Robert Schnakenberg – Viata secreta a marilor scriitori

Articole asemănătoare

Pornind de la William Shakespeare şi ajungând până la Thomas Pynchon, Viaţa secretă a marilor scriitori ne prezintă o serie de portrete scandaloase şi necenzurate ale scriitorilor celebri, încercând să abordeze toate întrebările dificile pe care profesorii de liceu se tem să le pună: Care-i treaba cu Lewis Carroll şi fetiţele? E adevărat că J. D. Salinger își bea propria urină? Cu câte femei ‒ şi bărbaţi – s-a culcat, de fapt, Lord Byron? Şi cum se face că lui Mark Twain nu-i plăceau copiii? Text preluat de pe editura-art.ro

Editia romaneasca a acestei carti mi-a atras atentia in primul rand prin culori. Cartea are o imagine vesela, parca e pusa pe sotii tot timpul. Aspectul vizual al acestei carti o evidentiaza cu usurinta, indiferent de felul cartilor de langa ea. De multa vreme nu am mai vazut pe piata o carte brosata atat de placuta ochiului. Coperta e identica cu cea a editiei originale, si este o mare ispita pentru cel care o vede prima oara pe raft. Paginile sunt dintr-o hartie de calitate buna, iar textul si imaginile sunt aproape in intregime color. Modul in care editura a ales sa tipareasca aceasta carte este foarte inspirat. Posibil ca acesta sa fie formatul obligatoriu cerut de autor, poate nu este prima alegere a editurii, dar nu conteaza. Sper ca editura sa ne aduca in Romania, in acelasi format, cartea Secret Lives of Great Filmmakers: What Your Teachers Never Told You about the World’s Greatest Directors. Singura bila neagra pe care o dau acestei carti e faptul ca nu are si o editie cartonata. E o carte distractiva ce poate fi oferita cu usurinta drept cadou. O editie cartonata ar fi aratat mult mai bine pe raft sau sub pomul de Craciun.
Continutul cartii este o continua surpriza pentru cititor. Cartea ne ofera multe detalii inedite despre celebritatile lumii literare, dar partea cu adevarat placuta consta in gasirea unuia dintre autorii favoriti pe pagina urmatoare. Textul nu este dificil de parcurs, o lectura foarte usoara. Poate fi citita in 4-5 ore.
Nu am inteles de ce explicatiile ilustratiilor apar pe o pagina diferita unde, la prima vedere, par a fi rezumatul unor paragrafe anterioare. Ar fi fost o idee mult mai buna sa fi ramas pe pagina cu imaginea. Dar probabil ca asa este editia originala. As fi putut sa termin cartea mult mai repede, daca nu m-ar fi durut mana din cauza cotorului rigid, dar asta e o problema des intalnita la cartile brosate noi ce trec de 150 de pagini.
Este o carte pe care o recomand cu placere tuturor cititorilor care pot sa recunoasca cel putin unul dintre scriitorii care apar pe coperta, fie si doar dupa nume. Cel care se considera cititor ar trebui sa recunoasca, dupa nume, daca nu dupa opera, cel putin jumatate din scriitorii prezentati in carte.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări