Ce este gravitatia?

Articole asemănătoare

gravitatieGravitatia se bate cu teoria cuantica. Nu incape in Modelul Standard. De parca n-ar fi suficient, nimeni n-a detectat particula care este responabila. Asadar, ce este gravitatia?

Efectele acestui fenomen fizic sunt observabile. Prin acest fenomen corpurile fizice se atrag reciproc, cu o forta a carei intensitate depinde de masele acestora si distanta dintre ele. Gravitatia este una din cele patru interactiuni fundamentale din natura cunoscute.

Gravitatia este descrisa de teoria relativitatii generalizate la scara macroscopica, insa se poate aplica cu mare exactitate si legea atractiei universale a lui Newton, din mecanica clasica. Legea atractiei universale spune ca oricare doua corpuri actioneaza unul asupra celuilalt cu o forta de atractie direct proportionala cu masele celor doua corpuri si invers proportionale cu patratul distantei dintre ele.

Ceea ce reprezinta un mister, este natura si motivul existentei acestei forte. Desi este observat pretutindeni, fenomenul nu este elucidat. Valoarea greutatii unui corp este direct proportionala cu masa lui si este orientata spre centrul Pamantului. Este vorba de aceeasi forta ce ne tine pe noi pe Pamant, de aceeasi forta ce face ca Luna sa orbiteze in jurul Pamantului, sau a Pamantului sa orbiteze in jurul Soarelui. Coeficientul de proportionalitate se numeste acceleratie gravitationala si este egal cu acceleratia unui corp care cade liber in campul gravitational al Pamantului.

Datorita gravitatiei, noi existam astazi. Reprezinta forta care a dus la aparitia tuturor planetelor si satelitilor naturali, prin atractia reciproca dintre particulele de materie care se roteau in jurul unei stele. Chiar si in cadrul unei galaxii, stelele si sistemele stelare sunt mentinute impreuna datorita gravitatiei, iar evolutia intregului Univers este la randul ei dictata de forta de gravitatie dintre particulele de materie existente.

Einstein a sustinut ca cele trei dimensiuni ale spatiului si dimensiunea timpului sunt unite intr-o singura structura de spatiu-timp. Deformarea sau curbarea structurii spatiu-timp, in geometria cu patru dimensiuni, creeaza gravitatia. Pamantul se mentine pe orbita pentru ca urmeaza curburile din structura spatiului cauzate de prezenta Soarelui. Einstein a numit aceasta imagine noua a gravitatiei “relativitatea generala”. Catastrofa disparitiei Soarelui produce unde gravitationale care se deplaseaza pana la Pamant, cu viteza luminii, si atunci se schimba traiectoria. Teoria relativitatii generale (1916) a lui Einstein, ilustreaza macrouniversul ca o tesatura elastica pe care o pot deforma si intinde stelele si planetele. Aceste deformari si curburi creeaza ceea ce simtim a fi gravitatie. Atractia gravitationala ce tine Pamantul pe orbita in jurul Soarelui este consecinta faptului ca planeta noastra urmeaza curburile si contururile pe care Soarele le creeaza in structura spatiala.

Teoria corzilor

Teoria corzilor este cea mai populara teorie cuantica a gravitatiei. Conform teoriei corzilor, gravitonii responsabili cu gravitatia, sunt ochiuri inchise, fara terminatii cu care sa se fixeze si pot trece in alte dimensiuni, slabind forta gravitatiei in raport cu celelalte forte. In anul 1984, Michael Green si John Schwarz erau convinsi ca teoria corzilor era corecta, ca corzile pot descrie gravitatia si celelalte forte, deci pot unifica forte diferite. Fizicienii teoreticieni ca Ed Witten considera in 1995 ca extra dimensiunile adaugate permit unei coarde sa se intinda, formand ceva ca o membrana, sau un “brain” (creier). O p-brana este un obiect spatio-temporal care este o solutie a ecuatiilor lui Einstein la energii joase in Teoria Corzilor. Densitatea sa energetica este cea a unui camp negravitational inchis intr-un subspatiu p-dimensional al spatiului cu 9 dimensiuni al teoriei (super)corzilor. (Care “traiesc” intr-un spatiu cu 9 dimensiuni spatiale si una temporala).

Desi efectele gravitatiei sunt colosale, la nivel atomic, interactiunile gravitationale sunt mult mai slabe decat cele nucleare sau decat cele electromagnetice. Gravitatia este cea mai slaba dintre cele 4 forte fundamentale.

Teoria cea mai populara care ofera raspunsuri la aceste mistere este teoria stringurilor. Daca aceasta va fi confirmata sau infirmata, speram ca vom vedea dupa rezultatele experimentelor de la Large Hadron Collider.

Large Hadron Collider se afla in cautarea raspunsurilor. Cercetatorii spera sa poata obtine pe cale artificiala particulele responsabile pentru gravitatie, numite gravitoni. Daca acest lucru se va intampla, am putea detecta aparitia lor in cele trei dimensiuni accesibile noua. Gravitonii, daca vor fi produsi, nu vor sta “in lumea noastra” decat pentru cateva clipe, ca mai apoi sa dispara in cele mai misterioase dimensiuni ascunse simturilor noastre.

Puteti citi despre Teoria corzilor aici:

http://www.descopera.org/teoria-corzilor-si-teoria-m/

sau pe siteul Scientia.ro, un articol despre gravitatie si teoria stringurilor

http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/54-scintilatii-stiintifice-fizica/315-gravitatia-si-teoria-stringurilor.html

Autor: Marius Ignatescu, www.descopera.org

Articole recente

Comentarii

 1. Citat din articol: ,,Teoria relativitatii generale (1916) a lui Einstein, ilustreaza macrouniversul ca o tesatura elastica pe care o pot deforma si intinde stelele si planetele”.
  Dupa parerea mea, aceasta ilustrare, exemplu, cu tesatura elastica este complet gresita si nu corespunde sapatiului asa cum il cunoastem noi. Se leaga ceva bidimensional, plasa, cu ceva tridimensional, stea, planeta, etc. Este o asosirere total gresita. In jurul uni corp ceresc este un spatiu tridimensional nu bidimensional, o suprafata. plasa. Doar daca am lua aceasta plasa si am infasura-o in toate planurile in jurul acelui corp, ne-am apropia un pic de realitate. Foarte greu de inteles nu? Deci cred ca acest exemplu este gresit si nu reprezinta realitatea.

 2. Si cand te gndesti ca Einstein a facut toate descoperirile sale numai prin fortza teribila a gandirii sale,fara niciun experiment!

 3. pamantul ca orice alta planeta sau stea are o masa de molecule,care la randul lor au o masa de atomi,electronul este atras de nucleu iar protonul de neutron si viceversa,exista o forta care tine la distanta electronul de nucleu si una care il atrage,acelasi principiu se intampla si cu planeta noastra in spatiu.Adica suntem apropiati de soare dar nu ne departam si nici nu ne apropiem.,la fel ca si particulele microscopice,singura problema este ca soarele este o stea,compusa din gaze care ard,problema este ca plasma se extinde o data cu arderea gazului,ceea ce va crea o explozie deoarece forta de respingere a particulelor va fi mai mare decat cea de atractie,dupa aceasta explozie ciclul se continua si apare o gaura neagra care atrage particulele in interiorul ei dupa care le comprima si se formeaza o noua stea:D

 4. @ady:
  Electronul este atras de proton (prin urmare de nucleu) prin forta electromagnetica. Intre proton si neutron nu poate actiona decat forta nucleara tare (ultimul neavand sarcina electrica, fiind anulata de suma sarcinilor cuarcilor componenti). Electronul nu cade pe nucleul din acest motiv – (http://www.chem1.com/acad/webtut/atomic/WhyTheElectron.html), iar despre deplasarea planetei in spatiu referirea este clara in articol (Pamantul urmeaza traiectoria cea mai scurta posibila in spatiul curbat riemannian). Cat despre Soare, masa sa este prea mica pentru a se transforma intr-o supernova (va deveni o pitica alba), iar pentru o gaura neagra ar avea nevoie de 50 de mase solare. O gaura neagra nu va naste o stea niciodata, cat timp masa sa este strivita in singularitate. Este chiar considerata o incalcare a entropiei faptul ca informatia se pierde odata ce a depasit orizontul evenimentelor, explicatiile propuse mergand de la principiul holografic pana la porti catre universuri paralele sau gauri de vierme. Probabil incercai o legatura cu radiatia Hawking (produsa prin eliberarea uneia dintre particulele aparute din instabilitatea cuantica, in timp ce perechea ei antiparticula este absorbita de gaura neagra; aceasta este insa foarte slaba, iar gaura neagra devine aproape neagra, cu o temperatura peste 0 grade Kelvin si implicit entropie enorma) sau quasarii (fluxul de energie eliberat de gazul supraincins ce cade spiralat catre gaura). Curios ca ambele evenimente implica mai degraba o transformare a mediului extern, decat o manifestare intrinseca a gaurii negre, o emisie propriu-zisa de energie.

 5.   Teribil de paradoxal, incredibil, dar totusi: nu planetele, stelele, galaxiile dau efectul de gravitatie. Rasponsabilul de gravitatie se afla in afara lor. E uluitor, dar asa este.

 6. După mine, chestia cu scăderea efectului gravitaţional cu pătratul distanţei îmi arată o uluitoare asemănare cu proprietăţile câmpurilor şi sarcinilor electrice, şi a radiaţiilor electromagnetice, care scad cu acelaşi pătrat al distanţei. Acest lucru înseamnă că într-un fel sunt înrudite, asemănătoare, sau chiar identice fenomenele electromagnetice şi gravitaţia. Prin urmare, nu curbura continuumului spaţiu-timp trebuie să fie explicaţia obligatorie, ci că poate gravitaţia este un fenomen electromagnetic, fără legătură cu spaţiul şi timpul. Da, e posibil ca acele fenomene electromagnetice ce generază gravitaţia să afecteze cumva şi continuumul spaţiu-timp, dar nu invers, adică fluctuaţiile în spaţiu-timp să genereze gravitaţie şi fenomene electromagnetice. În fine, aşa văd eu problema. Eu pariez pe Mecanica Cuantică, nu pe Relativitate…

 7. GRAVITAŢIA nu este  FORŢĂ ci este o INTERACŢIUNE DE CÂMP DE FORŢĂ MIXT , Electromagnetic. de 
  acelaşi sens- ATRACŢIE, şi de sensuri contrare RESPINGERE !… studiaţi site-ul TEORIA INFINITĂ de ESMilon

 8. Ne pierdem timpul cu teorii. Adica niste presupuneri, care se contrazic una pe alta. Corect este sa intrebam Creatorul. 

 9. ´CREATORUL´ nu ne-a dat niciodata un raspuns concret (datorita lui am stat in bezna mii de ani(unii inca mai stau)). Teoriile sunt tot ce avem .

 10. creatorul iti da raspunsuri, daca stai de vorba cu el, daca nu, te poti masturba in continuare…

 11. Toate particulele au masa si volum. Volumul este un concept geometric, creatie a mintii omenesti, adica este metafizica. Ceeace da masa unui volum este densitatea. Esenta fizica a masei este densitatea. Densitatea este aceea care creaza campul gravific si inertia si poarta in ea energia totala de repaus a masei data de formula lui Einstein. Nici Newton nici Einstein si nici fizica actuala nu lamuresc natura densitatii masei.

 12. Eu am dedus ca atractia dintre corpuri se datoreaza fluxului eteric de aspiratie produs de particulele elementare din masa corpurilor. Particulele elementare functioneaza ca niste aspiratoare centrifugale. Aspira eterul cu viteza foarte mica prin bazele cilindrului structurii dinamice, si il refuleaza cu viteza foarte mare prin sectiunea generatoare de camp electric. De exemplu neutronii aspira eterul, prin bazele cilindrului neutronic, cu viteza de 10^-7 (m/s) si il refuleaza cu viteza de 3743 (m/s). Totalitatea nucleonilor din masa Pamantului, produc un debit de aspiratie de 10^16 (m^3/s) de eter, cu viteza de 23 (m/s) la suprafata planetei. Eterul aspirat este refulat cu viteze hiperluminice, prin interstitiile dintre turbioanele de aspiratie. Raportul dintre viteza de aspiratie si viteza de refulare si raportul dintre sectiunea de refulare si sectiunea de aspiratie, sunt date de constanta gravitationala G (gama). La nivelul neutronului raportul intre sectiunea de aspiratie (suprafata generatoare de camp gravific) si sectiunea de refulare (sectiunea generatoare de camp electric este
  Gn=2/Pixk=8/4xPixk=8xepsilon zero. si este cu 5,7% mai mare decat factorul gravific nuclear Gnucl determinat prin experimentul Cavendish. 

 13. Trebuie sa fac o rectificare. In ultima fraza, s-a srtecurat o gresala. S-a produs o inversare a temenilor. Factorul gravific neutronic Gn este dat de raportul intre sectiunea de refulare (=sectiunea generatoare de camp electric a neutronului) si sectiunea de aspiratie (= sectiunea generatoare de camp gravific).

 14. (Electro)convergenta /divergenta corpurilor natural este paradigma moderna ce permite cercetarea interactiuninilor din micro/macrocosmos. Densitatea este proprietatea micro/macro”locului” care permite transmiterea puterii.

 15. Deci …( nu se incepe cu deci, niciodata, daca stii ca deci e o concluzie) 
  Cele trei dimensiuni clasice, imbracate intr-a patra de Einstein, adica timpu, o sa o glazurez eu cu a cincea dimensiune … TEMPERATURA … care trage timpu dupa ea, sau ea de timp. La un moment dat, la -273, 16 timpu ” se sucomba” cum ar zice Gyuri Pascu …
  Acu … va rog desfiintatzi teoria asta… 

  Robotu meu a livrat-o … sa mor 

 16. dupa spusele voastre care vad ca unii din voi aveti capul pe umeri care gindeste destul de bine deci facem o concluzie ce este gravitatia si cum o putem combate! daca nucleul pamintului genereaza  proton soarele electroni reiese ca gravitatia e neutron si faptu ca corpurile materiale sint mai aproape de nucleu decit de soare sint atrase de nucleu si hai sa nu uitam de luna de ce actioneaza ea asupra apei si asupra gravitatiei daca ea nu face rotatie in juru axei sale(daca am merge pe partea intunecata a lunii am vola in spatiu liber ?)ceia ce spune ca nu are gravitatie proprie! deci intrebare este „sintem atrasi de paminti sau respinsi? sa gindim logic fara factori si teoreme daca in prezenta lunii se petrece fluxu si cind in prezenta soarele e reflux ca dovada acest lucru puteti sa vedeti si populatia care in pozitia ei pe suprafatza terestra deviaza de la naltime forma fetei si masa corpului DREPT PUNCT DE REFERINTZA paralela 0 si de ce cimpul magnetic al pamintului se intreapta de la sud la nord?

 17. mie numi place sa ascult teorii sau concluzii care cineva o spus nu ma judecati prea dur caci e doar o presupunere si daca cineva nu e deacord sint bucuros sa ma corecteze! insa ar fi mai usor sa facem lucruri care au explicatie pe inteles nu rezultate care duc in eroare ! daca e vriun profesor de fizica cinetica aici miar face placere sa vorbesc

 18. valentin zice:´CREATORUL´ nu ne-a dat niciodata un raspuns concret (datorita lui am stat in bezna mii de ani(unii inca mai stau)). Teoriile sunt tot ce avem .

  Creatorul ti-a daruit lumina. De la el ai ratiune sa o folosesti, nu sa o pui la pastrare. Problema se pune cum o folosesti/investesti?… intelept sau prost?

  Daca accepti si verifici teorii… ce ai gasit impotriva teoriei existentei unui Designer si Arhitect care sa fi oranduit/organizat minunile pe care le percepi? Ce faci cu uimirea in care te aduce atata cunoastere  atatea descoperiri? Pana si revelarile sunt deturnate si facute motiv de mandrie si ingamfare in dreptul omului! Iar asta chiar daca nu a contribuit cu nimic cand i s-a plamadit, inca in pantece fiind, creierul prin care te arati mai apoi destept… si chiar daca pulsezi de ceva magic si de neinteles numit VIATA. I-ai dat tu vreun branci inimii din pieptu-ti, cand a-nceput a bate?

  pentru „valentin”, „creatorul” si altii ca ei, va scriu aceste cuvinte nu ca sa lovesc ci din amaraciune si preocupare fata de ratacirea in care eu zic ca va risipiti…
  Ati obtine mai mult decat stiinta daca ati avea si nevoia de a intelege pentru ce existati (apropos de vorba lui nenea Twain: „Doua is cele mai importante zile din viata omului… ziua cand se naste si cea in care afli de ce…”) Aveti „stiinta” si nu stiti de unde! Cautati cum, dar nu va preocupa „cine/ce” si „de ce”! (din ce motiv/cauza?) Descoperiti sisteme si legile care le intretin si fac functionale, dar nu va preocupa Legiuitorul si Organizatorul care le-a asezat si facut sa FUNCTIONEZE.

   Daca ati descoperi un aparat tehnic nemaiintalnit, undeva abandonat, v-ati gandi imediat la un autor (fie el terestru sau extraterestru). Dar toate minunatiile functionale din launtrul vostru cat si cele care se manifesta in afara trupului, macrosisteme si microsisteme atat de comlexe si uimitoare, toate create si „ansamblate” sa functioneze intr-o armonioasa interdependenta, le puneti pe toate in carca hazardului, desi insa-si termodinamica trimite spre o interventie externa sistemului (Universul nu este un sistem mereu izolat; daca il considerati musai astfel, explicati cum a fost posibil „marele bum”?).
   Degeaba accesati azi atata stiinta daca revelatiile oferite de ea nu va introduc in Adevar ci, ramaneti ancorati de mandria care va tine in afara Lui si-L priviti ca miopii,  fara sa-i percepeti Maretia.  Faceti-va un bine, iesiti din pielea voastra fudula si departativa de toate prejudecatile ca sa aveti perspectiva. Asa veti incepe sa vedeti incotro sa o luati! Nu va mai etichetati drept (singuri) invatati si nu va mai considerati nondependenti de nimic, si veti intrevedea ca nimic nu-i intamplator! Asa veti intelege mai mult, veti intrezari si speranta caci exista si un Sprijin pentru orice cautator cu sufletul modest.

 19. Spatiul fizic este cvadridirectional sau patru axial. Cele trei coordonate ale unui eveniment din spatiul fizic, sunt toate lungimi L (au dimensiunea fizica a lungimii L), iar a patra coordonata timpul T este pe o axa (directie imaginara). Fenomenul mareelor se explica foarte simplu prin suprapunerea fluxului eteric de aspiratie al Lunii peste fluxul eteric de aspiratie al Pamantului. Suprapunerea fluxului selenar peste cel terestru produce un deficit al debitului de eter aspirat de masa Pamantului, in jurul axei Pamant-Luna. Cum eterul este spatiu fizic, deficitul debitului de eter in jurul axei comune determina contractia (comprimarea) planetei in planuri perpendiculare la axa comuna. Contractie (comprimare care este) resimtita mai puternic de oceanul planetar. Comprimarea transversala a oceanului planetar are efect umflarea oceanului simultan si pe fata indreptata spre Luna si pe fata opusa, aproape cu aceeasi amplitudine.

 20. Nu stiu cüm sa comentez despre aceasta forta cert este „cea mai sublima enigmatica si controversata forta cu pareri pro si contra” dar din motive de drept intelectual nu imi expun punctul de vedere dar pot afirma in mod cert ca in baza unui experimet crucis voi anula acesta forta ‘pe cale de consecinta voi induce levitatia corpurilor materiale.-dati-mi un punct de sprijin si va ofer universul.- bravo sinteti demni de mileniul trei !!!.

 21. Saptamina trecuta s-a acordat premiul nobel (3-4oct.) chiar pe aceasta tema(gravitatiei).noutatea. S-au detectat unde gravitationale provenite de ladoi quasari aflati la mii de ani lumina,interesant de. Ia acest tunami energetic am ramas cu dureri de burtica ?!-din punctul meu de vedere undele. Gravitationale nu ar parasi sistemul referential care il genereaza:undele gravitationale in viziunea. Doamnei helen renard (ziarista franceza pe teme stintifice) afirma ca udelegravitationale sint de. De doua feluri:atractie(newtoniene)si repulsie-respingere(culobiene) in acrd cu un concept filozofic. Cinez. (Universul este un tot si totul ) problema este care au fost detectate: cele de atractie sau. Repulsie fiiecare forta avnd cuanta ei specifica???.!!! Deocamdata…..ceata….

 22. pentru a avea o baza mai bogata de lecturare si meditatie recomand urmatoarele lucrari despre gravitatie:Octav Onicescu—Mecanica invariativa;Ioan N Popescu–Teoria gravitovortex—-EugeniuToma-Introducere in astrofizica—Mihail Folescu-Materie si miscare—Adrian MotiuGeografia fizica(cimpul teluric)—-Florin Gheorghita-O.Z.N.o problema moderna.—-Radu Vlaicu-Misterele. gravivitatiei(articol Stinta ssi tehn.revista).Tomas Kunn-Structura revolutilor. Recomand in lecturare a se tine cont si de efectul levitatiei-Helen Renard -Oameni si miracole-(levitatia).”Omul va fi cu adevarat liber cind va cunoaste si depasi granitele gravitatiei” .veniti de luati lumina,,!!! .

 23. Gravitaţia nu „încape” în modelul Standard pt că acest model ar putea fi eronat. Să atribui fiecărei interacţiuni o particulă este o tâmpenie, deoarece un câmp de forţă nu este o particulă, ci un flux de particule emanate din profunzimea materiei (diviziunea materiei este infinită, iar materie este doar eter condensat.

  Apoi dacă TRG (teoria relativităţii generalizate) nu a dat o explicaţie fenomenului gravitaţional arată că ea este un drum închis. Cercetătorii apelează la fel de fel de invenţii matematice şi compromisuri pentru a nu renunţa la TRG pentru că au crescut la umbra ei şi e greu să-i convingă cineva că teoria asta este o absurditate care ţine ştiinţa pe loc de un secol. TRG nu a calculat nici măcar „constanta de cuplaj” specifică gravitaţiei şi nu a adus pe masa ştiinţei nici o constantă fizică fundamentală (pe baza axiomaticii proprii).

  Calea spre descifrarea tainelor gravitaţiei va fi Gravitodinamica. Principiile ei de bază le puteţi afla aici: https://biransblogblog.wordpress.com/teoria-gravitodinamica-sau-mecanica-alconica/

  Gravitodinamica aduce în atenţie peste 10 constante noi ale naturii (dintre care 4 sunt fundamentale) necunoscute ştiinţei actuale, dar culmea, unele dintre ele erau cunoscute celor ce au construit piramidele de pe Terra, fiind încifrate în măsurile lor, dar la fel de ciudat, şi în sanctuarele dacilor de la Sarmisegetuza.

  Gravitodinamica mai dovedeşte că sistemul solar este făcut de un Agent Inteligent, care a înscris în parametri fizici şi dinamici ai astrelor constante gravitodinamice şi numere sacre. Enoh numea aceste „semnături inteligente” din astre SEMNE sau PECEŢI (lucrarea a fost pecetluită, semnată, deci asumată de un Creator. Iov îi spunea „cel ce îşi pune pecetea peste stele”). Iisus a prevăzut că atunci când vor fi descoperite aceste SEMNE [Luca 21/25] la scurt timp ve reveni pe Pământ.

  Nostradamus, în schimb, afirmă că atunci când vor fi descoperite aceste „semne din cer” acceleratorul de particule de la Geneva va exploda:

  „Fugiţi, fugiţi din geneva cu toţii
  Saturn din aur în fier se va transforma
  Raza contra-pozitivă va extermina totul
  Vor fi SEMNE în cer înainte de aceasta”.

  Abia atunci vor accepta „savanţii occidentului” ateu că TRG n-a fost decât un fâss.
  Probabil că mulţi dintre ei se vor creştina şi-l vor aştepta pe Iisus, care a vorbit de acum 2 milenii despre „semnele din lună, din stele şi din soare”, care nu pot fi evidenţiate decât cu ajutorul Gravitodinamicii.

  Numai bine!

 24. Pentru comentariul lui Aeleden versurile din comentariul tau suna a apocalipsa creatia inviziunea mea vine de la Creator”Soarele lumineaza Pamintul…Stinta pe om”.au fost creati mult mai controversate:-dinamita sau bomba atomica–Omenirea a tras o concluzie pozitiva din ambele inveti iarAlfred Nobel a lsat faimosulPremiu pt. creatiec Ce parere ai ca primi levitanti au fost mistici si Mantile albe din Egiptul antic vom descopri gravitatia prin apropiere de Creator prin asceza si misticism….Nimeni nu stie cind vine apocalipsa numai Creatorul .De ce combati cuantele este o constanta despre care vorbesti…in fizica e un capitol aparte -Fizica cuantic ca si optica,elect.magnet.
  Numai de bine !

 25. Imi plac comentarile pe aceasta tema „gravitatia”bato vina-ne prajeste creieri dar ce sa facem sa re-
  zolvam aceasta enigma…mamamia:stinta sau filozofie caci dupa cum spune Wigenstein”filozofia”este
  o maladie a spiritului uman(faina cugetare)iar referinduse la stintaVictor Hugo afirma „Daca aurul
  se afla in adincurile intunecate ale pamintului adevarul in stinta se afla in adincurile cugetari…. iar inventia 99 la suta transpiratie -Edison.!…
  De la Newton 1687 pina acum cam mult timp !!!,dar o vom rezolva si
  aceasta enigma…voi revni va salut cu respect!
  La muti ani Romania!..de 1 Decembrie.

 26. Isac Newton a pus ointrebare de ce cad corpurile ?…,a dat o formula corect,….dar nu a dat o expli-
  catie asupra genezei acestei forte cel mai aproape de adevar au fost Faraday si romanul Ioan N
  Popesu cu grandioasa lucrare Teoria gravitovortex aparuta in 1982-din care ma rezum la o singura
  fraza citez Geografia Fizica aGlobului(Adrian Motiu pagina 234 )…s-a constatat ca echivalenta
  fortelor columbiene si a celor gravitationale se pastreaza si in conditii de miscare.In aceste conditii
  Echivalenta amintita duce in mod firesc si necesar la concluzia ca”forta gravitationala si forta electrica au efectiv aceias natura.(ioan N Popescu ).In contextulcelor de mai sus consider ca,putem
  purcede la efectuarea unor experiente prin a crea un cimp gravitational asupra unui corp material
  ales de experimentator.Doresc sa mentionez–daca experimentul se va confirma,din punct de vedere
  teoretic se va concretiza printro noua teorie:”Teoria complementara a relativitati,, astfel:T.R.G. va
  ramine ca un trecut indepartat in istoria stintei…1916-T.R.G.-Albert Enstein…T.C.R.detroneaza un
  mit al stintei dupa 101ani.Ori ce teorie este reala printr-o formula matematica si confirmata
  printr -un experiment.
  Invatati,meditati,cugetati!….”Nu veti crea,nu veti mai fi ! ” Octav Onicescu–salut prieteni Mircea

 27. Sa incepem cu aexplica TEORIA COMPLEMENTARA A RELATIVITATI:(T.C.R. ) 2017. apare ca o necesi -tate explicativa a fortei gravitationale confom Teoriei Gravitovortex (ioan N Popescu 1982 )si pecind
  de la premisa acetei teori ”forta gravitationala si forta electrica au efectiv aceasi natura” cind vom
  face analiva unui corp(astru )sa tinem cont si de prop.electrice respetiv sarcina electrica care este
  inglobata in acel corp de forma M plus e(electron )astfel prin dopaj de sarcini se creaza un raport
  de mase Mn-Mc respctiv masa Newtoniana-masa Columbiana efectuind reducerea prin absurd a
  masei Newtoniene rezulta,forta F egal cu delta q-e….confrm citez:”in baza unor cercetari cu caracter
  de noutate savantul sovietic Staniukovici a reusit sa leviteze condensatri electrici incarcati cu sarcini
  Electrice emitind ipoteza ca radiatia gravitationala s-ar datora potentialului electrostatic al nucleelor
  atomice cu o frecventa foarte mare…..stabilind o lista a izotopilor gravitativi”Florin Gheorghita .
  Pag.92Experienta OZ N.In acest context consider a nu se jongla cu spatiu-timp pentru ai da valoare
  de de forta mai bine s-ar opera variabila masei de formaM plus e (electron)
  Astept comentari!

 28. Revin cu doua trei precizari,desi sint semianalfabet am abordat gravitatia din curiozitate si pasiune
  (ca autodidact!?primind o carte de la un prieten)am ramas cuplat pe aceasta temade prin ani1972-
  1973 gravitatia intrind in ”oceanul stintei” saracul de mine citeste cumpara carti si tot asa am intrat
  In impas complect dezorientat m-am deplasat la Bucuresti pt un contact cu Domnul Ion Hobana
  scriitor de SF.care m-a incurajat si felicitat,oferind-umi o adresa!?am intrat intr-o munca similara cu
  a lui Champollion,Schliemann,Carter munca de 40 de ani in istoria stintei.Deocamdata atit……!? .
  Desi saitul s-a descis din 13.feb.22011nici un comentariu nu a oferit relati matematice:
  -Energia gravitationla a universului:10 la putera60-80N
  -doua sarcini punctiforme cu sarcina de1C se resping 8,98x10la puterea13N=9,16×10 la putera12 kgf. aflate la dist. de 1cm.una fata de alta(Helmut Lindner.pag.54.Fizica pt.tehn.)
  -sarcina electrica superficiala aTerei aprox. 460.000.coulombi(Adrian Motiu.geogr. Fizica-pag 237)
  Fota gravitationala implica cel mai mic consum de energie pt.obtinera ei,astfel cred,ca in top 10
  descoperiri stintifice:1-electricitatea,2-gravitatia,3-pelicilina si vaccinul,4-undele Hertziene,
  -5 Razele X Rontgen,6-Internetul…xxxxxx,dupa parerea fiecaruia…!?.

 29. Am profitat de timpul scurs pt. a scotoci in biblioteca si a va oferi noi infofmati despre gravitatie:
  „doua corpuri punctuale,incarcate cu sarcini electrice,de aceleasi semn,de1C(Coulomb)separate la distanta de 1m se resping cu o forta de 9×10 la puterea9 N(greutatea a1.000.000. tone),cosiderabila
  superioara celor intilnite in practica.R.C.si V.S pag17.colosala forta iata si importanta acestei desco-
  periri.in continuare si o precizare…ori ce teorie care pretinde sa descrie legatura dintre electro-magnetism si gravitatie trebuie sa explice de ce interactiunea electrica dintre doua particule este de
  10 la puterea36 mai mare decit interactiunea gravitationala” spunea Gamow pag17aceiasi autori
  Imi cer scuze pt. monopolizarea saitului deorece nu are nici un ecou „apatia si indolenta nu da nici o
  sansa progresului omeniri,raminem in intuneric.”….In anul 2016 un singur comentariu iata spirtualitatea care ne caractrizeaza.!?
  Numai de bine!

 30. In memoriam acestui sait astazi se implinesc 5 ani de la primul ccomentariu 13februarie 2013,ca o
  ironie a sorti pe data de. 13 februarie 1929 la”Medical Research Cllub”Alexandar Fleming prezinta o
  comunicare asupra peniciilinei fapt ce se va concretiza mai tirziu prin sucesul deplin aupra tratari
  infectilor microbiene si a salvari de vieti omenesti si amputri de membre in timpul celui de al doilea
  razboi mondial.In acest context imi exprim convingerea ca aceasta data de 13.februarie2018 sa fie
  data cunoasteri depline a gravitatiei in acest sens doresc o paticipatiune partfinanaciara cu persoane
  serioase care doresc sa contrbuie la decoprirea acetei enigme GRAVITATIA.

 31. Astazi 14.martie 2018 adecedat marele fizician STEPHEN HAWKING fapt pt, care fac acest comentariu pronunti acest nume Stephen Hawking te duci cu gindul la stintele fizice la astrofizica
  (geneza universului,timp, spatiu,gaura neagra, gravitatie,teoria relativitati…..)termni de el intelesi
  la care le-a dat forma matematica si o explicatie….somn usor in marele univers la care ai contemplat
  si te contopesti in eternitate…!

 32. Teorii, teorii. Cum să găsești un răspuns dacă pornești de la altă teorie: Pământ sferic care se rotește și aleargă în jurul soarelui. Cum e cu gravitația când Pământul ba se depărtează de Soare, ba se apropie?

 33. Pentru Constantin TEORIA este o veriga din lantul cunoasteri prima veriga ipoteza, a doua teoria, a treia axioma si iti recomnd lecturi caStructura revolulutiilor in stinta Tomas Kunn, teoria Stintifica de Ilie Pirvu. A doua problema in mod cert universul se respige (dilalata) conform legi lui Huble, dar diferenta intre atractie si respingere este infima fapt ce denota stabilitatea in spatiu si timp universului daca aceasta armonie atractie-repulsie nu ar exista universul ar intra in colaps (Octav Onicescu – Mecanica inariativa). Din punctul meu de vedere GRAVITATIA nu mai este o enigma ea se pote defini prin cunostintele din stintele fizice de care dispune dar umanitatea se afla intr-o maladie de infantilism intelectual si spiritual (scuze pt. afirmatie), Soarele lumineaza Pamintul,stinta pe om……

 34. Am dedus ca atractia gravifica dintre corpuri (mase) ar fi produsa de un flux eteric de aspiratie produs de particulele grele din nucleele substantei. Nucleonii rotindu-se cu turatie foarte mare (Fr=10^20 rot/s), se comporta ca niste ventilatoare centrifugale, care aspira eterul cu viteza foarte mica prin jurul axei de rotatie si il refuleaza cu viteza foarte mare pe la periferie. Din cauza rotatiei fluxul de aspiratie capata forma unor perechi de turbioane la fiecare particula. In masa corpurilor, jeturile eterice de refulare foarte subtiri, tasnesc ca niste raze prin interstitiile dintre turbioanele de aspiratie. Raportul intre sectiunile de refulare a eterului si cele de aspiratie este dat de constanta gravitationala G. Acelasi raport este intre viteza fluxului de aspiratie si viteza jeturilor de refulare. Totalitatea nucleonilor din masa Pamantului ar ar aspira cam 10^16 m^3/s de eter. Viteza fluxului eteric de aspiratie la suprafata Pamantului ar fi de 23 m/s. Acest flux ar fi componenta principala a tensorului gravitational. Mai apare si o componenta cu sens negativ mai mica, (de repulsie) datorata densitatii masei inerte.

 35. Gravitatia este o forta asa de slaba , ca nu poate atrage nicimacar o musca .
  Si apoi cum sa o atraga , daca musca nu e metalica , si nici magnetica ?!
  Cred ca e o manipulare mondiala asta cu ,,,,, gravitatia forta de atractie planetara .
  Deoarece , in acest univers , singura forta de atractie demonstrabila practic experimental de absolut oricine , indiferent de IQ – ul lui , este doar Forta Mgnetica , si cu derivata ei Magnetostatica ,,,,, atat !
  Dar in Univers , nu sant toate corpurile magnetice , si nici magnetostatice .
  Cred ca foarte multe teorii sant false , altele sant fortate , altele sant impuse , si mentinute asa de anumiti,,,,,,platiti bine ,,,,,,, pina la institutionalizare absurda si robotizare , incat toata lumea citeaza pe , x-ulescu , si para-schivescu , si ii da cu bibliografii si cu teorii ca si cu DDT-u , fara sa stea sa gandeasca si cu capul lor, daca chiar o mai si fi asa cum sustin !
  Si ce e cel mai curios e faptul ca toti se bazeaza doar pe ce au facut si scris altii in vechime , iar nimeni pe ceva clar si concret de proxima actualitate , si perfect verificabil si demonstrabil de catre oricine , si absolut nimeni nu se bazeaza pe ceva facut de ei insisi !
  Asta e straniu , de parca ar functiona toti cu acelas program .
  Cinestie , poate ca nu gravitatia atrage lucrurile si fapturile ,,,,,,,,,,, poate mai exista ceva ce ori nu s-a descoperit inca , ori s-a descoperit si se stie foarte bine , dar nu se spune .
  Ce ar fi daca nu gravitatia ar atrage lucrurile si fapturile ?
  Ce ar fi daca materia ar fi alcatuita inca si din altceva decat se stie institutionalizat ?
  De pilda retele de stringuri !
  Daca un corp greu vibreaza puternic ,,,,, cand este el mai greu decat in repaus ,,,,, atunci cand vibratiile lui au polarizare levogira ,,,,,, sau atunci cand vibratiile lui au polarizare dextrogira ?
  Adica ,,,,,,, cand e mai greu obiectul ce vibreaza ,,,,,,, atunci cand vibratiile lui sant polarizate in acelas sens cu miscarea de rotatie axiala a nucleului Pamantului , sau atunci cand vibratiile lui sant polarizate in sens contrar miscarii de rotatie axiala a nucleului Pamantului ?
  Zic asa , pentru ca gravitatia , nu este o forta universala , fiindca daca ar fi asa , asta ar obliga-o la coerenta si continuitate , dar gravitatia nu este nici coerenta , si nici continua , ci este o forta difuza si fragmentata , si extrem de anemica , ea nefiind valabila si in interspatiile interelectronice , ori interplanetare , ori interstelare , ori intergalactice , ori interuniversice , ori ,,,, etc .
  Acolo este imponderabilitate .
  Daca am avea o oglinda parabolica avand diametrul egal cu diametrul Pamantului , adica 12742 km , si adancimea cat de la nucleu pina sub scoarta planetara , sa zicem aproximativ 5871 km , atunci care ar fi distanta focala cosmica a oglinzii parabolice respective ?
  La acea distanta focala cosmica , se mai manifesta forta de atractie planetara ,, gravitationala ” ?
  Evident nu .
  Putem plasa sateliti orbitali acolo la 1728,395 km altitudine ?
  Evident da .
  Au ei nevoie sa se mai roteasca pe orbita spre a numai cade pe planeta ?
  Nu .
  Pot fi plasati in puncte neutrale stationare , sustentati si ancorati spatial la punct fix , cronometrind la ce intervale de timp trece Pamantul prin dreptul lor , si cu ce abatere zilnica de la un reper fix .
  Iar gravitatie discontinua .
  Asta e doar parerea mea , nu o teorie !

 36. Pentru comentariul lui zubenelgenubi(tradu te rog pseudonimul ) suna interesant:
  1defineste notiunea de cimp electric si cimp magnetic ambele separate…!
  2-faci referire la imponderabilitate…fenomen cunoscut copurile se afla la o distanta foarte mare
  raportata la masele lor M-1 si M-2…din punct de vedere fizic si filozofic intr-un sistem referential
  dat corpul cu cea mai mare densitate si volum isi impune suprematia, confom conceptului chinez
  mama-fiu rezultind structura universului …sistem solar, galaxie,mega galaxie:…..
  3-fizicianul I.N. Popescu in lucrareaTeoria Gravitovortex in urma unor calcule matem. si ipoteze
  conchide: „in mod cert forta gravitationala si forta electrica au aceiasi natura in conditi de miscare”

 37. Incerc sa redau citeva comentari sub titlul de:VORBE,CONCLUZI, REFLECTI despre gravitatie:
  legea fudamentala-doua corpuri oarecare se atrag cu o forta direct proportionala cu produsul
  maselor si invers proportional cu patratul distantei dintre corpuri-legea lui Newton
  —desi am facut cercetari nu am ajuns la un rezultat concret desre aceasta forta dar am convigerea
  ca este o legtura intre electricitate -magnetism si alte forte (cuantice-probabil…!!??).Faraday.
  —-ori ce teorie care pretinde ca a descoperit aceasta forta trebuie sa explice de ce forta electrica
  este de 10 la puterea 36 mai mare decit forta gravitationala. Geoge Gamow.
  —–cred ca prin teoria relativitati a lui Albert Einstein omenirea a ramas in urma cu circa 50 de
  ani (prbabil prin inabusirea gindiri umane—desi teoria este aceptata de uni si contestata alti nu
  se cunoaste nici acum geneza acestei forte—!!?? Macel Pages-Provocarea Anti-Gravitatiei fizician
  —–gravitatia este o utpie a stintei Erik wan Verlinde prof.univ.la univ. Priceton.
  —–Dumnezeu tine universul (legat ) prin puterea miinti–filisteni-biblie
  —-In betia lui divina ,Domnul cind lumea o facu
  ……Fiat lux cu gura plina si lumina se facu…..Göte
  —–daca nu ar fi un echilibru intre fortele de atractie si repulsie universl ar fi inrat in colaps Octav Onicesu- Mecanica Invariativa

 38. Continuare la comentariul precedent Vorbe,Concluzi,Reflecti :
  —redau din cea mai buna lucrare Teoria Gravitovortex a lui Ioan N Popescu cea mai buna lucrare
  pe plan mondial ”o punte de legatura intre gravitatie si electricitate o constitue forta suplimentara
  oferita de gravitovortex. Ea este o forta gravitationala, dedusa, ca si forta gravitationala a lui
  Newton din miscarea observata a planetelor, darea este in acelasi timp o forta de natura electrica.
  ….In aceste conditii echivalenta amintita duce in mod necesar si firesc laconcluzia ca forta gravita-
  tionala si forta electrica au efectiv aceeas natura.(i .N. Popescu 1982 )

  —-din experimentele facute savantul sovietic conchide…ca radiatia gravtationala s-ar datora osclatiei potentialului electrostatic al nucleelor atomice, cu o frecventa foarte mare. K. Staniucovici.
  —Stapinirea fenomenului gravitational presupune de fapt generatea acestei forte fie in sensul
  amplificari efectului de atractie spre sol,fie in sens contrar,….de reducere sau anulare a acestuia…
  producera ,,antigravitatiei” va permite in fond crearea de corpuri fara greutate..F. Gheorghita (profesor universitar)…….
  —convrsatie telepatica sau mediumatica tera-extrapamintean…iata ce spune Kryon :
  ,,ce este gravitatia?..este o forta invizibila. Chiar daca, potrivit teoriilor lor,savanti nu o inteleg si ei pot sa observe rezultatul,ei nu sunt instare sa oexplice . Ma aflu aici pt. a va invata ca aceasta nu
  are niciun raport particular cu masa.Prezenta masei este necesara intotdeauna pentru ca gravitatia
  sa poata exista,dar este vorba de ceea ce numim actiune si echilibru. ….Totusi,nu este foarte diferit
  de ceea ce numiti osmoza, definita ca trecerea api,printr-o membrana semipermeabila, de la o
  densitatela alta. Gravitatia este rezultatul nevoi materiei fizice de a se echilibra, in prezenta unei
  altei materii . Este o chestiune de dezechilibru, de compactare si de nevoia de echilibru in supa
  energiilor spatiului. …Tendinta catre echilibru universal.Aceasta este GRAVITATIA.!!!???
  Kryon paginile 44-45 volumul 7. Doamne cit sintem de intunecati !?…Isac Plotain. Stinte secrete.

 39. Reflectii la drama RELATIVITATI
  Citisem intre ani ’75-’80 un articol in revista Magazin in care ziaristul relata ca,pe plan mondial numai vreo 20 de fizicieni au inteles in adevaratul sens al conceptului Teoria relativitati generale,
  teorie acceptata de uni contestata de alti. Iar mai tirziu sa gasesc un punct de vedere critic la
  TRG. a lui Albert Einstein teoria gravitatiei….redau:
  Nici una din teoriilecare au inoit stinta de-a lungul istoriei postnewtoniene,nici una n-a stirnit un
  interes mai universal, mai viu in constiinta oameni lor de cultura decit teoria relativitati a lui
  A.Einstein. Imboldul principal spre acest interes a fost dat de insasi denumirea de relativitate
  accesibila oricui manipuleaza limbajul culturii. ….
  Dar multe din lucrurile ce tin de gindurile omului sint relative : asa este si teoria la care ne referim.
  Si chiar aceasta ii drama. Pentru a fi exprimata in formule, teoria lui Einstein, foloseste chiar principiilor ei,expresii invariante, deci intr-un anume fel absulute, care nu schimba in totalitatea lor
  ori care ar fi sistemul de referinta: universul lui Eintein ramine izolat ca un ou inchisin el insusi,in
  absolutul sau relativa fiindu-i doar descrierea …….Pentru TRG gravitatia este o manifestare inertiala
  a materiei in acest univers in continua deformare ca valurile interioare ale marii-doar ca e vorba de o
  mare cu patru dimensiuni…….concluzie personal teoria relativitati ramine totusi relativa nelasind
  loc pentru cimpuri electrice sau magnetice astfel zis teoria relativtati trebuia sa devina absoluta
  prin definitie (materie,geneza,propagare) tinind cont,ca 99 la suta din masa universului este plasma.

 40. Continuare la drama RELATIVITATI nu am precizat sursa Acad.Octav Onicesu Pe drumurile vietii pag.
  467, mai fiind multe informati despre elaborarea acestei teori in cuprinsul carti .
  Desi teoria porneste de la o constatare a fizici clasice:,,ori ce corp in cadere descrie o linie dreapta”
  gaseste rezolvarea printr-un artificiu matematic de ecuatii tensoriale cu 10 tensori,ma indoiesc ca, corpurile fizice se subordoneaza acestor principi, legile fizice trebuie sa fie simple , clare si concise
  din punctul meu de vedre rezolvarea gravitatiei ar fi analiza corpurilor sub raportul maselor Mc-Mn
  masa Columbiana-masa Newtoniana caci numai sub aceasta aspect putem vorbi de evolutia si invulutia astrilor adica materia este inzestrata cu prop. electro-magnetice conform Teoriei gravitovortex….!?

 41. La multi ani !domnului Marius Ignatescu pentru saitul http://www.DESCOPERA .org.ro astazi se implinesc
  8 ani de la desciderea saitului din punctul meu de vedere nu am citit un coentariu bine definit care sa
  se concretizeze cu o formula , o teorie sau experiment care sa lamureasca aceasta forta, dar apreciez ori ce comentariu gindim bine -rau existam inteligenta-perceptia-creatia sint amprente ale
  caracterului uman,mai asteptam!!! Doresc un comentariu al domnului Marius Ignatescu !!!

 42. De la GRAVITATIE la LEVITATIE :
  Din punct de vedere literar levitatia este antonimul gravitatiei desi in literatura de specialitate se
  cunosc mai multi termeni: suspendare, ascensiune, zbor extatic, extaz ascensorial etc.(in latina
  levabatur, elevatus est ) in concret o ridicare deasupra solului.Cuvintul a aparut ca mijloc de comunicare in presa vremi pentru a relata fenomenul levitatiei la persoanele cu insusiri de medium.
  Cel mai cunoscut find D.D Home-Daniel Duglas Home nascut in Anglia in anul 1833 fenomenul a fost
  autentifict si certificat de fizicianul W. Crookes la care au fost prezente si alte personalitati .
  Fenomenul a fost relatat in Acta Sanctorum (Viata sfintilor. arhivelor de la Vatican) cit si la alte
  religi :ortodoxe, budiste, sufiste,catolici,yoghini cel mai vechi fiind relatat in Egipt inainte de Hristos.
  Cei mai cunoscuti mistici find:Giuseppe de Copertino nascut la Lecce in Italia ,Serafim din Sarov
  marele sfint de la rusi,cind acesta se ruga se ridica (plutea in aer) in genunchi si radia de lumina
  dupa cum spune crezul,lumina din lumina…dumnezeu adevarat,din dumnezeu adevarat, Helen Renard mentioneaza ca levitatia apare in urma unei stari de fervoare (delir mistic) fapt relatat si de
  Ioan Savim in Asceza si mistica .Michel Garricoits care facea slujba in stare de levitatie fiind ridicat de la sol 20-25 cm.Deasemnea sint relatari si in rindul calugaritelor:Maria lui Isus crucificat din Pau,
  Maria-Magdalena din Pazzi, Douceline din Provence,Marie d’ Agreda, Marguerite Parigot….
  Real sau ireal cele relatate au fost consemnate cand excroci si impostori nu erau la”moda ca in zilele
  contemporane” lasa loc de meditatie si inchid comentariul citez:”Exista prea multe fenomene( levitatii spontane, lecturi parapsihice, telepatie, facultati taumaturgice etc.) care dovedesc cu
  prisosinta ca totul nu se limiteaza la lumea asa zis fizica, sica dincolo de aceasta se manifesta forte
  tainice despre care noi nu avem inca decit putine ideireprezentative. Marcel Pages …Provocarea
  Anti-Gravitatiei .Editura Firul Ariadnei.

 43. Particularitatile la subiecti care le manifesta :mediumatici, mistici, budisti a fenomenul levitatiei:
  Mediumatici levitatia apare in urma unei pregatiri de intrare in transa intrun semi obscur, corpul
  devine rigid si rece, il efectueaza cu scpul de a imresiona pe cei prezenti.Un caz aparte este cazul
  Medelainei Home de inducere a levitatiei asupra corpurilor materiale(dulap in greutate de180 kg,
  oale, pahare diverse obiecte,inducere de curent electric in circuite se aprindea becul, sau suna
  telefonul instantaneu fara o cauza real motivata -efect Poltergaist)relatare prezentata de fzicianul
  francez Marcel Pages-Provocarea Anti-Gravitatiei.
  Mistici-fenomenul levitatiei apare spontan indiferent de loc si timp zi sau noapte,nu doreste sa impresioneze chiar doresc sa nu fie vazuti si sa relateze evenimentul,ca durata de timp de la citeva
  minute la citeva ore -Copertino, corpul devine usor ca un fulg si cald uneori in unele cazuri corpul
  radiaza o lumina pala placuta,cel mai profund studiu a fost facut de Olivier Leroy prima diferenta
  este cantitativa in favoarea misticilor citeva sute fata de 4-5 cazuri la mediumatici.
  Budisti- fenomenul apare ca rezultat al unei meditati si concentrare a gindiri asupra unu i anumit
  subiect si tehnici de respirat,(samani in timpul meditatiei rostesc si mantre),martora la acest
  fenomen a fost Alexandra David-Neel (cintareata de opereta convertita la budism)avnd un dialog in
  acest sens cu lama Govinda.
  In ciuda relatarilor mai ample in cartii editate si a timpului scurs fenomenu LEVITATIEI ramine un
  mister, ca si cel al GRAITATIEI !?Studiati ,Meditati si veti afla Adevarul !!!Doamne ajuta!

 44. Comentariulpt.Zubenelgenubi mi-a atras atentias atentia expresia D.D.T.-ul in sensul de a cita pe cineva !,a cita o persoanna sau un text il folosesti ca argument pro sau contra la problema in discutie,ori ce informatie o dobindesti pe parcursul vieti(scoala, citit, vazut sau auz)iar daca per-
  soana tea impresionat o iei ca mentor. Referitor la ideea cu oglinda parabolica pare interesanta
  dar greu de realizat(material si montaj)poate e ok. dar vine un asteroid si o face praf cosmic !!??Cineva,demult a spus ca doreste sa faca un lift de la Tera la Luna poate in SF. !!!
  Dezbate alt punct de vedere.

 45. ETERULeterna poveste uni comentatori incearca sa se foloseasca de acest cuint pt. a explica forta
  gravtationala fara un rezultat concret. Eterul apare ca propunere de suport material a fizicianului
  Huygens pt. a explica proprietatile ondulatori ale lumini, dar aceasta propunere cade odata cu aparitia ecuatilor a undelor electromagnetice a lui Maxwell si cu masuratorile lui Michelson-Morley
  prin anularea pina la urma a oricarei incercari de referinta la eter. Eterul apare si mai tirziu ca ,
  concept teoretic in problema gravitatiei in teoria lui Sezekeres-Kozirev (propunere) dar pica.
  Adrian Gheoghe faci referire la densitate (concept conventional de masurare masei ce reprezinta
  cantitatea materie pe centimetru cub ,etalon 1 apa distilata,4 grade Celsius , la nivlul mari, 1gram,
  13,6 mercur este tabel amplu in acest sens elaborat. …..

 46. De la GRAViTATIE la COMOGONIE consider a face un comentariu in acest sens in urma lecturi
  Izoare de cultura-cu referire la Ramayana din cultura indiana eroul-zeu Rama nu redau amanunte din
  aceasta legenda mitologica si fac referire stricto senso facute de autor (Romulus Vulcanescu) citez:
  Aceste divinitati solare au favorizat crearea unor insemne si simboluri din ce in ce mai complicate,
  dupa cum reprezentau indeplinirea mai multor functiuni sau activitati ale zeilor ce le-au generat.
  ….De cele mai multe ori divinitatile solare tin in maini sfera, cercul, cercurile concentrice , focul si
  roata solara miniaturala ca simboluri si atribute ale puterii lor in Cosmos.. . analiza-astrofizica :
  -sfera-corpul material astral
  -cercul,cercurile concentrice-unda sau undele generate de corpul astral
  -focul -combutia termonucleara (plasma)
  -roata solara-miscarea ca notiune fundamentala a materiei, aceste caractere impreuna per ansamblu
  dau notiunea de univers cosmogonic. …..

 47. De la GRAVITAIE la ICONOGRAFIE si DESENELE RUPESTRE omul terestrul in evolutia sa, ca prim
  mijloc de comunicare a folosit „desenul”(pictura) ce ne-a lasat faimoasele picturii rupestre din
  Val-Camonica (Elvetia) astronauti antici kori Taguei (Nigera),Marele zeu (Australia) sau piatra de
  la Paleque(Mecxic)basorelief iata ce spune cercetatorul german(…lapsus) privtorul cu mintea sa
  trebuie sa-si imagineze ce a vrut sa relateze artistul antic si interpreteze cit mai aproape de adevar
  ceea ce reda opera de arta (iar noi contemporani…zborul cosmic,sau vizitatori din alte lumi in vizita
  pe Tera, cu aparatele lor zburatoare care sfideaza spatiul si timpul prin cunoasterea GRAVITATIEI !?.
  Referitor la iconografie majoritatatea picturilor din biserici, manastiri si icoane redau in jurul picturi
  aura care este relatata la misticii in fenomenul de LEVITATIE ! ?…

 48. In memoriam astazi la data de 7 iunie 1886 sa nascut Henri Coanda inventatorul primului avion cu
  reactie din lume 1910,membru al Academiei Romane mare inventator si om de stinta care a facut
  cinste natiuni Romane, Dumnezeu sa-l odihneasca !…

 49. Dl Mircea.

  Postez aici cateva linkuri la care am postat pe pagina de fizica de la forumul -astronomy.ro- pdf-uri cu argumentatia matematica elementara pentru mecanismul gravitatiei. In aceste fisiere toti parametri fizici sunt scrisi in sistem bidimensional. Adica apar ca relatii simple intre spatiu si timp (LT). Sistemul bidimensional al marimilor fizice rezulta de la identitateadimensionala masa-sarcina, identitate impusa logic de identitatea efectelor fizice si a formulelor matematice, adica legile fizice care le descriu.

  http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=162328#162328

  http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?t=12731&postdays=0&postorder=asc&start=0

  http://www.astronomy.ro/forum/viewtopic.php?p=173509#173509

 50. Pt.domnul Adrian Gheorghe scuze pt. intirzierea la raspuns dumneata gasesti rezolvarea gravitiei cu
  ajutorul stintelor matematice este ok. daca te gindesti sa dai o aplicatie mai pragmatica (un experiment )ar inchide gura tuturor, si teoria lui Albert Einstein a recurs tot la matematici (ecuati
  tensoriale ) dar nu este aceptata in unanimitate .Eu consider un concept empiric bazat pe confirmare
  experimentala,nu neg matematica este stinta stintelor pleaca de la zero la minus infinit-plus infinit
  este asemenea cu universul nelimitat in spatiu si timp greu,greu de ” digerat o formula matematica
  fara un suport experiental in acest caz-GRAVITATiA ” sincer va apreciez comentarile atit calitativ
  cit si cantitativ apreciez ca aveti pasiune as dori sa va cunosc si succes deplin! .

 51. Teoriile se înmulţesc pe zi ce trece, până ne vom rătăci în ele ca în pădure.
  O teorie este cu atât mai veridică, cu cât se bazează pe premise (axiome) mai puţine şi este expusă în cuvinte simple.
  Şi este la fel de adevărat că în fazele incipiente erorile sunt inerente, dar cu timpul totul se cristalizează şi devine limpede.
  Iar noţiunile introduse trebuie să fie clarificate şi să fie păstrate pe tot traseul evolutiv al teoriei şi nu schimbate după necesităţi. În acest sens, într-un paragraf (indicat mai sus) A. Gheorghe vorbeşte despre masă inertă, masă gravitaţională şi masă. Ce este acest al treilea tip de masă, dacă apare separat în ecuaţii?
  Conform lui I.N. Popescu ar putea fi aplicată o dihotomie conceptului de masă grea, existând o „masă grea pasivă” (capacitatea unui corp de a fi atras gravitaţional de alte corpuri) şi „masă grea activă” (capacit. unui corp de a influenţa gravitaţional alte corpuri). Nu există o demonstraţie a faptului că aceste două tipuri de masă sunt echivalente. (A nu se confunda cu principiul echivalenţei, care este cu totul altceva).
  Apoi poţi spune că sarcinile gravitaţionale şi cele electrice sunt concepte complementare, simetrice, adiacente, dar ele sunt noţiuni distincte şi nu se poate pune semnul egalităţii în dreptul lor (adică 1 kg nu poate fi egal cu 1 C).
  Dar schepsisul unei teorii este acela de a aduce în faţa auditoriului ceva palpabil, adică de a calcula constante fizice, de a evalua corecţiile ce trebuie aduse teoriilor existente, de a explica unele observaţii neînţelese actual. Ori acestea lipsesc din ceea ce s-a scris mai sus.
  Dincolo de toate eu am o bănuială: armate întregi de savanţi duc o luptă acerbă pentru cucerirea Adevărului, dar uită că teoriile rămân simple teorii, şi nimeni nu se poate identifica cu lucrurile din univers pentru a le cunoaşte, ci acestea doar se reflectă în Conştiinţa noastră. Şi, în consecinţă, noi am creat o ştiinţă despre aceste reflexii. De aceea va veni un timp în care toate ştiinţele se vor reuni pe teritoriul CONŞTIINŢEI, care este misterul tuturor misterelor, iar prin controlul Conştiinţei se va ajunge la controlul fenomenelor aşa cum susţin dintotdeauna doctrinele spirituale.
  Şi numitorul comun al tuturor conştiinţelor individuale nu poate fi decât Dumnezeul acestei Existenţe, în care ne-am trezit din somnul nefiinţei.
  Da, Dumnezeu trebuie repus în ecuaţia universului, aşa cum a susţinut toată viaţa şi Newton.
  Mai multe argumente puteţi găsi aici
  https://biransblogblog.wordpress.com/category/carti/

  La mulţi ani!

  A mai trecut unul şi gravitaţia tot un mister a rămas.

 52. Comentriu pt .domnul Aedelen nu sint de acord cu atacul la conceptul de teorie (teoria -este expunere de idei, principi cu caracter tehnic sau stintific referitor la un fenomen sau subiect
  necunoscut in fizica sint multe teori care au acceptat doua teori ex: teoria conductibilitati termice sau electrice,fenomene magnetice cu relati matematice cu diferente minimale)asfel trebuie sa accepti ori ce punct de gindire sa il proceses in sistemul neuronal propriusi sa decizi daca teoria reflecta adevarul din punctul tau de vedere , sa accepti orice teorie ca un labirit pina la finis.
  Enigma GRAVITATIEI nu deriva din constinta eu meditez la aceasta forta e pesteq. 40 de ani si bat
  la portile stintei fara nici un rezultat este o bariera de netrecut in mentalitatea oamenilor de stinta

 53. P.S.-teoria gravitatiei se poate defini in concret in10-15 fraze si confirmata experimental ( dupa cum
  afirma fizicianul francez -un cap limpede si intreprinzator poate echivala cu zece capete pline cu teori
  si formule matematice -Marcel Pages )

 54. AITOLOGIA GRAVITATIEI cuvint din vocabularul grec. aitia- cauza, logos-studiu,cuvint compus din cele prezentate AITOLOGIA-studiu al cauzelor fenomenului GRAVTATIEI rog a se face comentari desre acest fenomen din literatura de specialitate sau din punct de vedere personal ( idei , ipoteze, concluzi ) ……!?!?… astept cometari mircea

 55. AitologiaGRAVITATIEI in acest comentariu ca prima cauza luam ca premisa din literatura de specialitate proprietatile electrice ale materiei (Tera)specfice solului prin fenomenul de radioactivitate
  naturala si ale atmosferei ce decurg din prcesele electrizare electrostatice acurentilor atmosferici cit si a radiatiei cosmice purtatore electroni,mezoni pi,protoni prop. dovedide din masuratorile eperimentale: potntialul gravimetric 100-130 V/m, pe tera se produc intre15-25fulgere pe secunda,
  sarcina electrostatica a terei 460.000/C, premisa ce rezulta din Teoria Gravitovortex a gravitatiei a lui I.N. Popescu (in mod explicid forta gravit. si cea electrica au aceeasi natura).
  Savantul rus Staniukovici in urma unor cercetari cu caracter de noutate leviteaza condensatori
  electrici stabilind o lista a izotopilor gravitativi, emitind ipotea ca gravitatia sar datora oscilatiei
  nucleare a atomilor cu o frecventa foarte mare. ….revin cu noi comentari !….

 56. Aitologia GRAVITATIEI in acest comentariu pornim de la premisa relatata de Kryon intr-un comentariu anterior referitor la forta gravitationala :…gravitatia este nevoia materiei fizice de a se
  echilibra,in prezenta unei altei materii. Este o chestiune de dezechilibru ,de compactare si de nevoia
  de echilibbru in supa energiilor spatiului. …Tendinta catre echlibru universal.Aceasta este gravitatia. Inn urma acestei lecturi am gasit corepondent intr-o carte de fizica germana autor Helmut Lindner
  In stare de echilibru aerul contine aprox.10 la putrea9 purtatori de sarcina (ioni) pe metu cub.
  Din cauza contactului reciproc multilateral ( a miscari moleculare) are loc o recombinare cotinua a
  particulelor incarcate obtinindu-se particule neutre,asa incit numarul de purtatori pe care -i contine
  aerul ar trebuisa se micsoreze repede.Insa acestui fenomen i se opune formarea continu de noi
  purtatori de sarcini.Prin procesele radioactive din straturile superioare ale Pamintului si prin fenomenele care decurg chiar din atmosfera,precum si prin patrunderea radiatiei cosmice, in fiecare
  metru cub de aer si in fiecare secunda se formeaza 12 ori 10 la puterea 6 perechi noi de purtatori.
  Merita mentionata si teorema lui Earsaw Samuel inca de prin ani 1600 ? ( conservare sarcini electrostatice in stare de echilibru este practic imposibila .)in acord cu pricipiul filozofic universul este in continua miscare si echilibru . Teoretic o osmoa a particulelor la care face referire Kryon .

 57. Vechi is noi si noi is toate ! COVID 19 o drama peste umanitate care este regretabila,trebuie sa
  stringem rindurile cu un efort comun la nivel planetar pentru a face fata acestei molime !…
  o provocare pentru stinta medicala pentru producerea unui vaccin ,in planul A… sau un plan B daca esueaza planul A un efort comun la nivlel planetar pt .cercetarea gravitatiei pentru a evaziona
  din sistemul de referinta Tera ,vezi cazul popoarelor amerindiene Chichen Itza,Copan ,Teotihuacan,
  Tical din vremurile de demult, oare istoria se repeta ?! ?! ?!.Domne fereste ! Ai grije de noi !

 58. Aitologia GRAVITATIEI in acest comentairiu voi face referire la citeva puncte devedere foarte succint
  prezentate de Acad. Octav Onicescu :Limbajul propriu al cercetarilor care au fost anuntate in aceasta
  Conferinta este evident ezoteric,intr-un anumit sens secret,care ascundecelor mai multi ceea ce stie
  sa releveze asupra universului. ….Mecanica newtoniana este un dintre cele mai stbile realizari ale
  stiintelor naturi, ceea mai importanta, ceea mai stabila,…in constructia civilizatiei noastre. ….
  pentru Newton revelatia unitatii gravitationale a universului a fost un act de o importanta foarte mare pentru dezvoltarea stiintei….Materia nu este doar ceva inert.Este ceva bogat, cu o anumita
  intensitate ,cu o anumita capacitate atit energetica cit si de miscare . Autorul acestei conferinte
  in rezolvarea matematica a impulsului foloseste doi termeni masa de interactiune gravitationala
  si cea de interactiune repulsiva….Nici unul dintre aceste corpuri M-1si M-2 nu ar putea subzista
  daca intre pariculele care il constitue ar activa numai atractia gravitationala. ..Impresia mea actuala
  este ca nici nu putem gindi universul decit in prezenta acestei dualitati de forte care se echilibreaza
  intre ele si care dau varietatea imensa a acestei lumi pe care o contemplam. ….

 59. Comentariu complementar la precedentul AITOLOGIA GRAVITATIEI comentarile redate fost redate de
  Acad.Octav Onicescu Conferinta la Universuitatea Populara (1975) sub titlul Mecanica Invariativa si
  Structura Universului.

 60. Aitologia GRAVITATIEI fiind o zi cu semnificatie religioasa pornesc de la o premisa mistica oarecum
  specifica cultului monahal redat de Helene Renard in cartea Oameni si Miracole…Levitatia…..
  dupa o expunere in acest capitol din Acta Sanctorum-Viata Sfintilor a acestui miracol (cazuri bine
  documentate si investigate la timpul lor )…Cind vrem sa explicam levitatia,ne gindim in mod normal la o stare in care gravitatia este anulata. Dar ne putem imagina o anihilare atit de absurda si de exceptionala a legii gravitatiei ? Oricum, ipoteza aceasta nu este mai absurda decit oricare alta
  feferitoare la acest care scapa intelegerii noastre. Autoarea face oanaliza a comportamenului unui
  astronaut si a unui mistic levitant care sint complect diferite,….Olivier Leroy si-aincheiat studiul
  despre levitatie cu aceasta concluzie,,Problema levitatieise pune in termeni care nu se potrivesc cu
  metodele fizicii.Nu trebuiesa se gaseasca o forta noua,necunoscuta,deoarece este voba despre o
  cauza vesnic eterogena a fortelor naturi. …Vesnic? Chiar asa?Oare fortele naturii , in sensul in care le intelege fizica, au fost toate descoperite ?… Dar ceva timp, se vorbeste si despre o a cincea forta,
  pe linga cele patru forte fundamentale ale naturi:tare,electrica,slaba, gravitationala.
  Iata impasul in care se afla umanitate modul de perceptie si interpretare a realitati fizice fapt pt.
  care afirm : gravitatia de atractie este de doua feluri Newtoniana la scara macrocosmica si microcosmica prin efectul de groapa de potentialgravimetric ,!!!??? .

 61. In acest comentariu sub titlul de PASAJE voi reda din cartea scriitoarea Helene Renard pasaje si opinii personale la levitatie-gravitatie:…Exista oameni care devin lumina,care se RIDICA deasupra
  pamintului,care pot degaja calduramare,care traiesc fara mincare sau care vindeca boli incurabile, oameni care calatoresc in transa si care, dupa ce mor, nu putrezesc in mormint… o lista intrega de
  capacitati aparent imposibile,dar care totusi exista,sfidind legile ratiunii. …
  Corpul uman- guvernat de legi in majoritate cunoscute-are, in anumite imprejurari, capacitatea sa se comporte intr- un mod atit de uluitor, de inexplicabil, incit se poate vorbi despre miracole….
  CARTEA de fatanu este un Tratat despre Sfintenie,nici despre Mistica, ci o prezentare a acestor miracole. Helene Renard a inventariat fapte,a examinat marturii, a dicutat cu oameni de stiinta fara
  insa a-si propune sa studieze implicatiile religioase ale fenomenelor analizate. Rezultatul este o ancheta pe cit de completa, pe atit de stupefianta, scrisa cu o concizie si rigoare stiintifica. …
  Helene Renard este ziarista si autoare a mai multor carti consacrate spiritualitatii si ezoterismului
  Viata de dupa moarte 1995,Visele si lumea de dincolo 1983. ….
  …am mai putea crede ca levitantul, departe de a se sustrage legilor gravitatiei, le poate controla,le
  pote domina, sau ca o forta exterioara lui ii ofera mijloacele necesre in acet scop-sa leviteze!!! …

 62. Comentariu complementar la Oameni si Miracole: Ce este un miracol? Un fenomen ce rupe cursul
  normal al lucrurilor, un eveniment propriu-zis,,extraordinar „,caruia nu-i putem gasi o explicatie
  naturala cunoscuta sau posibila in stadiul actual al cunstintelor noastre. ….Desigur sint constienta
  ca ma aventurez pe un teren minat.RATIUNEA si INTELIGENTA nu prea au pe ce sa se sprijine in
  fata miracolului. Faptele sunt provocatoare : legile lor ne sint necunoscute si aceasta enerveaza
  ratiunea. …Ei asa ! E imposibil ! … Corpul isi pierde greutatea prin levitatie ? Imposibil ! Cadavrul nu
  putrezeste ? Corpul devine luminos sau emana miresme ? Imposibil ! Imposibil !…
  Helene Renard echidistanta intre stinta si mistic cauta raspunsuri !….merita redat un pasaj : Cind
  cineva ii vorbea despre aceste fenomene inexplicabile din punct de vedere fizic, Michel Garicoits
  nu se tulbura. Nu vorbea niciodata despre ele nu-i placea sa se faca remarcat.Atitudinea aceasta
  o intilnim la toti misticii adevarati. Un mare semn de intrebare in timp ce mistici practicau ,, levitatia”
  oamenii de stinta nu cunosc geneza fortei gravitationale nici dupa 400 de ani !?!?!?. ..

 63. Sintem de aproape doua luni in ordonante militare pentru Covid 19 speram ca ,sa abunde comentarile
  in aceasta perioada de liber si meditatie,dezamagire totala poate e un subiect greu de abordat desi au
  trecut 9 ani de la deschiderea saitului sint multe lipsuri la care se putea fece referire ,de pilda efectul
  Brown-Biefeld (conform acestui principiu, un condensator electric, incarcat si descarcat in mod alternativ,
  manifesta tendinta de a se ridica in directia polului pozitiv. Fnomen cu mari sperante de construire a modele reduse de vehicule spatiale (efect antigravitational) fara rezultate concrete ale autorilor si abandonat dar cred ca putea fi dezvoltat prin aprofundarea stiintelor fizice. Gravitatia nu se poate reproduce dupa cum afirma Kryon forta gravitationala se contopeste cu notiunea de echilibrare a materiei definita ca osmoza a particulelor (materiei) acestei osmoze putinduse opune anumite fenomene fizice …

 64. In acest comentariu voi face referire strict din stintele fizice la ANTIGAVITATIE ca prim efect al cunoasteri
  acestui fenomen ar fi dupa afirma prof. univ. Florin Gheorghita anularea proprietatilor ponderale(a greutati) acorpurilor materiale de proba, iata ce spune Kryon despre antigravitatie : pagina 116,vol. 6
  „Vreti sa invatati ce este antigravitatia? Aceasta nu exista in stare naturala . Cercetati mai bine secretul
  fabricari unei mase variabile.Si cind veti ajunge la aceasta, cautati celelalte doua variabile care o insotesc
  pentru a impune o formula capitala a coeziuni. ……Va ramine sa puneti la punct formula stiintelor fizice.
  Prima carectaristica este de a intelege densitatea materiei ( masa) Din ce motiv norul electrnic este atit
  de indepartat de nucleu? Asa puteti modifica aceasta distanta si, astfel, densitatea se va schimba,de
  asemenea, in masa definita de atomi modificati. „…..Ceea ce sint pe cale este ca asa voastra antigravitatie
  este de fapt, cercetarea asupra mecanismului cre creeaza atributele a ceea ce eu numesc stare fara masa … Va puteti imagina un obiect cu densitate zero, ori care i- ar fi marimea ? . . mecanismele densitati e ceea
  determina masa reala a unui obiect ” . …anu se confunda cu presiune de radiatie ,!!!

 65. In acest comentariu voi reda un punct de vedere al unui ziarist american E.F . de prin anul 1966 iata
  cum comenteaza despre GRAVITATIE : Ce-i drept, stim prea putine lucruri despre natura gravitatiei,
  nu stim sigur daca atrage sau respinge, si nici de ce o face, daca o face ?…….
  Cercetarea gravitatiei a fost multa vreme calul de bataie al vizionarilor si excentricilor. Stiinta clasica
  sustinea ca omul este tinut de Pamint prin gravitatie, ca totdeauna a fost tintuit si ca este o nebunie sa
  crezi ca intr-o zi omul ar putea sa ajunga sa fringa aceasta forta de atractie…..
  Dr. HermanOberth, din Germania de Vest care a studiat problema gravitatiei, a declarat la o conferinta
  de presa ca el si colegi sai cred ca folosirea fenomenului de distorsiune a cimpului gravitational si trans
  formarea lui in energie utilizabila . Potrivit teoriei stiintifice a cimpului unic, care sustine ca electricitatea,
  gravitatia si magnetismul sint manifestari diferite ale aceleiasi forme de energie, s-ar putea ca Dr. Oberth
  sa fi exprimat un punct de vedere just. Dr. Herman Oberth s-a nascut in Romania si a lucuit in Sighisoara
  apoi la Medias unde se afla casa memoriala , a emigrat in Germania a fost promotor al propulsiei cu reactie care este folosit la rachetele moderne actuale.

 66. GRAVITATIA este precum cancerul in medicina ambele notiuni au definiti clare- precise, gravitatia, doua
  corpuri se atrag direct proportional cu produsul maselor ,si invers proportionl cu patratul distantei ,legea
  lui Newton,cancerul- procesul oncogen apare cind o celula traieste intre viata si moarte mdificindusi
  metabolismul si apare tendinta spre nemurire ( o multiplicare haotica prn marirea organului afectat) .
  Ambele notiuni dau batai de cap la care stiinta nu gaseste un raspuns pe masura de suta la suta:
  Gravitatie-anularea fortei,Cancer un tratament precis fara recidiva. ….
  Referitor la gravitati am gasit un text cu urmatoarea mentiune : daca un cristal , un corp se afla sub actiunea unui cimp electric E, mgneticH , sau asupra unui gradient detemperatura T purtatorii de sarcina
  liberi electroni sau fononii,se pot deplasa dind nastere unor fluxuri de sarcina sau de energie. ….
  Daca cineva va sti sa interpreteze acest enunt va afla misterul Gravitatiei ! suces !

 67. Acest comentariu este dedicat In Memoriamlui Dr. Hermann Oberth nascut la Sibiu in data de 25 iunie
  1894, apoi se muta cu parinti in anul 1896 la Sighisoara tatal primind post de medic chirurg ,termina
  scoala cu brio, apoi face facultatea politehnica ,primeste post de profesor de fizica la Medias,impresonat
  de cartile lui Jules Verne din copilarie se dedica studiului rachetelor punind bazele teoretice si tehnice a
  rachetlelor cu combustibil lichid-pionerat,emigreaza in Germania si pune bazele scoli germane in tehnica
  contructiei rachetelor in sop militar avindul sef pe fostul elev wernher von Braun cu sediul la Pnemude
  la fabricare a rachetelor V-1siV-2 pentru bombardarea Angliei siFrantei au fabricat circa 5500 de rachete
  V-2 care a lovit, de la 8 sept.1944 pina la27 martie1945 (2000 lovituri Anglia, (1600 Anvers sau alte localitati Franta ) infringerea Germaniei naziste era inevitabila Americani si Rusi se indreapta spre Penemude si captureza prada de razboi pe care o imparte in mod egal inclusiv personalul tehnic Oberth
  si von Braun pica la americani si pune bazele constructiei rachetei Saturn v si al programului Apollo si
  elogiaza contributia a lui Hermann Oberth pentru crearea stiintei si tehnici spatiale in prefata carti scrisa
  Hans Bart-Herman Oberth, se intoarce in Germania pentru a nu isi pierde pensia revine in Romania pentru a vizita locurile copilariei si locurille care iau marcat viata … un gind pios pentru cel ce a fost
  Hermann Oberth ! si a facut cinste natiuni romane.

 68. Indoieli si Certitudini in stinta (mate.-fizica)…..Octav Onicescu- Nici una din teoriile care au inoit stiinta dea
  lungul istoriei post newtoniene, nici una n-a stirnit un interes mai universal, mai viu in constinta oamenilor de cultura decit Teoria relativitati a lui A. Einstein .Imboldul principal spre acest interes a fost dat de insasi denumirea de relativitate accesibila ori cui manipuleaza limbajul culturi. Dar multe din viata
  si gindurile omului sint relative asa este si teoria la care ne referim TRG. Si chiar aceasta ii drama. ….
  Acum vreo 40 de ani erau doua directii de cercetare in fizica-matematica, ce pareau a-si face concurenta
  ca importanta. Pe de o parte gravifica einsteiniana- adica incadrarea mecanici corourilor ceresti supuse fortelor de gravitatie in cadrele principiilor relativitatii, principiu impus de electrodinamica-incepuse sa se
  rezolve problema unificarii teoriei gravitatiei si teoriei electromagnetice. O prima solutie o daduse Einstein prin TRG, a doua solutie o daduse Weyl, o a treia solutie o daduse tot Einstein- teoria unitara a
  cimpului. Multi oameni de stiinta s-au ocupat de aceasta problema teoriei relativitati generalizate, nu s-a
  gasit nici o aplicatie tehnica a ei , nici dupa mai bine de 100 de ani ,!Oare gindirea umana a intrat in
  blocaj intelectual si spiritual ?…Eu na strivesc corola de minuni a lumii si nu ucid , cu mintea tainele ce le intilnesc in calea mea, raspuns as vrea sa dau !

 69. Salut prieteni a mai trecut un an de la comentariul domnului Aeleden deceptie nici un comentariu an greu
  covid 19,saracie, frig in case, bani putini darma consolez cu o melodie Orasul Pustiu-Genius ,( Tara pustie ) ignoranta pe toate fronturile, ascultati aceasta melodie poate va deveni un hit de actualitate si pote se va
  trezi cineva in tara noastra sa promoveze creativitatea-inventica sa ne promovam ca natiune nu sa ne
  revendicam prioritatile in materie de inventi, vezi cazul Paulescu- insulina, Stefan Odobleja-calculatoare
  Psiologia consonantista.si altele am avut un coleg caruia m-am destainuit si i -am spus ca pot concepe
  un avion cu propulsie cuantica, si un generator cuantic pentru reactivarea potentialelor redox in testurile
  tumorale in medicina oncologica , el mia raspuns esti fantastic dar mia zis in Romania nu vei realiza asa
  ceva ,in enciclopedia germana de prin ani 1600-1700 la romani scria mic popor de hotii de la Dunare cei
  mari te maninca cu fulgi cu tot , eu am sa mor si nu vei realiza inventile tale , la care am raspuns poate au
  facut referire la haiduci ca in acei ani se practica haiducia nu la inventica, el murit si eu nu am realizat
  inventile amintite, in toamna am cerut un ajutor de la ministerul cercetari si dezvoltari si mi s-a raspuns
  sec incercati la alt cineva poate va ajuta . La cine de ce stat in disolutie ? Poate 2021 va fi un an mai bun!

 70. La multi ani ! internauti iscoditori ai stintei, in acest comentariu doresc sa fac o introducere la comentariul
  viitor referitor la teoria Cimpului Unitar problema nerezolvata nici acum stiind faptul ca ultimi ani din viata Albert Einstein a incercat sa rezolve aceasta teorie care a fost impusa de Teoria Relativitati Generale teorie rezolvata mai mult pe cale matematica si nu din punct de vedere al stintei fizice pentru
  a lamuri explicit geneza acestei forte si doresc sa redau un punct de vedere : Dintre toate definitiile date
  matematicii este probabil ca definitia lui Bertrand Russell e cea care a stirnit mai mult scandal.
  Bertrand Russell spune ca matematica este stiinta incarenu se nu se stie despre ce se vorbeste si in care
  nu sestie daca ceea ce se spune este adevarat sau nu.Evident, in directia aceasta se poate filozofa si
  Bertand Russell a dat definitia in cadrele filozofiei sale idealiste. Nu cred ca putem lega toata matematica de aceasta teorie filozofica poate toti o aceptam matematica atit cit o intelegem si ne folosim in viata de tote zilele cit de reala este matematica numerelor naturale stim sa ne numaram bani, sa stim citi copii avem in familie,cite oua am adunat de la gaini intr-o zi …. o aceptam cit o intelegem dar cu cit o aprofundam mai mult ne introduce in abstract functie de materia cenusie pe care o are individul.
  Matematica nu este ceva nativ sigura fiinta care a facut exceptie a fost(femeia calcurator-o indiana care
  care intrecea calculatorul la extragerea radicalului dintr-un numar format din 13cifre.. ..voi reveni !

 71. Cimpul Unitar….Potrivit teoriei stintifice a cimpului unitar care sustine ca electricitatea, gravitatia si
  magnetismul sint manifestari diferite ale aceleiasi forme de energie,sa facem o analiza a fiecarei fenomen
  in parte :electric, gravitational si magnetic enuntate de personalitati ale stintei .
  Cimpul fiecarui fenomen in parte reprezinta modul de manifestare al materiei ambientale,adiacente din
  din jurul sursei electrice, gravitational respectiv magnetice cu centrul in O pe ordonatele x-y -z din care rezulta cimpul sptial el fiind in marime functie de energia sursei:
  Cimpul electric rezulta plecind de la premisa existentei unor sarcini electrice electroni,protoni,mezoni….
  ( acad. Emil Burzo ) insusirile cimpului rezutind din insumarea sarcinilor existente in acel cimp avnd o
  functie vectoriala si scalara.
  Cimpul gravitational cnform Teoriei Gravitovortex Ioan N. Popescu (conform gravitovortexsului..forta
  gravitationala si forta electrica au efectiv aceias natura ) ea decurgind din proprietatile electrostatice
  ale materiei (potential gravimetric 130v/m)
  Cimpul magnetic rezulta din polarizarea materiei sub influenta unui cimp electric sau magnetic .
  Desi fiecre cimp are paticularitatile lui ceea ce au in comun este polarizarea materiei ceea ce denota
  caracterul unitar a acestor cimpuri.

 72. Data de 28 ianuarie 1986 cea mai neagra in istoria erei spatial cu oczia lansari navei spatiale Celenger la 7
  secunde de la lansare a avut loc explozia navei cu 7 astronauti la bord 5 barbati si doua femei acident
  regretabil in numele stintei pe linga alti astronauti morti la datorie pestandurile de proba tribut regretabil,
  fac acest coentariu in numele acestor eroi ai stintei aerospatiale !…..

 73. Stimate domn Marius Ignatescu nu doresc sa intru in polemici cu dumneata dar sincer va comunic ca,
  m-am simtit un pic haituit in sensul ca, imi apr foarte multe greseli de ortografie in unele comentarii cred in mod voit in special in primele si ultimele doua rindduri din unele comentari, greselile sint inerente posibil nu sint filolog dar cred ca cititorii au inteles esenta comentariilor ,doar nu am trecut la cultura
  sfeclei de zahar! Imi cer scuze dar cred ca ,cineva a dorit sa ma discrediteze , un hekar ma intreb daca saitul e bine securizat !!! ??? .. … Scuze saptamina trecuta in data 13 februarie ati implinit un deceniu
  de la deschiderea acestui sait, dar va doresc succes cit si internautilor interesati de acest subiect…….
  GRAVITATIA ! .

 74. Salut prieteni internauti seceta intelectuala a trecut un an si sase luni de lacomentariul domnului Aeleden
  si de atunci nici un cometariu in afara de subsemnatul seceta intelectuala,si de informare,pasiune citim comentrile ca pe un ziar de provincie, chiar nu putem lega un dialog intre noi, sau vorba lui Eminescu
  ;desi vorbesc pe inteles voi nu ma veti pricepe ” singura solutie este studiu cu pasiune in acest va ofer doua informati arheologul englez Carter a descoperit mormintul lui Tutancamon pentru ca a studiat cultul mortuar al egiptenilor gasind obiecte de cult in valea Nilului (o cana si o panglica ) ca in acel loc
  sa gaseasca in apropriere intrarea in piramida.Arheologul german Schlieman a descoperit Troia pentru ca a crezut si studiat Iliada lui Homer facind tradrucerea Iliadei din 7 -8 limbi greaca, italiana, germana,
  spaniola, engleza, latina,….. fiind cea mai mare comoara in aur la vremea aceea!. Pentru domnul Aeleden
  imi cer scuze pentru afirmatia facuta referitor la Constiinta, eum-am raportat la a nu face fapte relein sens religios( cele sapte porunci ) ,studiind in dex am gasit 13 explicatii : morala, sociala, intrun cuvint aface
  fapte bune-pozitive dar in mod deosebit am remarcat ca, constiinta derivasi din felul cum te raportezi
  la mediul in care traiesti (Tera-ecologic-si a cerceta tainele naturi )un subiect greu de abordat !?
  Singurul stat din lume care abordeaza aceasta problema la nivel de stat in constitutie este statul Butan
  care prevede in costitutie-…..dreptul la fericire !!!!!!! stat princiar in sudul muntilor Himalaia .

 75. Astazi 27 dec . implinesc 2 ani dela ultimul comentariu al lui Aeleden am ramas ultimul Mohican (in forma
  adjectivala ) devotat al acestui fenomen gravitatia !..teorii si pareri ,puncte de vedere cit nu ar cuprinde
  lumea scrisului,ceva normal caci gravitatia este ultima faza a creatiei divine dupu sensul religios sau dupa bigbeng in sens stintific ….gravitatia este forta stabilitati si echilibrul universului. Gravitatia cuvint din
  vocabularul lalin- gravitias-greutate .Studiul acestei forte afost enuntat de Newton si Einstein dar nu este pe deplin elucidat geneza si aplicatie ( anularea acestei forte ) . Ziaristul american E.F. a afirmat ca
  gravitatia a fost multa vreme calul de bataie al excentricilor si vizionarilor ….incotro sa o luam studiu sau
  renuntam dar va redau un moto (Sa nu va potriviti cu acest veac,ci sa va schimbati cu inoirea mintii,ca
  sa deosebiti care este voia lui Dumnezeu,ce este bun si placut si desavirsit . (Pavel,romani 12-2 )

 76. Au trecut 2 ani si nici un comentariu Aeleden ……..!letargie ?.Omenirea a fost preocupata de stinta din
  cele mai vechi timpuri inca inainte de Cristos cea mai proeminenta personalitate a timpului fiind
  regele Solomon fiul primului rege al israelitilor David , fiind recunoscut ca cel mai intelept rege pina
  la domnia sa de 40 de ani cit si dupa domnia lui inca 100 de ani, a avut o domnie in pace si prospera .
  IIndignat de dogmatismul si lipsei de cultura din popor se adreseza cu urmatoarele vorbe :(Pina cind ,
  prostilor , veti iubi prostia ?.Pina cind nebunilor, veti iubi nebunia ? Si voi nestiutorilor,pina cind veti uri
  stinta ? ) Pildele lui Solomon 2.10. (Eu ,intelepciunea, locuiesc impreuna cu prevedera si stapinesc stiinta
  si buna chibzuinta . Pildele lui Solomon 1-22 ) dupa parerea mea greu sa impui asa ceva pasiune trece
  prin inima si intelepciunea prin creier .!!!…..

 77. In memoriam pentru Nikola Tesla nascut la data de 10 iulie 1856 , de nationalitate sirba a avut cea mai mare contributie asupra progresului umanitati prin inventile pe care lea realizat : motorul electric
  trifazic , primul generator electric cu apa , montat la cascada Niagara , afost adeptul traspotului alterna
  tiv al curentului electric si multe alte inventi . Nu mai comentam de gravitatie in vremuri de cconflicte, sa
  nu ne trezim cu aeronave cu propulsie cuantica sau bomba Tungus ( vezi meteoritul Tungus cazut
  in Siberia ). Voi face referire la Nikola Tesla ,la profetia sa : ” Masinariile noastre vor fi alimentate cu o
  energie disponibila in orice punct al universului ” , plecind si de la premisa teoriei Cimpului Unitar care
  Sustine ca, electricitatea, magnetismul si gravitatia au aceeas forma de energie , in acest ses sustin
  promovarea unei inventi cu titlul : Procedeu si Principiu pentru extragerea electricitati din Matricea
  Cosmica. Poate ramineti surprinsi de aceasta afirmatie dar este rodul unei munci de peste 40 de ani
  de cercetare in stintele fizice, odata pornita va furniza energie din neant acesta inventie . Solicit ajutor.

 78. Au trecut mai bine de 100 de de ani decind Albert Einstein a elaborat T R G . 1916 lumea stiintei o accepta ca un enunt sacru fara sa faca o cercetare profuda asupra enuntutului teoriei desi numerosii
  fizicieni au facut diferite puncte de vedere: Octav Onicescu conform principilor ei TRG ramine intrun
  spatiu inchis ca omare cu patru dimensiuni , Marcel Pages prin TR G , stiinta a ramas in urma cu 5 0 de
  ani, Ioan N Popescu conform Teoriei gravitovortex ( in unitatati conventionale de masa iii corespude o cantitate de sarcini electrice si conchide ,,in mod necesar si firesc ca forta gravitationala si ceea electrica
  au aceeas natura . Thomas Kuhn facind o remarca ..in filozofia stiintei expres legata de Thomas Kuhn :
  Set de asumptii de fond de concepte, rezultate si proceduri cu un mod global de privi fenomenele,
  instituit, de regula de anumite opere stintifice, in cadrul careia se desfasoara cercetarea ( stiinta normala)
  intr-o epoca istorica . Oparadigma este schimbata atunci cind apar disfunctionalitati care nu pot fi rezovate in cadrul ei . …

 79. Pamflet
  La steaua crea-a rasarit
  E-o cale atit de lunga,
  Ca mii de ani i-au trebuit
  Luminii sa ne-ajunga
  Eu am ajuns de mult la ea
  Cu gindul si cu mintea
  Caci gravitatiei raspuns i-am dat
  O copii saraci ai lumi pamintene
  In cuget si gindire !
  Ramineti prizonieri, in al vostru habitat.
  Paziti de cocostirci si granguri…..
  In scaune moi si calde….
  Vati luat blazon de Homo Sapiens,
  Dar ce folos ! caci iteligenta si creativitatea,
  Nu a rasarit in mintea voastra ne matura .
  Ajutati pe cei ce vor al umanitati progres !
  Studiati si cercetati si veti invinge ale voastre crize !

 80. Cand vorbim de gravitatie avem in vedere doua aspecte. Intai este aspectul interactiunii macroscopice dintre masele neutre electric. Toate teoriile gravitatiei se ocupa doar de acest aspect. Celalalt aspect se refera la mecanismul intim al interactiunii gravifice, acel mecanism care genereaza atractia dintre mase. Acest aspect nu este de loc tratat in teoriile gravitatiei. Eu unul am avut indrazneala sa incerc explicarea mecanismului intim foarte subtil al gravitatiei. Pare ca este inteles de toata lumea ca masele genereaza niste efecte dinamice in spatiul fizic, din jurul lor, niste campuri fizice prin intermediul carora se produce interactiunea gravifica. Eu am ajuns la concluzia ca aceste campuri fizice ar aparea la interactia structurilor dinamice din adancul substantei cu spatiul fizic materializat de oceanul materiei inponderale, care este exact vidul cosmic. Pentru asta insa am modelat structurile dinamice ale substantei ca sisteme de unde E-M stationare, de foarte mare amplitudine. Sisteme la care se ajunge folosind concluziile care rezulta de la ipoteza identitatii dimensionale masa-sarcina. De la aceasta identitate rezulta ca universul fizic este bidimensional, avand doar dimensiunile spatiului (L) si timpului (T). In universul fizic bidimensional toate marimile fizice sunt masuri ale miscarii si se scriu simplu ca relatii intre spatiu si timp. In sistemul bidimensional al marimilor fizice, masa nu mai este o marime fundamentala ci se scrie ca relatie simpla intre spatiu si tmp (M=L^3/T^2). Totodata rezulta ca masa inerta sau de repaus a substantei este data de patratul inductiei magnetice de la nivelul nucleonilor rho~B^2. Acesata masa este purtatoarea energiei de repaus si a inertiei substantei. Masa gravifica ar fi data de integrala campului electric de la nivelul nucleonilor. Campurile electric si magnetic, care pornesc de la sistemul undelor E-M din adincul substantei fac ca aceste doua mase sa fie egale. Relativitatea adauga la aceste doua mase masa de miscare sau masa relativista. Masa care ar fi explicata de efecte relativiste ce ar apare la translatii aproape luminice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări