Expozitia „The human body”

Articole asemănătoare

Expozitia „THE HUMAN BODY” se deschide pe data de 22 martie 2013 la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” unde poate fi vizitata pâna pe data de 30 iunie 2013, zilnic de marti pâna duminica inclusiv, între orele 10.00 – 20.00.

Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din întreaga lume, fiind prezentate în orase precum: Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expozitia ”The Human Body” îsi propune sa schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind românilor, în premiera, o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg si de a „experimenta” o incursiune vizuala în interiorul sau. Nu în ultimul rând, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si îngrijeasca organismul, acordând atentie felului în care aleg sa traiasca.

Expozitia include peste 200 de exponate – corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului corpului omenesc si a modului în care acesta functioneaza.

Un eveniment produs de GForce Exhibitions si organizat de Events în colaborare cu Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

Expozitia ”The Human Body” îsi poarta vizitatorii într-o calatorie uluitoare prin noua galerii ce prezinta componentele esentiale ale anatomiei umane. „De ce stranutam?.. De ce sunt soldurile femeii mai mari decât cele ale barbatului?.. Unde se afla cele mai mici oase în corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilitatii? Care muschi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai barbatului? Care este rolul placentei? Unde se gaseste vertebra Atlas în corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De câte ori respiram, în medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rau?” sunt doar câteva din întrebarile la care veti afla raspuns vizitând expozitia ”The Human Body”.

Vizitatorii vor putea vedea efectele fumatului (vor avea ocazia sa compare un plamân sanatos cu un plamân grav afectat de fumat), ale obezitatii si ale altor afectiuni cauzate de neglijarea organismului.

Corpurile umane prezentate în cadrul expozitiei „The Human Body” au fost donate, în conformitate cu legislatia chineza, catre Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory; sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cerceteaza si dezvolta tehnica plastinatiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate scolilor de medicina, dar si vizitatorilor muzeelor, în scop educational.

Prin plastinatie, tesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pâna la nivel celular, si în mod definitiv. Aceasta tehnica permite prezentarea corpului uman în toata complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv, etc. Procesul de transformare a unui întreg organism uman într-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maxima grija si respect.

Biletele pot fi achizitionate de la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”, înainte de a patrunde în sala de expozitie sau, cu anticipatie, online pe www.eventim.ro , sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti). Biletele pot fi achizitionate si în doua rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiaza de acces gratuit.

Pentru mai multe informatii, vizitati siteul antipa.ro

Articole recente

Articolul precedentDemistificari: 2 litri de apa pe zi?
Articolul următorMutarea stachetei

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări