Ordinul Templului Solar

Articole asemănătoare

Intre 4 si 5 octombrie 1994, intr-o noapte cu „luna neagra” (eclipsa de luna), un urias incendiu a atras atentia asupra doua proprietati situate in munti, in aproprierea Genevei, apartinand OTS.
De sub ruinele fumegande ale fermei de la Cheiry, autoritatile elvetiene aveau sa extraga 23 de corpuri invelite in lungi pelerine cavaleresti, iar in subsolul complexului de la Salvan alte 25 de trupuri carbonizate. Lor li se vor dauga inca 5 morti descoperiti intr-o resedinta din Morin Heights, in Canada, apartinand aceleiasi formatiuni (printre acestia din urma un prunc de cateva luni). 23+25+5 egal 53. In realitate ar fi trebuit sa fie 54 (numar simbolic). Dar, din pricina ostenelii si nervozitatii marilor executori, a intervenit o zapaceala. Un presentiment a determinat ultima persoana – catusi de putin hotarata sa moara – atrasa la Salvan sub un pretext oarecare, sa o ia la goana. Este vorba despre un membru de baza care s-a grabit sa-si expuna trairile personale in cartea intitulata Al 54-lea. Autorul atragea atentia asupra unor foarte probabile repetari ale acestor plecari in grup, numite, in limbajul ocult OTS „tranzitie” – spre Sirius, o planeta dubla pe planisfera cosmica si cunoscuta de astrologi din Antichitate.

54 este numarul unei prime cete de Templieri (printre altele, OTS se cataloga si neotempliera) – care in urma desfintarii Ordinului lor, refuzand sa se dezica si sa-i tradeze secretele, au fost arsi pe rug la 10 mai 1310. Dar totalul cavalerilor-monahi dati atunci prada flacarilor de Filip cel Frumos pare sa fi fost de 138 (o cifra surprinzatoare de mica fata de ecoul starnit in lume de aceasta moarte provocata). Iar un alt numar important pentru o seama de esoteristi este 144, rezultat al unei tenebroase speculatii. Si intr-un caz, si intr-un altul, se poate deduce ca o seama de „calatori spre lumea cealalta” – voluntari ori ba – mai lipseau la socoteala. Oricine au fost ei, se stiau asteptati.

Pe de alta parte, in chip straniu atat pentru initiati cat si pentru profani, cei decedati in octombrie 1993 nu fusesera nici hippy, nici drogati, nu proveneau dintr-o patura sociala usor maniabila, inculta a societatii, ci, dimpotriva, erau in mare parte oameni cu studii universitare, artisti, inalti functionari (si familiile lor), printre cadavrele de la Salvan descoperindu-se chiar doi dintre cei trei Superiori ai asa-zisei Sinarhii a Templului. Este vorba de Jo Di Mambro, fondator si Imperatorul OTS precum si de Marele sau Maestru, medicul homeopat Luc Jouret. Acuzati la inceput de catre anchetatori si presa de venalitate si escrocherie, s-a dovedit ulterior – dincolo de unele incriminari justificate – ca nu fugisera, ci isi asumasera riscul experimentarii practice a tehnicii magice propovaduite de ei, nesustragandu-se fizic „tranzitului”.

In ciuda tuturor acestor avertizari implicite si explicite si in pofida evidentei ca – pesemne in vederea respectarii unei simbolistici numerologice – nu toate plecarile catre Sirius se petrecusera fara violenta, unii fiind „ajutati” (opt gloante in cap sau pungi de plastic) politiile respective au incercat sa musamalizeze cazul, expunandu-l doar sub aspectul penal.

Insuficienti pregatiti, anchetatorii primului „tranzit” s-au ferit sa se angajeze intr-o cercetare de tip esoteric. Ei au neglijat cu totul documentele lasate multa vreme „in bataia vantului” in cele doua temple subterane crutate miraculos de flacari. Iar presa nu a dat nici pana azi publicitatii cele cinci – uneori sase – texte cunoscute sub titlul general de Testament pe care Jo Di Mambro si Luc Jouret avusesera grija sa le difuzeze post-mortem, prin intermediul unui „adept”, in peste o suta de exemplare.

A urmat cel de-al doilea eveniment-soc: la 21 decembrie 1995, intr-o poiana situata de asta data in masivul francez Vercors, mai exact in punctul numit Borta Diavolului (Le Trou du Diable), nu departe de Stanca Vulturului (Le Rocher de l’Aigle), au fost gasite, asezate in stea si invaluite in pelerinele albe de ceremonie numite in vocabularul OTS „talare”, alte 16 trupuri carbonizate (in realitate 15+1) ale unor adepti, porniti sa-i prinda din urma pe calatorii primului „tranzit”. Descoperiti o data cu solstitiul de iarna, ei pronisera insa cu sase zile inainte: la 15 decembrie. Intr-o noapte in care aspectele lunii li s-au parut mai transforabile pentru „transfer”.

A avut loc o a treia tranzitie in Canada in timpul echinoctiului de martie.
De ce martie ? Fiindca aceasta luna reprezenta pentru multe religii din Antichitate renasterea ciclica a naturii si inceputul anului. De asemeni, fiindca la 14 martie 1244 200 de Perfecti, elita catharilor, asediati de societatea neintelegatoare, au preferat sa-si dea singuri foc! Si, deoarece, tot in aceeasi luna a fost ars Marele Maestru Templier Jacques de Molay.
Tot in aceste zile, adeptii sarbatoreau nasterea lui Emanuelle Di Mambro, fiica lui Jo, declarata de el „copil cosmic”, adica nascut fara act sexual, prin „theogamie”. Conseciinta directa:sinuciderea celor 5 s-a petrecut intre 21 si 22 martie 1997 – o noapte cu totul extraordinara deoarece solstitiul coincidea cu o eclipsa de luna si cu trecerea cometei Hale-Bopp, vizibila pe firmamentul terestru doar o data la 25 de secole.

Deocamdata numarul incercarilor ar fi ajuns la 74. Deocamdata…
Cele relatate mai sus nu au scopul de a decripta in amanunt mesajele codate si simbolistica acestor, evident, partizani ai vietii ca energie si ai transmigratiei: pe baza acestor „extremisti ai ocultului” se pot scrie carti intregi.
„Jocul cu demonii”, amalgamul, manipularea nesabuita a Magiei Ceremoniale, reprezinta un pericol imens. Pentru ca, evident, tinta finala a membrilor OTS nu a fost si nu este – asa cum s-a spus – banul sau acapararea Puterii, nu in orice caz in sensul lumesc al cuvantului.
Ei nu erau leali fata de o credinta definita de vreo Biserica actuala. Scopul lor era imaterial, ocult, iar metodele incropite de ei in diferite locuri raman magice. Ca un adevarat bumerang, arma aceasta, azvarlita in vazduh fara discernamant, s-a intors impotriva celor ce o manuiau, distrugandu-i.

Nu va avantati spre Oceane ramase neexplorate dintr-o simpla curiozitate, avansati doar daca simtiti o adevarata chemare launtrica. Adevarata Magie, asemeni alchimiei si hermetismului, este destinata doar celor alesi. O data ce incepi acest drum, mergi sau mori.

Autor: Dell, www.descopera.org

Articole recente

Comentarii

  1. Ma oripileaza aceste manifestari oculte si nu ma asteptam la oameni inteligenti cum sunt acestia descrisi mai sus, sa creada in aceste ”promisiuni” – lumea de pe Sirius. Apar tot felul de manipulatori si excroci ca acest Jo Di Mambro, artistii, medicii nu duc lipsa de cunostinte istorice, filozofice, de arta sau medicale, de fapt pe acestea se bazeaza meseria lor, cum pot da la o parte stiinta (nu poti folosi religia daca vrei sa aflii aparitia universului, de ex.) si sa crezi in ”tranzit” – ”calatori spre lumea cealalta”. Nu ca a-si fi de acord cu crestinii, cu povestea lui Isus divinul, ci doar cred ca a fost un profet si nimic mai mult… am incredere in logica… si nu numai.

  2. Cartea „Al 54-lea” a ajuns sa fie distribuita in general si mai ales in Romania?si numele membrului ce a scris cartea este?

  3. Conseciinta directa:sinuciderea celor 5 s-a petrecut intre 21 si 22 martie 1997 o noapte cu totul extraordinara deoarece solstitiul coincidea cu o eclipsa de luna si cu trecerea cometei Hale-Bopp, vizibila pe firmamentul terestru doar o data la 25 de secole. – Nu se vede corec?ia!!!

  4. E cam tarziu,dar in lipsa de altceva, mai citesc pe net cate ceva interesant. Foarte misto articolul, nu am verificat inca surse de informare, dar singura problema des intalnita in articol este corectitudinea limbii romane. Cam atat deocamdata.

  5. Ce mi se pare ciudat este faptul ca sunt persoane intelectuale. Ce anume a putut sa ii convinga de asa ceva? Cred ca asta e misterul. Cum sa convingi intelectuali impliniti in viata, de chestii de genul. Subscriu si eu la comment-ul tau Silviu, referitor la corectitudinea limbii romane.

  6. Destul de ciudat ca oamenii foarte inteligenti au cazut in plasa.Mie imi place sa citesc despre ocultism,dar frate,daca ar veni cineva la mine sa imi zica sa tin un ritual sau ceva nu mas duce nici moarta..

  7. oamenii inteligenti si realizati pe plan profesional sunt in marea majoritate singuri,deci in cautare de consolare ,alinare,prietenie,intra in aceste secte….sunt foarte usor de convins,ei stiu doar ce studiaza,despre viata de zi cu zi,ei nu stiu nimic,cand le vorbesti de iubire,ei cauta o ecuatie..deci e foarte simplu sa prostesti asemenea persoane!!!

  8. in primul rand, Ordinul Cavalerilor Templieri a fost dizolvat in 1312 dar……cavaleri au murit pe data de Vineri 13 Octombrie 1307 de acolo si ……Vineri 13.  in rest mi se pare o tampenie ce fac oamenii aceia  si culmea erau intelectuali:P:D

  9. … si in al doilea rind , OTS a fost o escrocherie … niste bani ce nu aveau sa mai fie gasiti de Politie au fost strinsi … apoi au urmat niste executii . Intelegi daca citesti citeva carti despre asta . Nu e nici o magie acolo . Magia ar fi : daca gasesti un dement ajuns la delirul paranoic , unul in stare sa atraga inspre el alti imbecili , stai pe linga el … s-ar putea sa iasa ceva bani de acolo , afacerea se incheie cu o ” sinucidere ” , iar dosarul se inchide . Corect ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări