About Time (2013)

Articole asemănătoare

about-timeFilmul este amuzant, inteligent, si surprinzator. Intregul film se bazeaza pe pe relatia dintre Tim (Domnhall Gleeson), un tanar avocat din Londra, si tatal sau (Bill Nighy) care locuieste in Cornwall… si un secret de familie. Filmul trece destul de repede la subiect, dezvaluind secretul barbatilor din familia lui Tim. Eu nu intentionez sa il dezvalui aici, deoarece o sa provoace o mare surpriza celor care se asteapta DOAR la o comedie romantica OARECARE.

Desi Tim va abuza de micul sau secret pentru a-si imbunatati viata amoroasa, secretul sau nu constituie motivul principal al filmului, el va fi mereu un motiv de fundal. Acest lucru devenind foarte evident la sfarsitul filmului. Dupa ce Tim va trece printr-o serie de esecuri si deceptii, el va reusi sa isi intemeieze o familie alaturi de Mary (Rachel McAdams). Dar pe masura ce viata sa (si filmul) va merge inainte, va descoperi (alaturi de spectator) ca nimeni nu este imun la suisurile si coborasurile vietii, nici macar cineva ca el.

Filmul pune in discutie intrebari importante despre viata, dragoste, iubire si loialitate, viata de zi cu zi si felul in care alegem sa o traim. „Reteta” secreta pe care tatal o va transmite fiului, undeva pe la sfarsit de film, e cat se poate de banala si de profunda in acelasi timp. Mai ales pentru persoanele care nu au abilitatea lui Tim. Performantele actorilor, scenariul (mai ales scenariul!), regizorul si coloana sonora sunt cu adevarat deosebite. Scenele amuzante se desfasoara cat se poate de natural. Desi este considerat o comedie romantica, eu l-as incadra in categoria filmelor cu tema existentiala.

IMDB

 

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări