Din Romania, Universul pare sarac

Articole asemănătoare

romania-univers1,5 milioane de euro este suma pe care Romania ar fi putut sa o obtina din fonduri europene, bani care ar fi putut salva astronomia romaneasca observationala.

Directorul Institutului Astronomic al Academiei Romane (IAAR), Vasile Mioc, este platit cu 150.000 de lei pe an pentru a rata proiecte menite sa reinvie astronomia romaneasca. Soarta telescopului TELEROM nu a fost diferita fata de alte proiecte.

Potrivit surselor EVZ, reprezentantul legal al proiectului, directorul Vasile Mioc, este vestit pentru ca, in 2009, a pierdut doua proiecte de 15 milioane de dolari dupa ce a uitat sa semneze la timp proiecte de finantare pentru doua telescoape romanesti.

Puteti citi articolul complet pe EVZ: Director de institut – plătit cu 3.000 € să piardă proiecte

Articole recente

Comentarii

  1. ce ne trebuiesc noua telescoape??din vilele lor,ei pot vedea cerul,…asa ca pentru ce sa avem un telescop in romania,noua nu ne trebuie,ca noi murim de foame si telescoape ne trebuie???

  2. Tarile dezvoltate tehnologic sunt si cele mai bogate. Trebuie investit in cercetare, in tehnologie, in progresul stiintei. Saracia e preponderenta in tarile sarace. N-ai muri de foame daca ai stii sa faci ceva folositor societatii si daca societatea ti-ar oferi posibilitatea sa profesezi in domeniul care te pasioneaza. Deocamdata la noi nu e nici mediul propice si nici oameni care sa schimbe ceva. Partea proasta e ca unde e saracie, nu e nici educatie. Iar unde nu e educatie, e saracie.

  3. trebuie pus la plata acest vasile mioc ,sa plateasca ca vad ca are salariu destul de mare.sa plateasca ce nu am folosit din banii europeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări