Paranormal: case bantuite

Articole asemănătoare

Paranormalul, fenomenele care au iesit din sfera normalului, au atras intotdeauna curiozitatea oamenilor. Termenul este folosit si in parapsihologie si are de a face cu fenomene ca telepatia, perceptia extra-senzoriala, telekinezia, precum si in existenta dupa moarte ca reincarnarea, fantomele si bantuirile. Tremenul de paranormal mai este folosit si in fenomene mai putin spirituale precum OZN-urile si in domeniul de criptozoologie.

Ideile despre casele bantuite isi au originea in filme precum „The Amityville Horror”. In timp ce pentru preotii catolici si crestini este ceva obisnuit sa binecuvanteze o casa sau sa efectueze un „exorcism de rutina”, pentru sceptici existenta demonilor, a fantomelor si a spiritelor este pusa la indoiala.

casa-bantuitaIn majoritatea cazurilor, oamenii au auzit zgomote ciudate, au vazut siluete ale unor oameni decedati sau obiecte care se deplasau fara vreun mijloc de locomotie.
Pana la urma, halucinatiile sunt oarecum naturale, chiar daca nu sunt frecvente si sunt neobisnuite.

Persoanele ce locuiau in case bantuite relatau ca simteau o prezenta in camera, iar temperatura scadea si auzeau zgomote ciudate. Acestea nu mai tin de imaginatie.
Oamenii de stiinta care au investigat locurile bantuite au descoperit ca in acele case exista o sursa ce provoca frecvente scazute (infrasunete). Cercetatorii au ajuns la concluzia ca acele campuri electromagnetice provocau acele senzatii ciudate.

Cazuri paranormale

Robin Deland conducea masina noaptea tarziu pe un drum de munte in statul Colorado, pe unde cu greu s-ar fi putut intersecta doua masini. La un moment dat, in lumina farurilor a aparut un caine. Masina aproape ca l-a lovit. Robin a pus frana brusc.

El a recunoscut cainele, acesta era Jeff al sau, care murise cu o jumatate de an in urma. Robin a coborat din masina si a inceput sa strige cainele care de cateva luni nu mai era printre cei vii. Insa Jeff nu s-a intors deloc, el mergea inainte, catre o curba atat de stransa incat din locul unde se afla Robin nu se vedea nimic.

Cand a ajuns acolo, acesta a observat ca era un perete de munte surpat imediat dupa curba. Bolovanii se rupsesera din perete si blocau tot drumul. Atunci cand te aflai in miscare nu ai fi avut cum sa-l observi la timp pentru a evita o tragedie. Insa unde era Jeff se vedeau, el fiind cel care i-a salvat viata. Robin l-a cautat primprejur, dar fantoma cainelui sau disparuse…
Din pacate, aceste genuri de intamplari paranormale nu pot fi demonstrate, totul bazandu-se pe relatarile celui ce a fost implicat in presupusul fenomen paranormal. In astfel de cazuri este vorba doar de credinta.

Un soldat american care isi satisfacea stagiul militar in Germania inainte de a i se termina stagiul a aparut la el acasa, undeva la marginea orasului Detroit, in momentul in care mama sa pregatea micul dejun. El i-a zimbit si i-a spus: „Nu pot sa stau prea mult, nici macar la micul dejun. Am venit numai sa-mi iau ramas-bun”. Dupa ce a spus aceste cuvinte s-a intors si a iesit afara.

Mama uimita a iesit in fuga dupa el, dar fiul disparuse deja. Seara tarziu, in aceeasi zi, la aceasta familie a venit un ofiter care le-a spus ca fiul a murit in urma unei intamplari nefericite, cu o ora inainte de aparitia sa acasa, la 6.000 de mile de Detroit, in Germania.

casa-bantuita2Simularea unei case bantuite

Un doctor psiholog din Marea Britanie, numit Richard Wiseman a studiat serios aparitiile fantomatice, iar pentru asta a construit el insusi o casa bantuita, in care feomenele infricosatoare sa inceapa la comanda. Doctorul este de parere ca explicatia fantomelor consta intr-o combinatie in care intra frica, schimbarile de temperatura, campurile electromagnetice si infrasunetele. Toate aceste „ingrediente” duc la senzatii ciudate, clasificate de unii drept fenomene paranormale.
In opinia doctorului Richard Wiseman casele bantuite sunt construite in zone cu anomalii magnetice in apropierea carora se gasesc surse, naturale sau artificiale, de campuri electrice si de sunete de joasa frecventa, situate la limita inferioara a sensibilitatii urechii omenesti.
Dupa studiile realizate de Wiseman, infrasunetele si anumite campuri electromagnetice pot induce o senzatie de disconfort, ba chiar si halucinatii. Totul se intareste daca persoana aflata in acel loc crede in stafii, generand convingerea ca asista la aparitia unor fantome, mai ales daca se afla intr-o casa care se spune ca este bantuita, sau care poate inspira prezenta acestora.
In podelele si peretii casei realizate de Wisemann a ascuns generatoare de campuri electromagnetice si infrasunete, iar in spatele tablourilor a pus ventilatoare ce vor trimite, din cand in cand, curenti de aer rece.
Toate detaliile, arhitectura, zugraveala, mobilierul, a fost elaborat in asa fel incat sa inspire teama, restul urmand sa fie facut de aparatura electronica.
Un asemenea test a fost realizat si difuzat pe canalul Discovery.

Legendele caselor bantuite

O casa se spune ca este bantuita daca se gasesc activitati paranormale sau aparitia unor fantome, spirite rele sau fenomene poltergeist. Unii cred ca aceste case bantuite au legatura cu spiritele oamenilor care au trait in acea casa, sau care au ocupat cu mult timp in urma acel teren si care au murit in urma unor tragedii precum crima sau suicid. Se spune ca spiritele celor care au murit raman pe pamant daca nu au terminat ceva de facut, daca au ceva de rezolvat.

fantomaForme traditionale de alungarea spiritelor malefice

Din vechi timpuri oamenii apelau la exorcisti pentru a scoate fantomele si spiritele malefice din casele lor, prin exorcism. Insa in ziua de astazi, aceste case sunt folosite mai mult pentru atractie turistica si sunt aranjate in asa fel incat simpla arhitectura sa provoace frica.
Lupta cu „diavolul” este practicata din cele mai vechi timpuri, consemnata de cronicari din Antichitate si pana in zilele noastre. Scoaterea duhurilor din obiecte sau case si-a pastrat si in prezent acelasi caracter arhaic si deseori barbar, din vechime.
Mitologia romaneasca este plina de slugi ale diavolului: strigoi, vrajitoare, solomonari etc. Mircea Eliade spunea ca „romanii cred ca Dumnezeu a creat lumea impreuna cu dracul si au facut chiar si un pact: cerul si viii ai lui Dumnezeu, iar Pamantul si mortii pentru Dracul. Ulterior dracul s-a facut.. al dracului si Dumnezeu a regretat pactul facut. Sfantul Petru a recuperat acel zapis, dar dracul n-a renuntat niciodata la dreptul lui. De atunci exista si obiceiul de a veghea mortul trei zile, ca sa nu incapa sufletul lui pe mana diavolului. Romanul defapt nu lupta pe viata si pe moarte cu diavolul, ci incerca sa-l pacaleasca, asemeni lui Ivan Turbinca din basmul rusesc.”

Posibile explicatii

Prin diversele cercetari realizate de oamenii de stiinta au reusit sa desluseasca unele mistere paranormale. Senzatile stranii, zgomotele ciudate sau alte fenomene numite paranormale au o legatura cu infrasunetele si campurile electromagnetice.
In alte cazuri, fantomele filmate s-au dovedit a fi trucate, uneori fiind recunoscute de persoana in cauza. Alte relatari a unui contact cu o fantoma s-a presupus a fi simple halucinatii, imagini construite de creier atunci cand informatiile din exterior sunt ambigue.
Exista insa si cazuri nerezolvate sau fenomene care s-au intamplat insa nu exista nici o dovada adusa de martor. In unele cazuri martorii aducand doar explicatii fara valoare: „Fantomele exista. Am vazut una.”

Credinta in fantome

Credinta in fantome este legata de conceptul stravechi de animism, un cuvant care provine din latina „anima” si este o credinta ca toate fiintele, atat animate cat si neanimate, au suflet.
Religiile lumii au credinta in fantome. Hinduismul, Budhismul, Iudaismul, toate aceste religii invata adeptii ca fantomele chiar exista.
In Coran si in Bibile sunt gasite cateva referinte la fantome. Cea mai notabila mentiune o gasim in Samuel:
„Atunci Saul a zis slujitorilor lui: ‘Cautati-mi o femeie care sa cheme mortii, ca sa ma duc s-o intreb.’ (1 Samuel 28:7). Dumnezeu, in mod clar, a poruncit poporului Sau ca nu cumva sa consulte vreo vrajitoare sau vreun medium spiritist (Levitic 19:31; 20:27), dar Saul nu a luat in seama aceste instructiuni.”

Vanatoarea de fantome

Clubul Fantomelor a fost fondat in Londra in anul 1862 si este cea mai veche organizatie din lume pentru cercetarea fenomenelor paranormale, atragand membri precum Charles Dickens si Sir William Crookes.
Potrivit unor surse, unul din primii americani care au incercat sa foloseasca tehnologia in „vanatoarea de fantome’ a fost Thomas Alva Edison. Desi in unele referinte se zice ca Edison nu ar fi reusit sa realizeze o masina de „inregistrare a fantomelor” alte surse contrazic aceasta informatie.

fantoma2Existenta fantomelor

Desi nu exista nici o dovada stiintifica a existentei fantomelor, de-a lungul istoriei, fantomele oamenilor au fost adesea pictate ca fiind o reprezentare a persoanei care a trait, fiind imbracate in hainele purtate atunci cand a murit.

Se crede ca acestea apar sub forma de ceata. Cativa antropologi cred ca aceste viziuni provin dintr-o veche perceptie, cuvantul „respiratie” ar fi echivalent cu sufletul (in latina „spiritus”, iar in greaca „pneuma”.)
Unele cazuri in care fantomele au fost pozate au fost fie trucate, fie „erori” din pricina filmului.
Nu s-au facut studii prea aprofundate, insa neurologii sunt convinsi ca nu exista decat in mintea noastra. Nu pare surprinzator faptul ca fantomele apar in contexte foarte slab iluminate.
Atunci cand informatia care vine din exterior este ambigua, creierul poate construi imagini plecand de la modele existente, astfel ca uneori putem vedea dimineata cand ne trezim incretitura unei haine, un chip, sau orice alta forma.
De la aceste fenomene normale pana la existenta fantomelor mai este nevoie doar de un singur lucru: de credinta primitiva in animism.

Articole recente

Articolul precedentAstrologia si efectul Forer
Articolul următorViata inteligenta in Univers

Comentarii

 1. totul e real %.Fantomele exista si kiar si cei kre nu cred in existenta lor vor ajunge sa creada dak intalnesq una….

 2. daca spuneti ca nu exista asemenea fenomene paranormale cum puteti explica acest lucru…4 persoane mergeau intro iarna acuma cativa ani intrun sat de langa lugoj jud. timis, pe un pod mic inainte de revelion cu cateva zile, si in timp ce mergeau eu „la pas”, in spatele lor parea sa mai fie o persoana care mergea contra. Sau intors vazand nimik. au continuat sa mearga si sa intamplat acelas lucru. Iar acuma urmeaza partea cea mai inspaimantatoare pentru acele 4 persoane. Au inceput sa mearga cu spatele in aceeas directie in care mergeau cu fata iar…in urma pasilor lor…mai era o persoana a carui trup nu se vedea, ci doar urmele in zapada si ninsoarea cum se lovea de acea „persoana”.

 3. A doua poveste sa intamplat chiar in satul i ncare merg in fiecare iarna, satul Ciresu, Lugoj jud. Timis. Dupa ce muri-se stra-bunicul unui domn din sat, o persoana care pana in ziua in care a murit a continuat sa aiba grija de animelele curtii, la 3 zile dupa ce muri-se acea persoana, membrii familiei ramaneau ingroziti cand cainele lor simtea spiritul decedatului si vedeau pur si simplu cum arunca cainele peste gard. Nu se putea vedea absolut nimik inafara de furca care se ridica parca prin magie de la perete si intra singura in grajd pentur a hranii animalele iar boabele de porumb parca erau suflate de vand carte gainile din cotet. Aceste fenomene ca se la spun asa au durat cam timp de o luna, dupa care membrii familiai sau gandit sa mearca la preotul din sat sa le spune ce li-se intampla in casa. Preotul in graba merge cu groparul si membrii familiei la mormantul decedatului. Ca dezgropandul sa inlemneasca toti la vederea respectivului in sicriu, rosu ca focu in obraji, si cald ca focurile iadului, Atunci au incins un tarus de fier dupa care l-au infipt in inima respectivului care la randu lui a reactionat printr-un urlet care aproape ia secerat pe toti la pamant. (nici o alta persoana din acea intamplare nu a suferit daune grave sau cu urmari. Puteti crede ce vreti eu am spus ce mi-au zis cei din sat. Sat pe care il frecventez de la 5 ani prezent 18. Cei care au avut, au, sau intamplator vor avea o asemenea experienta va rog nu va faceti singuri dreptate, ci mergeti la parintele vostru spiritual pentru a cere ajutor. Aceste fenomene sunt foarte pericuoase si pot rezulta alte decese la randul lor)

 4. Lordule esti bonlav rau de tot cu capul TATICULE, cind ai sa descoperi ETALONUL OMULUI SANATOS si ai sati dai interesul sai urmezi SFATURILE, nu ai sa mai vezi fantome.FANTOMA care o vzi esti TU.CIND O SA TE TREZESTI NU O SA MAI FII -e FANTOMA.ZREZIREA……

 5. LOL doamneeeee………nici eu nu prea cred in fantome, dar inca nu sa dovedit existenta lor asa ca se poate intampla orice mai ales pe discovery imaginativa daca toate acele filme ar fi reale…………..dar se poate dar inca nu sa dovedit!

 6. bai fraierilor fantomele chiar exista.Nu spun ca toate acele emisiuni de pe Discoveri sunt adevarate dar eu am trait-o pe pielea mea. eram la o petrecere si de dimineata cu un pic inainte sa plecam eu stateam in pat acolo . in fata era o usa de termopan cu cre inrti in alta camera . era inchisa . EA era aproape facuta doar dintr-un geam urias . Cum spuneam eu stateam acolo adormita si am vazut ca prin camera cealalta (prin geam se vedea umbra ) ofemeie in rochie alba ca zapada ce a trecut fulgerator . De spaima nu am tipat . De fapt nu am mai vb 2min prietena maea m-a gasit inghetata . eu cred pt ca mi sa-ntamplat . Va zic ca dc nu credeti in curand o s-o faceti . Pt mai multe discutii despre acest subiect my ID ioana_sanda98 .Va pup si bantuiala placuta . Bye bye !

 7. dragii mei.. fantomele existaa. eu eram fascinata de filmele de groaza knd eram mika nu cred ca exista vreun film horror cu fantome pe care sa nu`l fi vazut;) am ajuns sa simt preentza lorr chiar mi sau aratat nu in realitate dar in poza sh sa dovedit a fi adevarat dupa ce m`am consultat shi am comentat 2 dintre pozele in care am prins multe siluete cu chip de om de animale in special de pisica cu unu dintre cei mai puternici popi de prin zona.. shi miau explicat multe de ce mia apaut fratele meu care murise in urma cu 15 ani electrocutat pe numa adriann a murit in 1993 in data de 9 iulie iar eu mam nascut in 1994 pe 9 iulie.. shi cineva sa gandit k imi poate face rau.. am prins aceste poze cu o prietena afaraa in spatele blocului knd am simtzit ceva shi iam spus sami faca o pozaa eram eu pe banca in fatza mea era un unicorn[ cal cu corn in frunte ] era alb sa specific iar in fatza lui un cap de bebelush cu coarne da shi sa nu uit sa va zik k decedatul meu frate era in zodia capricorn..;) in concluzie nu a lasat sa se apropie de mne acel neidentifikat bebelush cu coarne . daca vretz mai multe informatzii contactatzi`ma pe id-u [ adrieenne ] shi credetzimaa knd ajungetz sa credetz in ele chiar daca nu le vedetzzz vi se arata!! vam pupat

 8. melyna,foarte tare povestea ta,eu sunt fascinat de chestii din astea…intra si tu pe mess sa vb…pooooooooooooooop

 9. pana la urma exista fantome?eo cu priteni mei am intrat in curtea unei case care pare a fi bantuite ea arata destul d bine pe dinafara dar pe ea este o placuta pe care scrie: no trespassing violators will be shot survivors will be shot again si am intrat intro seara si in curte era o masina veche si nu cred ca mai merge dar era seara si sa dat inspate a venit in fata si sau aprins farurile dar nu era nimeni in masina , in alta zi neam uitat la casa aceia si vine o fata de vreo 17 ani si ne intreaba dc va holbati la casa si zikeam noi ca este bantuita si fata aia nea zis ca a intrat p la 9 seara cu mama ei si ca se auzea cum canta cineva la pian desi era bezna nu era nimic aprins in casa , in alta zi am mai adus niste copii si am gasit o cheie si credem ca este de la poarta am bagato in brosca j am strambato akolo si nu mai puteam sa o scoatem asa ca am rupto iar a 2 zi cand am venit acolo nu mai era cheia noi am rupt gardu detoate am sarit in curte dar nu era nimeni in case iar vecini spun ca locuieste cineva dar seara mergem si se intampla multe lucruri ciudate si de aude din casa ramoona iar ramona este prietena nostra iar bunica ei a spus ca stia cine locuia in casa aia era o pritena de a bunici ei si nea spus ca akolo era o fata violata de 3 barbati si omorata iar noi credem ca este bantuita am deschis chestia aia de la gaze si era la 36 si a coborat la 35 dar este forte ciudat si vrem sa aflam ce e acolo

 10. Buna,
  Pana acum ceva timp nu credeam in astfel de lucruri, sau mai bine spus nu dadeam importanta, eu simt anumite lucruri, unele explicabile altele nu. E ciudat sa simti ce gandeste un om, e ciudat sa simti cand o persoana apropiata nu este bine, e ciudat sa intri intr-o casa si sa simti ca mai este cineva… eu nu vreau sa mai simt lucrurile astea… ma inspaimanta…..
  Mai este cineva in sitatia asta?

 11. dapz…logiq k exista fantome….va spun k yo kred asa qm cred in extraterestrii si prezikerile popoarelor antice…

 12. dazp am fost cu prieteni la peste incercand sa gasim drumul….spre bilcesti uni ne-au spus ca trebiue sa trecem prin padure…..asa ca am intrat si n-am pierdut de vro cateva ori pana am dat de un castel….era ingrozitor.simteam ca ne urmareste cineva sau ceva mai mare de un urs dar numai eu simteam asta la intoarcere am trecut prin padure dar pe un alt drum a fost super rau….am inceput sa amtetesc vedeam in ceata auzeam zgomote dar numai eu am fost cea care le simtea apoi am vazut multe siluete albe si negre…..era groaznic nu pot sa dorm le vad mereu dar numai eu sunt…

 13. interesant..cateodata lucrurile astea,intamplarile astea te sperie mai mult decat crezi..mai ales daca esti slab de inima..
  cred in asa ceva..fenomene paranormale

 14. defapt oamenii cred ca ei stiu si pot explica orice dar se inseala :)))….sunt fel si fel de chestii pe care creierul uman nu poate sa le explice si cauta fel si fel de explicatii ….. aceste fenomene paranormale precum si alte mistere exista iar ,,oamenii de stiinta” incearca sa le gaseasca fel si fel de rezolvari……cum scria mai sus la simularea unei case bantuite…parca toata care pretinde k are de aface cu aceste fenomene sta sa isi contruiasca prostiile alea si parca ar avea ceva de castigat …..personal nu ii suport pe acesti zisi oameni de stiinta ( intr-adevar poate gasesc o rezolvare dar asta nu inseamna ca si aia e)

 15. ok dar mai infricosatoare e casa MEA tata a zis ca a vazut o umbra pe acolo si s-au spart farfuriile cand o aratat-o chiriasilor dar ei o fugit si nu s-au mai intors in casa aceea a mea veche tot timpul se ravasesc lucrurile se vad umbre si e f f f rece dar uneori f f f cald si ma doare capul cand intru in ea….atat !! cine vrea sa ii mai spun luati id adinacool_2010.

 16. eu una mi se pare interesant ce scrie asta daka esti interesata de asa ceva eu as vrea sa stiu mai multe si caut dar nu gasesc mai este o emisiune ghoust hunter pe axn dar nu prea mi se pare real dar acolo arata fantomele si este cam infricosator darca stai bine sa te gandesti dar eu nu amvazut nik una ca cred k dak as vedea as inlemni asa k nu cred k vreau sa vad :))

 17. imnda interesant poate e si un fel de autosugestie ! dar oricum cik unele lucruri trebuie sa ramana asa cum sunt!

 18. Nu cred ca trebuie sa intrebi pe cine va daca exista sau nu fantome.Pana la urma nici un om mort nu sa ridicat in timpul  ingroparii sa spuna ca exista viata dupa moarte.

 19. eu cred cu tarie in astfel de lucruri si mie mi sau intamplat o data eram singura acasa si era vara dintro data sa facut frig usile casei se tranteau televizorul se aprindea si se stangea singur . eram terifiata am chemat preotul si a sfintit casa iar de atunci nu mi sa mai intamplat nimik in prezent locuiesc in aceeasi casa . chiar daca nu sau intamplat nimik neobisnuit am senzatia ca sunt privita si nu e o senzatie buna

 20. cand eram la bunici la ceam a aparut un om naluca mam speriat de moarte am debea 8 ani sa am vazut asa ceva un baiat care si el la vazut a zis cai ala de jos

 21. sa stiti ca exista fantome  voi comentati ce au scris altii ca va e frica sa nu vi se intample si voua lucruri de astea

 22. la mine la tara adik la solesti este o scoala  foarte veche o data am fost cu sormea si cu bunicamiu acolo si am vazut o silueta alba si am auzit pe cineva care vb la urechea mea

 23. Băi lăsaţi prostiile nu există fantome există DUMNEZEU TATĂL, FIUL, ŞI DUH SF, ŞI ÎNGERI LUI, EXISTĂ LUCIFER (diavolu) şi îngeri decăzuţi care fac prin telepatie şi te face să crezi unele lucruri, asociată cu frica crezi, să nu uităm că Domnu a avut încredere în el. Sufletu omului după ce moare Domnu îi dă pace şi linişte şi se odihneşte pînă-n ziua de apoi. Nu aveţi credinţă în voi?. 0762671599 costel.

 24. atata timp cat lumea crede in existenta Domnului,va crede si in fantome…poate ca sunt reale,sau poate ca nu..depinde de credintele fiecaruia…fantomele pentru unii sunt ca un fel de prieteni imaginari..

 25. nu exista fantome! nu va mai ganditi la asta si n-o sa mai simtiti nimic.URMATIMI SFATUL: NU VA MAI UITATI LA FILME DE GROAZA MAI ALES SEARA SAU DACA VA UITATI MAI RAR, SCAPATI DE GANDUL CA VA PRIVESTE CINEVA, NU VA MAI CULCATI TARZIU.
     SINGURA EXPLICATIE DACA NU VA SIMTITI BINE INTR-O CAMERA INGUSTA E CLAUSTROFOBIA. DACA  VEDETI FANTOME SI CINEVA DRAG VOUA A DECEDAT SII DUCETI DORUL. VEDETI FANTOME NUMAI DACA VRETI.
      URMATIMI SFATUL SI TOTUL VA FI OK! SCRIETIMI MAINE PE ACEEASI PAGINA SI SPUNATIMI DACA V-AU FOST DE FOLOS SFATURILE…
      PE CURAND!!!………..

 26. eu am la bloc cateva mistere paranormale si nu stiu cum sa le rezolv.BAIETII au reusit sa descida usile si fara sa le atingem s-au inchis

 27. Despre fantome… ce sa zic! unii cred in aceste lucruri paranormale incat parca le zaresc, apoi capata o teama… daca ar exista sigur am fi aflat deja . dar dak exista sau nu Cui ii pasa;)

 28. Fantomele nu exista!Dar noi le-am inventat.Toate evenimentele ciudate probabil au o explicatie mult mai logica decat putem sa credem!

 29. sar putea sa existe fantome eu mam mutat intr-o casa si am vazut si am auzit voci s-au intamplat ogramada de lucruri ci chiar intr-o noapte am simtit miros de fum si ca cineva ma strange de gat

 30. Ce porcarie….voi chiar faceti pe prostii? Ma, voi credeti in Dumnezeu? Stiti ca Dumnezeu nu are materie, nu? Nu aprindeti lumanari pentru cei decedati? Nu exista RAI si IAD? Nu aveti suflet, duh, cum ii ziceti voi? Informati-va, ma, inainte sa deschideti gura ca deja ma enerveaza cati oameni inconstienti sunt pe lumea asta, care nu accepta decat ce vor ei fara  sa vada  probe sau sa consulte toate posibilitatile! Nu va mai incapatanati in prostie ca pun pariu ca habar neveti nimic in fara de faptul ca se numesc fantome si ca nu credeti in ele!

 31. Andreea, la fel gandesc si eu. Si ca sa razi, unu mia spus ca NU crede in fantome, crede in Dumnezeu. Dupa 5 minute a spus ca ” Langa noi cred ca e o casa bantuita” :-L . Eu o sa caut, nu ma arunc asa cu capu inainte.Si nu stiu dece, toti oameni care nu cred in fantome, cand e vorba despre asta, repede „se aprind” si incearca sa gaseasca o solutie. Oameni care NU cred au pareri diferite despre ele… diferite explicati , insa oameni care cred au acelasi raspuns.

 32. Eu una cred in diavol, in strigoi, vrajitoare, etc. Eu cred si am vazut un diavol, si eu stu ce zic, doar sunt o clarvazatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări