Cartea sau filmul – Clubul Dumas

Articole asemănătoare

club-dumas„Un roman savuros pentru toti iubitorii de aventuri, labirinturi gotice, carti rare si mister.” (Los Angeles Times)
„Arturo Perez-Reverte s-a revelat ca un impatimit de literatura, de istorii trepidante, hranit cu stranii cunostinte, cu nenumarate lecturi, cu carti vechi si romane foileton din secolul al XIX-lea. „Clubul Dumas” este o carte excelenta pentru cei dornici deopotriva de evadare si de cultura.” (Rafael Conte)

O carte mare, hranita cu lecturi din Dumas, Feval, Cazotte, Hugo, Sabatini, Borges sau Eco

In „Clubul Dumas” autorul exploreaza un univers ca si necunoscut publicului larg de cititori si cinefili: lumea bibliofililor, cei ce iubesc patimasi cartile rare si vechi, editiile princeps, cartile cu autografe ori cu insemnari. O asemenea lume se compune din colectionari si anticari dar si «misiti» de carti sau restauratori de carti, insi bogati care nu ezita sa plateasca o avere pentru o carte sau obsedati si dependenti de carti, in orice caz indragostiti de ele in mod ireversibil.

Se spune despre scriitorul spaniol Arturo Perez-Reverte ca reinventeaza romanul popular. Ce este sigur, are un talent cu totul special: talentul de a scrie carti care se vind bine si figureaza in «top ten» mondial al romancierilor cu cele mai mari vinzari. Aventura si mister in lumea cartilor rare, un capitol manuscris din Cei trei muschetari si peripetiile sale pe un traseu care cuprinde Madrid, Sintra, Paris si Meung – iata despre ce este vorba in romanul lui Arturo Perez-Reverte, Clubul Dumas, aparut la Editura Polirom, tema pe care autorul o trateaza intr-un stil dezinvolt, cu mult umor, cu personaje memorabile, intimplari incredibile, dezvaluiri uimitoare si rasturnari spectaculoase de situatii.

Este un roman-in-roman, combinanad idei si personaje din Dumas (Milady, Rochefort, Richelieu) si A.C. Doyle (Sherlock Holmes, Irene Adler). Nu e o lectura chiar usoara, abundand de expresii in latina si detalii despre manuscrise vechi, tehnici de falsificare a acestora si alte chichite livresti.

Autor: Catalin Stanculescu, www.descopera.org

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări