Opt proiecte romanesti au intrat in competitia Electrolux Design Lab 2014

Articole asemănătoare

electroluxOpt romani calificati in competitia Electrolux Design Lab 2014 pun Romania pe harta designului international!

Opt proiecte romanesti au intrat in competitia Electrolux Design Lab 2014, acesta fiind cel mai mare numar de calificari la nivel mondial. Cele mai bune 100+ concepte, din 43 de tari din intreaga lume, sunt acum prezentate pe website-ul oficial al competitiei(www.electroluxdesignlab.com). Publicul poate influenta rezultatul concursului, votand proiectul preferat pana pe 16 mai!

„Ne bucuram mult pentru reusita studentilor romani.Cele opt concepte aflate in top 100+ cele mai bune proiecte inscrise in competitie din intreaga lume demonstreaza valoarea si potentialul acestora. Pentru a reusi impreuna sa punem Romania pe harta designului international, participantii romani au nevoie de sustinerea noastra. Votul fiecaruia dintre noi reprezinta un pas inainte spre marea finala si spre recunoasterea talentului studentilor nostri in afara granitelor tarii. Incurajam pe toata lumea sa voteze proiectele romanesti inscrise in competitie, accesand platforma www.electroluxdesignlab.com”, a declarat Carmen Georgescu, Marketing & Communication Manager Electrolux Romania.

Cele mai bune concepte alese de catre expertii de la Electrolux si de catre public vor intra in etapa urmatoare a competitiei globale de design. Acestea vor concura pentru marele premiu de 5.000 de euro si un stagiu de practica platit, de sase luni, la un centru global de design Electrolux. Tema competitiei din acest an este „Crearea locuintelor sanatoase” („Creating Healthy Homes”), cu orientare spre trei domenii de interes: „Delectare culinara” („Culinary enjoyment”), „Ingrijirea tesaturilor” („Fabric care”) si „Purificarea aerului” („Air Purification”).

Cele opt concepte romanesti calificate in competitie sunt:

  • Instant Cleaning Glove – Stefan Bogdan, Universitatea de Arte si Design din Timisoara
  • Trash Ball – Tripon Adelina, Universitatea de Vest din Timisoara
  • SET TO MIMIC – Sorina Rasteanu, Universitatea de Vest din Timisoara
  • G – fridge – Goran Ilijevic, Universitatea de Vest din Timisoara
  • GARDEN POD – Ovidiu Subtire, Universitatea de Vest din Timisoara
  • LOOM – Szilard Kui, Universitatea de Vest din Timisoara
  • AMO – Love people – George Preoteasa, The Alternative School for Creative Thinking, Bucuresti
  • Self-cleaning troller – Cucu Lucian, Universitatea Politehnica din Bucuresti

Idei din intreaga lume pentru „Locuinte Sanatoase”

Tema „Crearea locuintelor sanatoase” (Creating Healthy Homes) a inspirat peste 1700 de concurenti din intreaga lume sa isi trimita ideile in competitie. Acestea au fost dezvoltate tinand cont de comportamentul consumatorilor, raspunzand nevoilor acestora, prin analizarea mediului in care isi desfasoara activitatea.Thomas Johansson, Directorul de Design, afirma cu privire la inscrieri:

„Suntem incantati sa impartasim cu o audienta globala peste 100 de idei inovatoare pentru crearea unor locuinte sanatoase. Este minunat sa vedem talente din 43 de tari din intreaga lume implicate in dezvoltarea unor perspective atat de variate cu privire la cum ar trebui sa arate un viitor mai bun in locuintele noastre. Ideile din acest an referitoare la Delectare culinara („Culinary enjoyment”), Ingrijirea tesaturilor („Fabric care”) si Purificarea aerului („Air Purification”) creeaza o viziune asupra unei lumi a posibilitatilor care ajuta consumatorii sa aiba un stil de viata sanatos si sustenabil.”

Competitia se desfasoara in etape, permitand participantilor sa-si dezvolte conceptele pe tot parcursul procesului. Dupa data de 16 mai, cand perioada de vot se incheie –, decizia cu privire la Top 70+ proiecte ramase in concurs va fi anuntata – in 19 mai. Zece dintre ideile care primesc cele mai multe voturi vor avea acces direct la etapa urmatoare, iar restul sunt alese de expertii Electrolux.

Recunoastere globala, premii si un stagiu de practica platit

Odata ce finalistii au fost selectati, studentul al carui concept primeste cele mai multe voturi din partea publicului va fi desemnat castigatorul premiului de popularitate si va primi premiul de 1.000 de euro. Premiul intai va fi castigat de studentul ales de catre un juriu specializat, care va decide ce concept reprezinta cea mai inovatoare solutie de design pentru viitor. Studentul va primi 5.000 de euro si un stagiu de practica platit la un centru global de design Electrolux; premiul al doilea este de 3.000 de euro, iar premiul al treilea este de 2.000 de euro.

Cele Top 100+ proiecte inscrise pot fi vazute la www.electroluxdesignlab.com

Etapele Design Lab:

Inscriere idee concept si schita, 6 Aprilie

Etapa 1: Top 100+ si votare, Mai

Etapa 2: Top 70+ si brief nou, Mai

Etapa 3: Top 35 si brief nou, Iulie si August

Etapa 4: Finalisti si evenimentul din finala, Noiembrie

Afla mai multe despre Design Lab de pe canalele social media Electrolux:

Pentru informatii si inscrieri, acceseaza website-ul Design Lab www.electroluxdesignlab.com

YouTube: youtube.com/user/electrolux

Facebook: facebook.com/Electrolux

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: pinterest.com/electrolux

 

Electrolux este lider global pe piata electrocasnicelor de uz casnic, dezvoltate in colaborare cu utilizatorii profesionisti si gandite special pentru a intampina nevoile reale ale consumatorului. Compania ofera solutii inovatoare, proiectate cu grija, atat pentru uzul casnic, cat si pentru cel profesional – produse precum frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aragaze, aspiratoare, sisteme de aer conditionat si electrocasnice mici. Sub marci renumite ca Electrolux, AEG, Zanussi, Frigidaire si Electrolux Grand Cuisine, Grupul vinde in fiecare an mai mult de 50 de milioane de produse clientilor din pese 150 de piete. In 2013 Electrolux a inregistrat vanzari de circa 12.6 miliarde de euro, avand 61.000 de angajati.

Pentru informatii suplimentare despre Grupul Electrolux, accesati http://group.electrolux.com.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări