LG G3 – Review

Articole asemănătoare

lg-g3LG G3 este unul dintre cele mai bune telefoane ale anului 2014, concurand cu succes cu cele mai bune smartphone-uri atat la design cat si la configuratia hardware. LG G3 este produsul de exceptie care lasa senzatia unui produs premium, imbinand rafinamentul cu un hardware puternic.

Design

LG G3 pastreaza acelasi design curbat, similar cu predecesorul sau, G2. Capacul din spate are un finisaj placut, dand senzatia ca este realizat din aluminiu. Tastele de volum si oprit / pornit sunt amplasate pe spate, sub camera. Desi pare ciudat sa nu aiba niciun buton pe lateral, cand am tinut telefonul in mana, mi s-a parut destul de confortabil si natural ca butoanele sa fie amplasate pe spate. Se poate ajunge cu usurinta la ele si nu se pot apasa din greseala, pentru ca nu sunt iesite in afara.

Poate nu are acelasi farmec de lux precum alte modele, insa pentru un telefon de 5,5 inchi, cantareste destul de putin: doar 149 g.

Carcasa pare rezistenta si imita foarte bine aluminiul. Doar greutatea telefonului da de gol plasticul din care este fabricat, care da o impresie de calitate si rezistenta la zgarieturi. LG G3 este disponibil in 5 culori: negru metalic, violet, rosu burgund, alb si auriu sampanie.

lg-g3-2Display

Display-ul este un Quad HD de 5’5 inchi (IPS) si acopera aproape toata suprafata telefonului. Desi ecranul este destul de mare, telefonul este acceptabil ca dimensiune. Rezolutia display-ului este de 2560 x 1440 si cu o densitate de pixeli de 534 ppi, ceea ce este mai mult decat suficient.

Ecranul Quad HD ofera rezultate bune si atunci cand trebuie sa afiseze linii curbe. In general, relatia dintre puncte (pixeli) si elemente continue (linii sau cercuri) nu este una prea buna, dar atunci cand ochiul uman intra in ecuatie, poate fi greu a ajunge la o concluzie ferma. In unele teste s-a aratat ca ochiul uman poate percepe pana la 600 pixeli per inch, iar LG G3 se apropie destul de mult de aceasta limita.

lg-g3-3Camera

LG G3 are o camera principala de 13 MP la o rezolutie de 4160 x 3120, autofocus, zoom 8x, stabilizare imagine optica si dual-LED Flash. Claritatea pozelor este buna, iar focalizarea se face destul de rapid, folosind un laser pentru a determina distanta.

Pe langa butoanele amplasate pe spatele telefonului, focalizarea cu ajutorul unui laser este poate cea mai interesanta caracteristica a acestui telefon.

Camera secundara este de 2,1 MP, la 1080 p si 30 fps, suficient pentru apeluri video.

LG G3 filmeaza foarte bine, in HD Slow Motion, HD, full HD sau chiar UHD (4K).

lg-g3-4CPU, GPU si memorie

Procesorul este cel mai puternic pe care l-am vazut pe un smartphone pana acum: un Quad-core Snapdragon 801 la 2,5 GHz, si un procesor grafic Adreno 330. Modelul de 16 GB are 2 GB de RAM, iar cel de 32 MB, 3 GB RAM. Spre deosebire de G2, spatiul de stocare a G3-ului poate fi marit cu un card de memorie microSDXC pana la 128 GB.

Software

Telefonul vine cu Android 4.4.2, insa este upgradabil la Android 5.0.

LG a adaugat cateva aplicatii si widget-uri precum Smart Tips (iti prezinta caracteristicile cheie ale telefonului) sau LG Health pentru monitorizarea exercitiilor fizice.

Telefonul are si cateva functii interesante, precum “Knock code” sau “QSlide”.

Knock code este un sistem de blocare a telefonului prin crearea unei secvente proprii de atingere in lock screen, fiind diferit de metodele clasice de deblocare prin pattern-uri sau cod PIN. Daca aceasta functie nu este activata, telefonul se poate debloca si prin “double tap” pe ecran.

“QSlide” va permite sa folositi doua aplicatii simultan pe ecran, similar cu modul split screen din Windows 8.

Desi hardware-ul este unul de top, Android-ul reuseste sa-l puna in dificultati uneori.

Performanta si durata de viata a bateriei

LG G3 se poate incarca si wireless si vine cu o baterie detasabila suficient de mare, de 3.000 mA. Ca la orice alt smartphone, nu trebuie sa ne facem sperante prea mari, insa cu o utilizare destul de intensa (browsing, camera etc) poate tine o zi.

lg-g3-5Pros

  • Camera foto buna cu focalizare laser.
  • Design placut. Telefonul este usor de manevrat si pare chiar mic pentru cei 5,5 inchi pe care-i are ecranul.
  • Display mare, cu o rezolutie pe masura.

Cons

  • Difuzorul este mic si nu este foarte bine amplasat, putand fi astupat cu usurinta.
  • Desi carcasa imita foarte bine aluminiul, este tot din plastic.

Concluzie

Este greu sa-i gasim defecte la acest telefon. Probabil cel mai slab punct este sistemul de operare, care uneori mai pune in dificultati si cele mai performante smartphone-uri. LG-ul a reusit sa recupereze teren cu ajutorul Google-ului, prin modelul Nexus si o data cu lansarea acestui model, a reusit sa se plaseze in topul producatorilor de smartphone-uri. LG G3 este fara indoiala in topul telefoanelor lansate in acest an.

Telefonul ne-a fost oferit pentru testare de magazinul online Quickmobile.ro.

LG G3 poate fi comandat din magazinul QuickMobile urmand acest link.

Articole recente

Articolul precedentFizica povestita
Articolul următorCum poate slabi un sceptic?

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări