Cea mai mare parte a Americii Centrale se afla pe Placa Caraibelor. Aceasta regiune este activa din punct de vedere geologic, avand loc uneori eruptii vulcanice si cutremure.
Aici traiesc o multime de specii diferite, printre care si broasca cu ochii rosii, sau Agalychnis callidryas.
Masculii sunt mai mici decat femelele, acestia ating 5 cm, iar femelele 7,6 cm. Puii sunt maronii, pe masura ce cresc se transforma in verde, dar isi pot schimba culoarea daca vor sa se camufleze sau sunt nervosi. Au 3 randuri de pleoape, iar varfurile degetelor sunt adezive pentru catarat, fiind animale arboricole, sunt adaptate la sarit si nu la inotat.
Nu sunt otravitoare si se bazeaza strict pe camuflaj pentru protectie. Pe timp de zi, stau nemiscate, isi acopera lateralele colorate cu picioarele, isi baga degetele portocalii sub burta si isi inchid ochii mari si rosii, astfel sunt complet verzi, indetectabile in vegetatia bogata din padurile neotropicale.
Hrana
Broasca cu ochii rosii manaca aproape orice de la greieri, molii, muste, orice fel de insecta, si ocazional broaste mici.
Reproducerea
In timpul perioadei de imperechere, ce incepe in sezonul ploios, masculii scot sunete pentru a atrage o partenera. Fiind un animal nocturn, la apusul soarelui se aude oracaitul masculilor, unul mai incet care atrage femela si altul mai agresiv folosit pentru marcarea teritoriului. Femela depune aproximativ 50 de oua pe fruzele din apropierea apei. La putin timp dupa depunere, la aproximativ 5-6 zile are loc eclozarea oualelor, iar mormolocii abia iesiti cad in apa.
Principalii dusmani ai broastei cu ochii rosii sunt soparlele, serpii, pasarile si alte mamifere.
Bibliografie:
http://thaopets.ro/animale/broasca-cu-ochii-rosii-red-eyed-tree-frog
Foarte interesanta aceasta specie de broasca. interesant e cum se camufleaza, avand in vedere ca broastele au culoarea verde, mediul lor este verde, dar ochii sunt rosii…
Este o specie foarte frumoasa, ochii sunt magnifici.
Aceasta specie de broaste chiar e dragutica.