Teorii unitare si teorii nedualiste

Articole asemănătoare

molecula-fotonIn fizica, interactiile fundamentale reprezinta modul in care cele mai simple particule din univers interactioneaza una cu cealalta. Cele patru interactiuni fundamentale cunoscute sunt interactiunea puternica, interactiunea slaba si gravitatia. Cu exceptia gravitatiei, aceste forte sunt descrise intr-un set de calcule si metode cunoscute sub numele de teoria perturbarilor.

Albert Einstein a dorit sa creeze o teorie fizica capabila sa lege toate campurile fizice existente (gravitational, electromagnetic) pentru a furniza o explicatie cat mai detaliata si completa a imaginii fizice a lumii. Insa n-a reusit ceea ce si-a propus. Pe atunci, se cunosteau doar doua forte fundamentale, cea gravitationala si cea electromagnetica.

Astazi cunoastem patru, celelalte doua fiind forta nucleara tare si forta nucleara slaba.

Einstein a situat gravitatia pe un piedestal geometric, ceea ce izoleaza profund aceasta teorie de alte teorii fizice. De la Kepler incoace, s-a incercat insa adesea sa apropie teoriile gravitatiei de teoriile luminii, ambele fiind fenomene ce se propaga aproape instantaneu.

Dupa 1917, s-a incercat sa se extinda si la electromagnetism, procesul de geometrizare pe care Einstein l-a aplicat cu atata succes fenomenelor gravitationale. Din nefericire, restrictiile impuse curburii unui spatiu Riemann permit doar interpretarea actiunilor gravitationale.

Pentru a ingloba si electromagnetismul si gravitatia intr-un cadru geometric comun, a fost necesara largirea acestui cadru: fie prin dotarea spatiului Riemann cu un numar mai mare de dimensiuni, fie prin pastrarea spatiului cvadridimensional, dar cu complicarea structurii sale – ceea ce conduce la spatii ne-riemanniene inzestrate cu doua tipuri de curburi si, eventual, chiar si cu o torsiune.

Aceste teorii unitare incearca sa grupeze electromagnetismul si gravitatia sub acoperisul geometriei.

Istoricul legaturii dintre camp si sursele sale materiale este departe de a fi gasit. Deseori s-a considerat ca acest camp, campul gravitational, ar fi prin natura sa cu totul strain de sursele sale (electronii). Daca se atribuie acestora rolul de singularitati punctuale, apar dificultatile energiei proprii infinite. Acestea mai apar inca in majoritatea teoriilor clasice sau cuantice.

Modelul standard este cel mai elaborat si larg acceptat, si se bazeaza pe ideile Marei Teorii Unificatoare. Insa are cateva lipsuri: nu include gravitatia si nu explica masele nenule ale neutrinilor.

Se cunosc multe in privinta modului in care particulele interactioneaza, insa aceasta cunoastere este incompleta, caci ea descrie doar 5% din Univers.

Forta nucleara tare si forta nucleara slaba

Forta nucleara tare mai este numita si Interactiunea tare, fiind una din cele patru interactiuni fundamentale naturale cunoscute. Forta nucleara tare este cea mai puternica din aceste patru interactiuni, fiind de 100 de ori mai puternica decat cea electromagnetica, de 106 ori mai puternica de cat forta slaba si de 1039 de ori decat forta gravitationala.

Forta nucleara tare face ca protonii si neutronii sa ramana integri si stabili.

Forta nucleara slaba, sau Interactiunea slaba, este cauzata de schimbul de bosoni W si Z, care reprezinta cuantele campului fortei slabe. Cel mai cunoscut efect este cel de dezintegrare beta precum si majoritatea proceselor de radioactivitate. Intensitatea fortei nucleare slabe este de 1013 ori mai slaba decat a fortei tari si are o raza de actiune foarte scurta, aproximativ egala cu diametrul nucleului atomic.

Gravitatia

Gravitatia nu este chiar asa de simpla precum pare, o forta care atrage corpurile unul spre celalalt, ci este efectul unei deformari a spatiului si al timpului. Gravitatia este descrisa de teoria relativitatii generalizate la scara macroscopica, insa se poate aplica cu mare exactitate si legea atractiei universale a lui Newton, din mecanica clasica. Legea atractiei universale spune ca oricare doua corpuri actioneaza unul asupra celuilalt cu o forta de atractie direct proportionala cu masele celor doua corpuri si invers proportionale cu patratul distantei dintre ele.

Ceea ce nu se stie deocamdata, este natura si motivul existentei acestei forte, numita forta gravitationala. Desi este observat pretutindeni, fenomenul nu este elucidat. Valoarea greutatii unui corp este direct proportionala cu masa lui si este orientata spre centrul Pamantului. Este vorba de aceeasi forta ce ne tine pe noi pe Pamant, de aceeasi forta ce face ca Luna sa orbiteze in jurul Pamantului, sau a Pamantului sa orbiteze in jurul Soarelui. Coeficientul de proportionalitate se numeste acceleratie gravitationala si este egal cu acceleratia unui corp care cade liber in campul gravitational al Pamantului.

Datorita gravitatiei, noi existam astazi. Reprezinta forta care a dus la aparitia tuturor planetelor si satelitilor naturali, prin atractia reciproca dintre particulele de materie care se roteau in jurul unei stele. Chiar si in cadrul unei galaxii, stelele si sistemele stelare sunt mentinute impreuna datorita gravitatiei, iar evolutia intregului Univers este la randul ei dictata de fortele de gravitatie dintre particulele de materie existente.

Electromagnetismul

Din electromagnetism fac parte electrostatica, care se ocupa cu studiul sarcinilor electrice aflate in repaus si al campurilor lor, electrodinamica, care se ocupa cu studiul sarcinilor aflate in miscare si campurile lor, si magnetismul, studiul campului magnetic.

Fenomenele electrice si magnetice au fost cunoscute de mii de ani, insa nu s-au realizat experimente asupra lor.

In anul 1785, fizicianul Charles Augustin de Columb a confirmat printr-un experiment ca sarcinile electrice se atrag sau se resping pe baza unei legi similare cu cea a gravitatiei.

Prima legatura intre magnetism si electricitate a fost facuta datorita lui Hanz Christian Oersted in anul 1819, descoperind ca un ac magnetic poate fi deviat cu ajutorul unui conductor sub tensiune electrica. Mai apoi, Andre Ampere va demonstra ca doi conductori purtatori de curent electric se vor comporta ca si cei doi poli ai unui magnet.

Ba mai mult, in 1831, Michael Farady a descoperit ca un curent electric poate fi indus intr-un fir si fara conectarea acestuia la o baterie, prin miscarea unui magnet sau prin plasarea altui conductor cu un curent variabil in vecinatatea conductorului in care se doreste generat curentul.

Studiile au continuat, iar in 1887 fizicianul Heinrich Rudolf Hertz a reusit sa genereze un nou tip de campuri magnetice, care se propaga cu viteza luminii, sub forma undelor electromagnetice. Astfel, s-a pus baza transmisiilor de radio, televiziune si a altor forme de telecomunicatii.

Campurile magnetice si electrice ale acestor unde sunt similare cu cele ale unei sfori lungi, intinse, al carei capat este miscat foarte repede in sus si in jos, unda fiind transmisa pana in celalalt capat.

Teoria Marii Unificari si Teoria Totului

Teoria Marii Unificari reprezinta familia de teorii ce unifica cele trei forte negravitationale, tare, electromagnetica si slaba, intr-un singur formalism teoretic. Mergand mai departe, pentru a unifica cele trei forte negravitationale cu gravitatia, se spera ca se va ajunge la o Teorie a Totului ce va unifica cele patru forte.

Multi fizicieni considera ca teoria M, cu 11 dimensiuni, numita si Teoria Stringurilor este Teoria completa a Totului, sau cel putin reprezinta un pas inainte pentru a rezolva una din cele mai mari intrebari ale fizicii.

Si totusi, ramane acel grad de incertitudine. Exista mai multe opinii in privinta unei teorii unificate complete. Fie se va descoperi, fie vom ajunge sa ne dam seama ca nu exista, ci sunt doar succesiuni de teorii care vor descrie universul din ce in ce mai exact. Universul continua sa ne uimesca si evident stim prea putine. Poate mult prea putine pentru a oferi o Teorie a Totului.

O teorie unificatoare nu va insemna ca vom afla totul, ci abia vom porni la drum, punandu-ne din nou, alte intrebari. Si probabil, va reprezenta baza pe care ne vom cladi cunoasterea noastra viitoare.

Va urma…

Bibliografie: Istoria generala a stiintei, Stiinta contemporana vol. IV.

Cititi si: http://www.descopera.org/teoria-corzilor-si-teoria-m

Autor: Marius, www.descopera.org

Articole recente

Articolul precedentCavalerii de Malta
Articolul următorSistemul Solar

Comentarii

 1. INCREDIBIL!
  Un inginer roman lanseaza un proiect socant . Cea mai tare bomba media este pe cale sa explodeze!
  Proiectul nu este lansat inca oficial, dar are 2 parti deja protejate de Guvernul Roman, prin Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor – ORDA, si inca o parte in lucru.
  FUNDAMENTUL UNIVERSULUI este mai mult decat o teorie ce identifica si analizeaza, pentru prima data in istoria omenirii, sablonul creatiei Universului, este o realitate!
  De 100 de ori mai puternica decat orice teorie existenta (supercorzilor, M, twistorilor, fibrelor, etc.), aceasta produce saltul catre o noua era a constiintei umane. Este pur si simplu o noua perspectiva asupra constructiei Universului.
  Un puternic cutremur se anunta in lumea fizicii si simultan sunt vizate absolut toate domeniile stiintiei!
  Autorul, un inginer mecanic, demonstreaza, fara echivoc, ca sablonul Universal, creatorul divin, poarta numele de „geometrodinamica elicoidala”.
  Aceasta constructie este dezvoltata fundamental in structura tetraedrica(condensata), intr-o relativitate generalizata, tinand cont de superfluiditatea Universului.
  Proiectul este cea mai simpla dar cea mai puternica descoperire a umanitatii!
  Iata logo-ul proiectului: I have enough power to change history?
  What about you?
  http://www.thefundamentaluniverse.ro

 2. Soc, bomba, senzational. Inca din start iti pierzi credibilitatea, sa nu mai vorbim de modul cum vorbesti despre tine insuti. In al doilea rand, ce ai scris tu e filozofie. Nici vorba de teorie stiintifica.

 3. Salut Marius,
  Nu caut credibilitate, eu doar spun, arat! (nimic nu mai poate fi ….bomba….pentru ca este din start o prostie, dupa aceasta logica tot ce este senzational este … din start exagerare)
  Din punctul meu de vedere este o idee preconceputa, eu gandesc altfel, da-mi voie sa o fac!
  Stilul este personal, maniera in care o fac ma priveste, dar critica este binevenita orcand!
  Este doar o parere, te asigur ca multii altii au o parere opusa tie. O respect dar nu sun de acord cu ea…si nu o combat!
  Te asigur ca este dincolo de stiinta, este pur si simplu o schimbare de mentalitate.
  Daca ai fi citit atent ai fi vazut multa stiinta….
  Intelegerea a ce este scris acolo, intr-un mod corect, nu depinde de anii petrecuti la scoala….
  Capitolul unde este fascinant (Unda Fundamentala de Torsiune – U.F.T.- nu este public)
  Din pacate proiectul este in desfasurare iar informatiile expuse sunt partiale.

 4. Ma numesc Firescu Marin…Pntru mai multe detali.Rog a se intra: Inversarea polilor magnetici.My hearth.Am lucrat o viata.din pasiune.Cum s-a nascut universul,ce este materia.”ce este omul pe planeta.plante,vietuitoare”Pentru aceste intrbarii.Am formulat.Trei formule generale naturale”noi” ”Formula generala al materiei universului’Care are in intrior,si Formula evolutiei universale naturala.A treia formula,este;a fizicii generale naturale.Sau puterea generala naturala.Descoperirea mare,ramane.Spatiul infinit produce undele magnetice”nemuritor”Ipoteza este:intuneric infinit,si rece infinit.Si sunt radacinile.De nastere,al inceputului universului.F.Gen al Materiei univ.Va construii in evolutie astrala intregul univers.Iar o alta descoperire ramane.”codul de evolutie si nastere al universului”Planeta preia acest cod astral.La evolutia omului,plante,vietuitoare.Practic avem de aface.Cu universuri,paraleleTrupul omului,este memoria”Cum a evoluat si nascut universul”Acest cod este foarte rapid de milioane de ani,la apa marilor.Fata de timpul foarte dilatat al universului,de miliarde de ani.Apa marilor apare in microplanetar,sub forma uterul matern.Noi am luat locul universului.femeia aluat locul planetei.Copilul are un timp foarte ultra-rapid de ( 9 luni ) este incredibil,dar este pur adevarat.Demonstratiile se fac.cu cele trei formule generale.Si care sunt .Creatorul tuturor universelor-Al constr.univers.Construc.trup al omului etc.Aceasta formula generala este trupul nostru.Ea este sub forma 8 al semnului infinitului…Pentru motivul ca proiectul natural este facut din pasiune.Este foarte greu de scos la lumina.Am nevoie de ajutor.Asa cum fiecare om,are nevoie,de ajutorul semenului sau

  cu stima Firescu Marin 11 – Iunie – 2011

 5. Doamne Dumnezeule!!! Sunt ateu dar nu ma pot abtine sa spun inca o data: Doamne Dumnezeule! Nu credeam sa fie atatia socati pe lume. Dan Preda… Marele fizician. Socat mai mare ca asta n-am vazut. Detine cunostintele de fizica si intelegerea unui copil de 10 ani dar crede ca e un geniu. Il compatimesc.

 6. Stimata Org.”Descopera” Ma numesc Firescu Marin,etate 67 ani;locuiesc in Israel Nazareth Ilit. Am lucrat o viata la un proiect sav. natural,din pasiune.Ce este omul pe pamant? Ce este materia? Cum a luat nastere universul,din spatiul infinit.La aceste raspunsurii naturale.Am formulat 3 trei formule generale naturale.(noutate savantica)Aceste formule gen. Au puterea naturala de constructie al universului,in evolutie astrala.Tot ele construiesc,in microcosmos trupul nostru,plante,vietuitoare.Iar culmea savantica naturala.{ planeta pamant,ia codul astral.”Cum s-a nascut si evoluat universul” } Indentic trupul nostru,respecta ordinea de evolutie al universului.( codul gasit este tot noutate).TIMPUL: La noi este micro.timp,rapid fata de miliarde de ani de evolutie astrala.Mai rapid timp,este constructia noastra,la apa marilor.In milioane de ani.Timp ultra-rapid este developarea copilului in uterul matern,in 9 luni.Practic trupul nostru,are imprimat;doua codurii naturale.Evolutiaunivers;si evolutia la apa marilor,unde uterul natural,a fost apa marilor.Adevarul il arata,mediul uterului matern.Practic trupul nostru,este microcosmos al universului,mare ,si planeta.Aceste demonstratii:Eu le pot face.Cu ajutorul noilor formule generale naturale gasite.[ Ele sunt ermetice naturale] Se intituleaza 1- Formula generala al materiei universului.In interiorul acestei formule generale.Se gasesc,alte doua formule generale:Formula evolutiei naturale universala.Iar a 3treia formula generala – Formula fizicii generale,al puteri gen. naturale.Ele au construit trupul nostru.Iar trupul nostru,ramane imprimat materie,acestor trei formule generale.Iar culmea savantica naturala.Viata noastra terestra.dam din nou nastere,acestor trei formule generale.Ele au constr.universul in evolutie astrala.Trupul nostru.este construit.Dupa codul astral gasit (noutate)Ele patroneaza la putere generala.Viata noastra terestra.Ele sunt trupul nostru anatomic.Este foarte greu de a scoate acest proiect savantic natural.(din pasiune este facut)Detin o carte,care se intituleaza.”Secretul materiei universului”.Doresc sa daruiesc,acest material pur savantic natural..Motivul:este de a aduce PACE pe planeta.Sa pot infrana doame fereste,al treilea razboi nuclear..Si sa fac lumina.ce suntem noi pe acest pamant.Eu am mai scris pe internet.La diferite programe stiintifice. Pe Google,se poate scrie doar numele meu firescu marin;sunt articole,pe aceasta tema.O alta problema.Eu nu am studii superioare…Dar se mai nasc savanti naturali.Eu sunt programat natural,sa redau naturii.Cine m-a construit.Aceste formule generale.este tatal nostru ceresc. Unde si planeta noastra,este micro.al universului mare,al tuturor stiintelor din universul mare.Care v-a copia indentic,prin trupul nostru.Cum s-a nascut si evoluat universul.Eu pot citii,anatomic constructie umana.Cum s-a nascut si evoluat universul.Paralel indentic,constructie astrala…Unde sa pot demonstra,in aceasta lume in care traim?Cunoscandu-se aceste trei formule generale.Viata noastra,se va schimba.Iubind natrura;sa muncim,ce-i trebuie omului pentru;viata;sanatate.Iar primordial Pentru Educatie,si Invatamant.Noi putem stapanii natura.
  Universul gandeste,si se vede prin creierul nostru…Ori ce facem fizic pe acest pamant.Dam nastere;formulei generale al materiei universului.Orice inventie,pana actual,si viitor.Este tot Formula gen.al materiei universului.Ea patroneaza,la putere generala natura.Ia a construit totul.Care este si trupul nostru.
  Iarta-ma tata ceresc .Cum se poate scoate la lumina,acest material savantic pur natural? cu stima Firescu Marin firescu2@walla.com Izrael Nazareth Ilit

 7. Nu stiam de unde am mai auzit de numele dumneavoastra, dar am vazut mai sus, ati mai scris un comentariu anul trecut. Ideile dumneavoastra au o tenta „mistic-oculte”, insemnand ca nu pot fi numite stiintifice si nici nu pot fi demonstrate, asa cum ati mentionat (desi as fi curios sa vad cum veti demonstra – de exemplu – cum a luat nastere universul).

 8. Ma numesc Firescu Marin…”Cum a luat nastere universul”Este o lege naturala.Orice inceput,indiferent de forma savantica materiala,inventie.etc.trebuie sa se nasca,apoi urmeaza evolutie. Universul,indentic s-a nascut din ce? Ideia geniala…am iesit in afara globului deresc,ce este acolo.{ intuneric infinit,si rece infinit}
  este prima ipoteza adevarata…din acest spirit material..se va naste nemuritor”undele magnetice.si care sunt produe,si se nasc din aceste,forme nemateriale…urmeaza o alta etapa.undele magnetice se vor organiza aduna,sub forma”unei tornade uriase” alta etapa- In varful tornadei,se va forma.[ O sfera uriase cu invelis al undelor magnetice] este indentic,cu tornadele de la noi..dar este primul fenomen fizic,de inceput de univers.alta etapa..Spatiul infinit produce nemuritor”undele magnetice” deja sunt organizate sub forma de tornada.Si este unica in spatiul infinit. se produce aglomeratie al tornadei..alta etapa.Varful tornadei,va patrunde in,interiorul sferei,care este vid in interior. Alta etapa…Furtunile magnetice,datorita spatiului sferic.se invartesc haotic.sa sparga sfera,nu are forta necesara.Se creiaza un haos generalizat,in interiorul sferei.dar in natura orice haos etc.Natura stie sa organizeze,sa distruga haosul.cum? furtunile magnetice.Se organizeaza,se divid.dupa o lege naturala( totul se divide)Este alta etapa..din hoasul generalizat furtunile magnetice,indentic,se organizeaza,in tornade infinite,sau este o divizare.Indentica cu tornada uriase al spatiului infinit…Magnetismul spatiului infinit alimenteaza nemuritor interiorul sferei.care si actual se alimenteaza.Producand nemuritor alimentare cu energie.dar in evolutie si trimp.actual avem globul ceresc cunoscut.unde energia este al spatiului infinit…Ma reantorc,la etapa.Furtunile magnetice sunt divizate in infinite tornade…indentic varful lor,va da nastere,unor sfere foarte mici.Alta etapa.Coada tornadei.Va patrunde cu o forta,in iteriorul de vid,al sferei…{O alta etapa,ce-a mai principala} Toata forta tornadei stransa in interiorul sferei unde s-a introdus.se stringe intr-un volum mic energetic. Sum forma de nucleu .Este nasterea [primilor atomi de Hidrogen] Autamat se naste si curentu electric.sub forma de electronul atomului.Si este prima materie Reala….Pe scurt,dau etape generalizate,de evolutie al inceputului de univers…din aceste gaze de H Se vor sduna in nebuloase.frecare caldura.Apoi se vor naste.primele.Stele uriase ”aurigae” se divid.Pana la soarele nostru,care si el este o stea primara.se incheie prima etapa primara al globului ceresc.Cu stele aprinse,si actual..alta etapa generalizata…Tornada mamei spatiul infinit,alimenteaza nemuritor,si astazi,si in viitor nemuritor.In spatiul infinit este,Doar un unic glob ceresc.Datorita unicitatii tornadei.care actual varful ei este.La steaua Polara.Gobul ceresc primar,este alimentat,cu furtuni magnetice,din varful tornadei.Din nou se repeta .Haosul printre stelele uriase aprinse.Urmeaza o alta etapa.din aceste furtuni magnetice.Se vor organiza,va da nstere H Apoi vor da nastere primelor Galaxii cu caracter primar materie H;He ;O;C etc. Si galaxia noastra Calea Lactee,este tot primara/Numai in aceste galaxii primare se poate dezvolta viata ca la noi.Galaxiile,dupa formula evolutiei [ noutate] sunt galaxii primare,apoi evoluate,sau mai grele material atomic.de fapt prin procedeul de devorare al altor galaxii,care se mananca.Este sistemul.ca matria treptat evolutiv.Sa se stranga in ”Stele nutronice”finalul evolutiei…dar in globul ceresc,nemuritor se vor naste alte noi galaxii primare.Dand sa fie nemuritor ”globul ceresc” Asa cum este in cer ,este si pe planeta.Cunoscand-se;cele trei formule generale,noutate Mai ales formula generala al materiei unversului
  Este foarte simpla.Ea se aseamana,cu forma semnului infinitului.Dar povestit aceasta forma,prin cuvinte
  O redau schematic: 1- Un volum mare,se strange,intr-un volum mic energetic.Care este focarul.volumului initial.Sau focarul semnului infinitului. 2 – Focarul,va da nastere,altui nou 3 – volum mare,dar evoluat sub o alta forma Aceasta formula simpla.A organizat totul in univers.Si viata noastra terestra.Este legata de aceasta unica simpla forma a unui postulat de fapt.Se introduc datele unei probleme de rezolvat…Tot ce am demonstrat,cum a luat nastere globul ceresc.Este tot acest postulat dar in forme diferite,si infinite.Dar se pastreaza.forma postulatului….Ex Un volum mare spatiul infinit,cu energia produsa,magnetismul.Se stringe in volum mic energetic”tornada,sau focarul…Focarul va da nastere alei forme evoluate si anume”sfera magnetica inceput de univers. Pe planeta este o infinitate,al acestui sistem al formulei postulat natural Ex: Un volum mare agricol,cu cereale.Forta gandirea umana.2-Va strange in focar mic energetic semintele.Sub forma focarului”Hambarul” Focarul hambarul,va da nastere,mai evoluat sistem 3- Hranirea populatiei Ex: Un volum mare de substante radioactive.tot prin forta omului psihologic etc. Se strange in focar mic energetic”Bomba nucleara” focarul va da nastere,genetic altui nou volum mare radioactiv.Anatomic trupul uman etc.este construit in forme diferite.dar principiul ramane indentic postulatului.Un singur ex. circulatia sanguina (simplificat)1- Un volum mare,circulatia mare,se strange in focar mic energetic 2-”inima” focarul mic energetic.Va forma alt nou volum evolutiv.3-circulatia mica. Important,in evolutie.Circulatia sanguina,ramane imprimata materie.Constructorului acestui postulat.Iar viata este tot dupa sistemul postulatului.Alt Ex: Auzul simplu Un volum mare de zgomote din natura,se strange in focar.[ timpanul] focarul evolutiv,va da nastere altui nou volum indentic de auz prin neuronii cerebrali.La sceletul osos un os,se leaga in focar.care este inchietura.Alt nou volum evolutiv,focarul se leaga,cu un alt os.Vazul… un volum mare de obiecte,ce radiaza din natura 2- Se strange in focarul lentilelor glogului ocular.3- evolutiv anatomic vedere.Focarul va da nastere indentic vazului In volum mare prin neuroni cerebrali Materia ramane imprimata evolutiv constructorului.postulatul general putere natural.Functia indentica,tot formei enuntului. Eu am scris liber din memoria,anilor de o viata.dar detin documente,de o mare importanta.Pentru viata noului mileniu al 3-treilea…Invatamantul va lua o alta forma…Postulatul este primar forma,sau primar invatamant. Postulatul este evoluat sau invatamant liceial.3- Postulatul este supra-evoluat stiintific.Sau invatamant superior…Ori ce facem, pe acest pamant in forme infinite,este acest unic postulat…Atentie el merge si la bine ,si la rau.Cu al putem deosebii.Raul si binele nostru.Formulele generale,redate mai sus…Ele natural sunt nucleul tuturor stiintelor cunoscute: fizice,chimice: electro-magnetice.Sau acest ncleu,se incarca evolutiv cu stiintele enumerate.Pana in mileniul nou.Omenirea a lucrat si descoperit radacinile stiintelor.dar nucleul stiintelor.Organizeaza materia ,stiintele naturale.{ Produsul este trupul uman,plante,vietuitoare}Si mai presus este evolutia Globului ceresc…Planeta preia acest cod.Cum s-a nascut si evoluat universul.Construind in timpurii rapide trupul nostru.Noi suntem universul ce-l mare….

  Cu stima un om simplu Rog a se cunoaste materialul nou venit pe lume. 17 – Mai – 2012

 9. Ma numesc Firescu Marin etate 68 ani:O viata am lucrat,la o carte filozofica stiintifica naturala,si anume.”Secretul materiei universului”. Redau un citat: ”De ce existam noi si universul?Daca gasim raspunsul la aceasta intrebare,el ar reprezenta triumful final al ratiunii umane-pentru ca atunci am cunoaste gandirea lui Dumnezeu.Cartea mea da raspunsul la aceasta intrebare.In lucrarile mele.Eu demonstrez.”cum s-a nascut,si evoluat universul,din nimic” Acest nimic.este ca spatiul infinit produce nemuritor undele energetice magnetice.(este o noua descoperire).Am formulat:Formula evolutiei universala naturala.Cu ajutorul ei.Am refacut indentic.Cum a procedat natura astrala,pe etape de evolutie al universului.Apoi aceasta formula al evolutiei.A deschis calea,spre o noua formula.Si i-am dat denumirea de.Formula generala al materiei universului.- Iar aceasta formula este gandirea naturala,al lui Dumnezeu.Caracterul ei natural general puere.Este constructorul materiei,al universului in evolutie.Dar si constructorul chipului omului.Dupa modelul.Codului gasit natural.Asa cum s-a nascut si evoluat universul,Planeta preia codul astral.La constructia:Trup om,plante,vietuitoare.Este cod comun unic.
  Cartea mea demonstreaza,aceste evolutii paralele indentice.sau noi suntem imprimare fizica materie,dupa chipul unic al lui Dumnezeu.Sau materia ramane fizic imprimata constructorului.Formulei generale al maeriei universului.Care a construit in evolutie trupul uman.Medicina,va evolua,si prospera,cu ajutorul acestei formule generale naturala.Ea este ermetica naturala..In final eu demonstrez.Ca suntem microcosmos al universului mare.Dar si micro planetar.Unde femeia prin uterul ei.Vrea sa fie.mico-planetar,al apei marilor.al mamei noastre planeta…timpul si el sufera,o strangere neutronica.si anume.Miliarde de ani de evolutie al universului al mare.si prin codul gasit astral.Planeta lucreaza,in timp rapid,de milioane de ani.La constructia trupului uman,plante,vietuitoare…Apoi timpul astral si planetar.Este stans neutronic.doar in 9 luni.Cat dureaza developarea embrionului uman etc..Copilul poarta memoria.Cum s-a nascut si evoluat universul.sau unicul om ceresc astral.care noi purtam chipul lui.Planetele normale.Ele sunt deja microcosmos al universului.Prin tabela period elemente atomice.sau universul este o tabele uriase indentica,cu al planetelor normale.functia lor este de focar al universului mare.dar totul in micro – atomic. Rog a se prelua cartea mea”oficial”…Totul este facut din pasiune filozofica stiintifica naturala – Dar si inzestrat natural.Sa pot reda inapoi naturii.Expresia filozofica,de la inceputul articolui…eu nu pot creea fizic natural.Ce a facut Dumnezeu…dar pot spune…Dumnezeu se vede,si gandeste prin chipul omului .dedic aceasta carte,spre o viata mai buna si linistita pe acest pamant.Cu stima Firescu Marin 2- Nov- 2012

 10. „In anul 1785, fizicianul Charles Augustin de Columb a confirmat printr-un experiment ca sarcinile electrice se atrag sau se resping pe baza unei legi similare cu cea a gravitatiei„
  adica invers,vrei sa zici ca ceilalti au copiat formula din legea lui

 11. Acum ,, TEORIA INFINITĂ  Teoria mileniului III de ESMilon” pe 5 SITE-uri GOOGLE !…
  https://sites.google.com/site/teoriainfinitadeesmilon     Aflaţi ; Sistemele din Infinit.. Enigmele Terei, OZN
  Extratereştri, Explozia Tunguska, Tr.Bermude!…etc.  Legile Energiei, Evoluţie şi Holoevoluţie; Teoria 
  Apariţiei Vieţii, Relativitatea Infinită. Teoria Cancerelor, etc!….

 12. IMPORTANT :
  Pentru cei care doriţi să înţelegeţi TEORIA INFINITĂ, este necesar să aveţi cunoştinţe de fizică, chimie, biologie ,astrologie…cel puţin medii -LICEU REAL . Ca să înţelegeţi trebuie să ştiţi  …FIZICĂ CUANTICĂ…
  ELECTROMAGNETISM. ASTROFIZICĂ….de nivel superior….
  Eu recomand să începeţi cu  CATALOGUL T.I. -unde sunt prezentate sistemele unice din Infinit !…
  CUANTELE – sunt combinaţii cantitative de sisteme unice , dintr-o BANDĂ  de EXISTENŢĂ ! 
  Complicat !  BANDĂ de EXISTENŢĂ este : ERA, PERIOADA, NIVELUL, VIAŢA…(perioada în care există cuanta unică !    ….Normal … Este mai mult decât se ştie, de aceia este o teorie nouă ! Citeşte Enigmele Terrei şi alte explicaţii şi aplicaţii !    Autorul  

 13. APROPO…..   LUMINA VIZIBILĂ  conform TEORIEI INFINITE, este o UNDĂ CUANTICĂ MIXTĂ, de ERĂ MEDIE
                         UNIVERSALĂ  ! Este formată din cuante unice numite DEMONI – FOTON, ELECTRON şi  
                         NEUTRIN , în cantităţi determinate de FRECVENŢĂ – LUNGIME DE UNDĂ ….FORŢĂ..nr . de
                         fotoni (translaţie), nr de electroni (rotaţie -magnetism) .nr de neutroni – neutri asigură conservarea
                        cuantei…..Este explicaţia teoretică pe care o întâlniţi prima dată…. Găsiţi mai multe!…

 14. IMPORTANT
  UNIVERSUL ÎN CARE EXISTĂM TEMPORAR, ESTE UNIC. UNIVERSURILE ÎN EXISTENŢĂ SUNT 
  ASEMĂNĂTOARE ! TOATE ACESTEA LE SUNT EXPLICATE, DESIGUR NUMAI DUPĂ PERCEPŢIA
  MEA, ASUPRA ENERGIEI, A UNICITĂŢII EI , LA NIVEL DE INFINIT , PE SITEURI GOOGLE-ADRESA:
  https://sites.google.com/site/sites/system/app/pages/meta/dashboard 
  DEASEMENI, PUTETI ACCESA ŞI CANALUL PERSONAL  EmilStanciu – You Tube, PE ADRESA :
  https://www.youtube.com/channel/UC4qpr_MJjzTASMGJEOFVoRw  prin VIDEOCLIPURI existente şi
  VIITOARE,   NU ESTE NECESAR SĂ FIŢI DE ACORD CU CE AM SCRIS EU ! PUTEŢI AVEA PROPRIA
  PERCEPŢIE – LAICĂ, RELIGIOASĂ, MIXTĂ….ETC ! ORICUM LA NIVEL UNIVERSAL NU ARE IMPORTANŢĂ!
  NUMAI LA NIVEL PLANETAR ŞI ÎN EXISTENŢA NOASTRĂ EFEMERĂ !…          AUTORUL !

 15. Am aratat (am demonstrat cu formule) in articole postate pe -astronomy.ro- la -teorii alternative- ca identitatea dimensionala masa-sarcina. permite modelarea fotonului ca si un motor electric liniar in vid si ca motor electric rotativ in cazul fotonului absorbit (refractat la 360 de grade) in atom. Modelare care explica foarte simplu si dualismul unda-corpuscul, dar si lipsa retro radiatiei, neexplicata de modelul Huigens-Fresnel.

 16. Marius – spatial curbnu exista si nicia patra dimensiune timpul…
  spatiu-i spatiu si atat, masurabil in metrii, mm. km, ani lumina, ce contine e alta traba, pe alocuri nimic, in alte locuri puncte continand potential=eneegie,pe care le nuumim particule…See More

  Like · Reply · 1 · 49 mins

  ..

  Andrey Anndrei

  Andrey Anndrei am inteles acum la ce te referi… pare destul de convingator dpdv logic rational

  Unlike · Reply · 1 · 46 mins

  ..

  Bogdan Jundau

  Bogdan Jundau Este vb. ca particula/particulele in drumul lor lasa urme=potentiale, care apoi se pot concentra=unii nascand particule, a asta s-e constata ca se produce in vid…energie de punct zero

  Like · Reply · 1 · 36 mins

  ..

  Bogdan Jundau

  Bogdan Jundau apoi particulele formate, electronii, atunci cand s incarca peste un prag, emit fotoni=rdiatia de fond.

  Like · Reply · 1 · 35 mins

  ..

  Bogdan Jundau

  Bogdan Jundau Eu cam am idee ce si cum …n-aveam cu cine vb. sa inteleaga…

  Like · Reply · 33 mins · Edited

  ..

  Bogdan Jundau

  Bogdan Jundau Sti Andrei – am pornit de la o observatie – E=MC, totul este miscare la baza, masa rezultand doar in urma acceleratiei gravitationale, iar parriculele idem=miscarea potentialelor.

 17. Scuze Marius – copiasem comentarii de pe un grup – Metafizica grea – le repun. ——–
  spatiu-i spatiu si atat, masurabil in metrii, mm. km, ani lumina, ce contine e alta traba, pe alocuri nimic, in alte locuri puncte continand potential=eneegie,pe care le nuumim particule
  – avem un punct, il miscam rectiliniu, rezulta o linie, nu?, daca miscam linia lateral, 90 grade fata de miscarea anterioara a punctului, obtinem un plan…miscam planul pe directia perpendiculara acestuia si obtinem o prisma-=spatiu.
  – avem oarece in acel spatiu acum? – dar prin fiecare punct din spatiul prismei, a trecut punctul initial? – EVIDENT nu, dar trecerea=miscarea lui, miscarile urmei pe unde a trecut punctul, adica linia, la miscarea pt plan va trece prin toate punctele planului, iar punctele planului prin toata prisma.
  DECI – miscarea genereaza spatiul, dar nu in acelasi timp ci intr-o suma de timpi cumulati. Asadar spatiul este mereu ceva la trecut, dar si la prezent si viitor. Cert este ca ce vedem noi din univers sunt enrgiile plecate din anumite puncte create acum mil. mld. ani.
  – ajunge punctul=particulutza mea pentru a forma intregul univers si inca sa nu se opreasca din lucru=creatie?…EVIDENT DA, daca-i harnicuta…Cu asta am venit pe grupurile tale acum cativa ani, era cazul sa fi inteles catusi de putin teoria.
  Este vb. ca particula/particulele in drumul lor lasa urme=potentiale, care apoi se pot concentra=unii nascand particule, a asta s-e constata ca se produce in vid…energie de punct zero
  apoi particulele formate, electronii, atunci cand s incarca peste un prag, emit fotoni=rdiatia de fond.
  Sti Andrei – am pornit de la o observatie – E=MC, totul este miscare la baza, masa rezultand doar in urma acceleratiei gravitationale, iar parriculele idem=miscarea potentialelor.
  Ce zice baiatu asta cu infinitul ca fiind rotire, e fals, fiind vibratie mai degraba,si o combinate cum ar fi asta…

 18. Eu am dedus ca 1. atractia dintre mase ar fi produsa de un flux eteric de aspiratie produs de rotatia foarte rapida a nucleonilor. Nucleonii se comporta ca niste aspiratoare centrifugale care aspira eterul cu viteza foarte mica, prin jurul axei de rotatie si il refuleaza cu viteza foarte mare pe la periferie. Raportul intre sectiunea de refulare si sectiunea de aspiratie ar fi dat de constanta gravitationala G. 2. Sarcinile electrice ar genera campuri electrice pulsatorii, care cresc din zero pana la maxim si apoi revin la zero. Dar nu-si schimba sensul (centripet sau centrifug) fata de centrul (axa) particulei. 3. Lumina (fotonul) este transport (transalatie) de substanta. In vidul fara inertie fara elasticitate, nu poate functiona mecanismul undelor, vazute ca vibratie, ca miscare oscilatorie rectilinie a punctelor materiale ale mediului, de o parte si de cealalta a pozitiei dev echilibru. Mecanism care cere transformarea succesiva a unei forme de energie in alta. Fotonul ar fi o structura similara motorului electric liniar. Iar particulele elementare ar fi sisteme de unde stationare de mare amplitudine, care ar fi totodata structuri de motor electric rotativ de foarte mare turatie. 4. La toate aceste concluzii se ajunge daca se urmaresc consecintele pe care le produce identitatea dimensionala masa-sarcina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări