Concurs Descopera.org

Articole asemănătoare

Site-ul Descopera.org in colaborare cu Jurnalul National, va invita sa participati la un concurs cu premii in carti. Concursul incepe cu data de 24.11.10 si se va termina odata cu aparitia ultimului volum din “Dictionarul universal ilustrat al limbii romane” al Jurnalului National. Participantii pot sa scrie un articol din domeniul stiintei (fizica, astronomie, biologie, geologie, IT etc), pentru categoria “Coltul scepticului” (erori de logica, pseudostiinte), sau un articol pentru categoria cultura (civilizatii, filozofie, psihologie).

Premiul I: colectia completa a seriei “Dictionarul universal ilustrat al limbii romane”.

12 volume, peste 4000 de pagini, circa 4000 de planse color, detalii ale obiectului ilustrat cu legende in trei limbi – romana, engleza si franceza. Este un dictionar pe care nu-l vei rasfoi, ci vei fi curios sa-l descoperi pagina cu pagina. Vor fi aproximativ 80.000 cuvinte, ordonate alfabetic (colectia cuprinde un inventar lexical de o mare diversitate: cuvinte curente ale limbii romane contemporane, numeroase cuvinte vechi, asa-numitele arhaisme culturale, regionalisme (atestate in scrieri literare si populare), concepte teologice, nume de curente culturale, politice. Definitiile sunt urmate, in cea mai mare parte, de scurte citate ilustrative extrase din opere culte ori populare.

Locul II: 8 volume din colectia „Dictionarul universal ilustrat al limbii romane”.

Locul III: 4 volume din colectia „Dictionarul universal ilustrat al limbii romane”.

Premiile sunt oferite de Jurnalul National.

Materialele vor fi trimise pe adresa concurs@descopera.org

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ne contactati.

Mai jos puteti citi regulamentul concursului (conditiile de acceptare a articolelor, precum si modul de departajare si desemnare a castigatorilor).

Link: Regulamentul concursului

Articole recente

Articolul precedentAcupunctura
Articolul următorRegulament concurs

Comentarii

  1. Deci cam faceti misto de oameni. Premiile 2 si 3 impart o colectie de carti? Ha, ha,ha! Foarte tare! Deci trebuie sa fie si prieteni cei de pe locurile 2 si 3, pentru a reusi astfel sa citeasca toata colectia.

  2. era o dimineata de vara.am plecat pe munte impreuna cu familia.ne-am oprit la un isvor si am baut apa.apoi am incins gratarul.ne-am intalnit cu 2 veverite.le-am dat sa manance si am plecat acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări