Brainly.ro – un mod placut de a invata

Articole asemănătoare

brainlyInvatatul devine mult mai usor atunci cand subiectul e interesant. Iar Brainly, exact asta face.

Brainly.ro este o retea sociala pentru educatie, in care elevii colaboreaza intre ei pentru a invata si pentru a rezolva teme. Brainly a fost fondata de trei prieteni din Polonia, sub numele Zadane.pl, urmand apoi sa se extinda in mai multe tari, ajungand la sfarsitul anului 2013 la aproximativ 22 milioane de utilizatori.

Cum se… joaca

Brainly difera fata de alte site-uri unde membrii pot ajuta sau pot impartasi cunostintele. Obiectivul lor e simplu: folosesc conceptul de gamification pentru a transforma invatatul dintr-o povara intr-un proces distractiv. Precum intr-un joc pe calculator, utilizatorii primesc mai multe puncte si premii cu cat acestia sunt mai activi si ajuta mai multi utilizatori. In acest fel, utilizatorii sunt incurajati sa raspunda cat mai mult si cat mai bine. Daca-ti place fizica, dar nu prea te descurci la istorie, poti ajuta pe cineva iar unul din cei peste 500.000 de utilizatori ai siteului te pot ajuta pe tine.

Un utilizator la inregistrare primeste 50 de puncte, putand fi folosite pentru a pune intrebari. Daca nu-ti place matematica, adaugi o intrebare. Trebuie sa dai o parte din punctele tale catre utilizatorul care raspunde. Daca sunt mai multe raspunsuri poti selecta pe cel mai bun, iar acel utilizator primeste un bonus.

Brainly.ro este gratuit, iar vizitatorii se pot inregistra folosind si contul de Facebook.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări