La cara oculta (2011)

Articole asemănătoare

la-cara-ocultaUn dirijor de orchestra numit Adrián (Quim Gutiérrez) primeste un mesaj video de la iubita lui Belén (Clara Lago), in mesaj ea ii spune ca se desparte de el. Imediat dupa asta Belén dispare, iar dirijorul se confrunta cu disparitia ei si cu faptul ca el este principalul suspect. Disparitia iubitei lui il debsoleaza pe Adrián, totusi este dornic sa treaca mai departe. In scurt timp Adrián incepe o noua relatie cu Fabiana (Martina García). Cei doi se indragostesc, iar Fabiana se muta in casa dirijorului. Primele zile petrecute in noua casa de catre Fabiana sunt atinse de paranoia. Casa pare a fi bantuita. Pe masura ce Fabiana petrece mai mult timp in casa singura, devine din ce in ce mai constienta de anumite sunete si evenimente ciudate. Oare incearca Belén sa se razbune din mormant? Este casa locuita de o forta sinistra?

Aceasta coproductie columbiana-spaniola intriganta e plina de suspans, rasturnari de situatie si fiori. E o poveste ademenitoare a unor naratiuni ce se intersecteaza intr-un mod care ar fi putut fi 2 filme separate.

la-cara-ocultaAti privit vreodata o scena incetosata, nefocalizata, pentru o vreme, ca mai apoi, deodata, camera sa focalizeze un obiect ce nu a fost observat pana atunci, iar din clipa aceasta totul sa se schimbe? Cam asta se intampla in film. Din clipa in care povestea se focalizeaza pe ceea ce spectatorul nu a observat, filmul devine cu totul altul. Tot felul de lucruri devin deodata evidente, desi au fost asa tot timpul. Folosirea tehnicii flashback-ului este fascinanta: spectatorul este martor la o reluare a evenimentelor, dar la o a doua trecere in revista punctul de vedere se schimba complet. Este doar un truc, dar este un truc inteligent care are efect. Posibil ca Hitchcock sa fie impresionat, poate chiar un pic invidios.

Coloana sonora compusa de Federico Jusid este incitanta si misterioasa. Regizorul Andrez Baiz, care este la al doilea film, primul fiind „Satanas” (va asigur ca merita vazut, dar nu e pentru cei sensibili), se descurca onorabil.

Desi in mod normal adaug si un link catre prezentarea video a filmului, in acest caz va recomand sa evitati cu orice pret aceasta prezentare. Ea contine mult prea multe elemente cheie ce apar tarziu in film, acest lucru o sa va strice toata placerea vizionarii!

IMDB

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări