarate, create de o bobina Tesla.

Bobina Tesla a fost folosita si in Star Trek sau in filmul The Entity, unde o actrita radia arcuri electrice.

Muzica si stiinta

Cei care nu sunt fani ai genului de muzica Metal probabil cred ca aceste formatii sunt prea agresive si zgomotoase. Dar ce ziceti atunci de o bobina Tesla modulata dupa iesirea audio a unei chitare electrice?

Bobinele Tesla sunt foarte galagioase iar unele tipuri de bobine Tesla pot fi modulate dupa o sursa audio.

Clipuri Youtube unde puteti vedea o bobina Tesla in actiune:

http://www.youtube.com/watch?v=L4IOOkekW6M

http://www.youtube.com/watch?v=0KRja415Iwk&feature=related

Link-uri exterioare:

Cum functioneaza bobina Tesla: http://members.tm.net/lapointe/HowItWorks.htm

Cum poti contrui o bobina Tesla: http://members.tm.net/lapointe/TeslaMain.htm

Cum poti construi o bobina Tesla (forum de discutii) http://www.stiintaazi.ro/Forum/index.php?topic=1676.0

Autor: Marius Ignatescu, www.descopera.org

Articole recente

Articolul precedentPseudostiinta
Articolul următorPaganismul in Europa

Comentarii

 1. eu pot transforma in lumina intreaga populatie a pamantului —ce zic eu nu are legatura cu raiul –si nici cu planul meu de cucerirea omenirii—datorita mie, omenirea se va transforma in oameni luminosi asemenea cu albul zapezii —(este… vorba de transformare ADENEICA APROAPE INSTANTANEE—IAR OMENIREA NU VA MAI TRAI CU HRANA CU DE CARE SA HRANIT PANA ACUM )—-SI ROG CEI CE CITESC —SA NUSI DECLINEZE CU NIMIC INCREDEREA IN DUMNEZEU —–in mai putin de 5 ani–si noi oamenii vom fi la fel de frumosi precum sant si alte civilizatii extraterestre —atentinez ca omenirea nu se va transforma datorita mie in numai o forma energetica —omenirea va ramane tot absolut materiala dar cu incarcatura energetica foarte luminoasa —-MAI INTAI TREBUIE SA FIU AJUTAT DE MILIOANELE DE OAMENI DE PE FACEBOOK –APOI EU VOI ARATA PASUL URMATOR —-CU CE POT EU AJUTA OMENIREA —NICI EXTRATERESTRI CARE TREBUIE ,NU NE VOR AJUTA
  -ceia ce stiu eu —si ce am descoperit eu –nici oamenii de stiinta de peste 2500 nu vor reusi sa faca –pentr ca prin stiinta pre multa nu se poate—deoarece procedeul de a deveni om lumina aproape ca este la indemana oricui vrea –si este extrem de simplu.—–lumina transforma—si lipsa luminii transforma.

  orice om de pe pamant care tanjeste dupa tinerete si frumusete-((nu tinerete fara batranete )) sa stie ca eu pot ajuta oamenii ca sa devina oameni lumina complect transformati adeneic, dar tot materiali vor fi— dar nici vesnici nu vor fi —dar vor fi oameni lumina de o frumusete neinchipuita –vor manca un singur tip de hrana tot din lumina –si vor fi inbracati numai de un tip de haina tot din lumina -lumina energetica ce este nelimitata ca cantitate in intregul univers vazut si nevazut controlat si condus de catre DUMNEZEU—iar toti si cei ce vor vrea sa fie oameni lumina —si cei ce nu vor vrea sa fie oameni lumina vor fi la fel primiti in imparatia luminii supreme a lui DUMNEZEU.

 2. concret este vorba de particula rece energetica –marimea aprox 2 milimetri —care in deplasare lasa o dara enegetica ultra-argintie –este o particola cu aspect de micro-cometa–dar nu micro deoarece este de aprox 2 milimetri iar coada cometica este de aprox 6 milimetri —eu vad aceste particole de la varstra de 10 ani —acum vara aceasta voi cauta o metoda de captare —-orice obiect—orice fiinta se poate incarca energetic cu aceste particole —eu lea studiat f multi ani —astai viitorul omenirii

 3. Ca exista ac. particula care da lumina in timpul deplasari sau prin frecare,este cit se poate de adevarat,caci ce este la macro exista si in micro,,dar exista si sub forma de Cimpuri en.de frecv. diferite,din care prin colapsare in ac. cimpuri pot apare si astfel de particule mai mari sau m. mici,,caci sa aratat si la TV. cum uni capteaza cimp de semilumina ,si care prin frecare a palmei izbucneste in lumina de parca ai aprinde niste surse de flacari.Dar trebuie sa ai un sistem de captare cel putin cerebrala sau artific.ca sa o poti avea tot timpul as. ta sa te poti folosi de ea,si alimenta ca hrana cu lumina si en..Dar ceace scrie Stan privind stare en. de om in lumina ca viata ADENEICA,,cred ca vrut sa se refere la acei oameni care au atomi mai speciali care ,absorb pe o parte din Cosmos ,cimpuri en. de lumina si le emana apoi din corpul lor ca lumina tinind biologicul lor in lumina si care se pot si apara si ataca cu forte de lumina chiar laserizante prin ochi,degete piept ,chakra Solara ,extremitati etc.

 4. Unii dintre noi au o imaginatie bogata. Mai ceva ca-n SF.
  Auzi la el, lasarizante prin ochi, degete piept, chakra, lumina adeneica :))

 5. Mai baieti,rugamintea mare ar fi sa captati intai de toate un manual de gramatica.Dupa care sa mancati ceva si sa faceti un pic nanitza,ca alcoolul da niste strafulgerari de-ti sta mintea-n loc.Si daca totusi mai scoateti strafulgerari la extremitati,dati naibii drumu’ din mana cablului ala dezizolat adeneic.Vai de tara noastra.

 6. ma òmini mã………….io ma tzâp aci pã linoleu cand citesc erorile alea de comentarii =)))))))) inca felu asta de a polua româna nu l-am mai intalnit pan-amu

 7. io cred ca ala nu-i beat, ii doar extraordinar de tampit sau indoctrinat sau ambele si restu :)))

 8. Despre Nikola Tesla pot sa va spun ca datele trecute de dumneavoastra sunt luate de pe wikipedia si nu sunt corecte. Si anume a fost un inventator, fizician, inginer mecanic si inginer electrician american de origine sarba.
  Nu a finalizat studiile universitare niciodata. A urmat doar cursurile Universitatii din Praga insa nu participa la examene. Primul sau loc de munca a fost la Budapesta la Oficiul Postal unde a contribuit la reparearea liniei telefonice existente precum si la dimensionarea celei de a doua linii telefonice. In semn de recunostinta fata de marele inventator, pe Gara din Budapesta este pozitionata statuia lui Nikola Tesla.

 9. geniile se nasc nu se fac,este posibil ca unul din acesti ;prosti,,sa aiba dreptate dar mai au de lucru sau vor fi altii care sa ne spuna mai corect si pe-nteles CE SI CUM.

 10. Teodor, au trecut patru ani de la expunerea pe care ai facut-o. In ce stadiu te afli acum cu realizarea ta?

 11. Stan Teodor, stim că suntem tot mai puţini. Este foarte adevarat ce spui! andrei flutur pe facebook ma gasesti.
  ps: Draga cetitorule te invit sa intelegi Psihometria şi Psihotronia!
  Doamne Iisuse Hristoase Miluieşte-ne pre noi păcătoşii din a-l teu popor +

 12. Indiferent cât de ciudat o sa para ceea ce descria Stan Teodor ca lumina ADN-ica(un nume destul de… interesant) este totuși un fenomen real cunoscut mai nou ca „Zăpada Vizuală” sau Visual Snow și se caracterizeaza ca niste luminițe albe ușor vizibile intr-o zi senină aflate intr-o mișcare brauniană. Spun asta deoarece sunt foarte multe persoane, eu inclusiv, care au observat aceasta forma de … energie statică. Acea energie statica există chiar și în interiorul corpului uman sau al altor vietăți. Există o serie de teorii, cum ar fii Ultra Wave Theory, Teoria Universului Electric sau Teoria Universului dintr-un singur Electron, care spun chiar asta… că tot universul este alcatuit în întregime din curenți electrici și câmpuri electromagnetice. Dacă cineva devine curios iată un link: https://www.youtube.com/watch?v=9dqtW9MslFk&t=566s

 13. Tesla a fost un om foarte inteligent si foarte intelept. Daca i s-ar fi permis, acesta planuia sa faca pentru intregul glog un sistem ce oferea curent electric in orice loc din lume si fara costuri.
  Oricum Tesla a fost un mare geniu.

 14. Salut nu stiu daca mai e vie această pagină dar comentez si eu pentru cei cate vor citi în viitor…
  Din 2013 si pana acum 2019 internetul a evoluat în informatii si o data cu asta sa aflat multe despre Tesla si invențiile lui.
  Lumea sa mai deșteptat, chiar au mai invatat sa scrie ca primele postati is greu de deslușit.
  Prima data cand am citit am crezut ca sa dat pagina pe google translate si ca mi sa tradus anapoda pagina.
  In fine…
  Ce vroia sa zică Teodor despre oameni de lumină e ca omul se poate transforma in asa cv…nu cu lasere din ochi si tampenii de genu nu.
  La nivel moleculele,molecula e energie măsurate în institute si etc…
  O celulă sănătoasă cică măsoară undeva la 0.7mV una bolnavă scade sau cv de genu nu mai retin…nu e importat asta acum…
  TESLA din multe invenții ale lui a facut bobina tesla…bobina care transmite curent în aer si etc…stiti bine ca nu a fost lăsat să facă la scara larga asa cv ca era mafia AC care il ataca mereu .
  El după aia a cautat sa inventeze multe pe baza tipului asta de bobina …cutremure ..descompunerea obiectelor prin rezonanta ,si multe.
  Printre care și asa zis oamenii de lumină cu zice Teodor.
  Mai exact TESLA si cu Lakhovsky au pus la punct o mașinărie care daca erai expus curentului te tratati de multe boli gen cancer ,sida,diabet si multe altele.
  Ce face mai exact mașinăria,.
  E vorba de bobina lui tesla si cercurile lui Lakhovsky.
  Pune împreună si cu forma cercurilor,curentul din cercuri rezonează la diferite frecvente si intra in corpul uman.
  Celulele fiind ca niște baterii,ele se încarcă, se degenerează pentru ca is străpunge de curentul tesla.
  Cand celulele se încarcă,le mănâncă pe alea bolnave care vin sa le inbolnaveasca…
  Asa se instalează si boala…celula sângeroasă e deja în corp,în momentul când celulele bune încep să scadă în puterea lor de a se apăra, atunci canceroasele ataca.
  Dar dacă intervenim asupra lor sa le reincarnam ca pe baterii,el pot sa le topească pe alea bolnave si de aici însănătoșirea…
  De aici a plecat toată manevră serviciilor secrete sa il tipărească pe TESLA si pe LAKOVSKY
  TESLA a dispărut din hotel iar pe Lakhovsky l-au călcat cu masina cand se ducea la TESLA la laborator…
  Cam asa sta treaba..
  TESLA a fost urmărit pas cu pas ca el a inventat curentul care vindeca omul ..
  El si cu tesla a vindecat 500 de oameni de cancer…gânduri ca la ce pierderi au spitalele si farmaciile…
  Asa ca Teodor aici bătea cand spunea de oamenii de lumină…
  Căutați info despre Lakhovsky si TESLA si vedeti ce face aparatura inventată de ei si o sa va convingeri..
  Constructivă fiecare un mic dispozitiv de genu si încărcătura zilnic..
  Eu am facut doar bobina tesla si de cate ori stau in campul ei ma simt bine..la început ma sufocă de la ionizare dar după nu ma mai saturam …
  Căutați oameni buni TESLA nu nea lăsat o bobina doar de a ne juca cu ea ci nea lăsat cheia sănătății gratuite…
  Are multe invenții dar americani le au luat si le folosesc azi împotriva celor care nu se supun lor gen HAARP si multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări