The Secret in Their Eyes (2009)

Articole asemănătoare

the-secret-in-their-eyes„El secreto de sus ojos” este unul dintre acele filme pe care le recomand tuturor cinefililor. Povestea este in aparenta simpla, dar modul de executie produce ecouri profunde in psihicul spectatorului. Un consilier legal pensionat lucreaza la o nuvela prin care spera sa gaseasca adevarul despre o crima nerezolvata din trecutul sau, si sa rezolve problema iubirii neimpartasite dintre el si superiorul sau – doua probleme care, decenii mai tarziu, continua sa il bantuiasca.

Filmul se desfasoara lent, nu se grabeste. Valabil si pentru finalul filmului, moment in care, de regula, dezvaluirile si rasturnarile de situatie se precipita. Dar acest lucru este in avantajul filmului deoarece ne da timp sa intelegem personajele si sa ne atasam de ele. Povestea este cat se poate de umana si cotidiana. Partea cea mai buna a filmului, asa-zisa cireasa de pe tort, este sfarsitul. Filmul face dreptate intr-un mod aparte, sfarsitul este extrem de subtil si brutal si o sa provoace o reactie pe masura.

Ricardo Darín joaca exceptional rolul unui angajat al tribunalului din Buenos Aires ce este afectat de violul si uciderea unei tinere in 1974, o tragedie ce ii va domina viata. Lucrurile sunt complicate de relatia extrem de senzuala, dar niciodata fizica, dintre Darín si superiorul sau, judecatorul investigator jucat de superba Soledad Villamil. Legatura dintre cei doi este electrizanta. Daca acest film ar fi fost realizat in limba engleza, deja ar fi fost considerat o capodopera. Din pacate, bariera limbajului il tine departe de publicul larg. Amestecul de tragedie, dragoste, violenta si umor este exceptional, iar dialogurile comice sunt ireprosabile. O alta performanta de exceptie este cea a lui Guillermo Francella in rolul functionarului alcoolic, desi joaca intr-un rol secundar, performanta sa este demna de un rol principal.

IMDB

Articole recente

Articolul precedentThe body (2012)
Articolul următorNarco Cultura (2013)

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări