Paul Parsons – Teorii stiintifice in 30 de secunde. Cele mai provocatoare si mai captivante 50 de teorii stiintifice

Articole asemănătoare

Editia editurii Litera  a cartii lui Paul Parsons are o coperta cartonata invelita intr-o hartie maronie, ca hartia de impachetat. Nu arata ca o editie cartonata de lux, dar mi-a atras atentia. Din punct de vedere vizual, e o combinatie interesanta. Textul copertei este imprimat cu litere lucioase, iar hartia pe care este imprimat arata ca hartia reciclata. Paginile cartii nu sunt brosate, sunt cusute, iar hartia paginilor e lucioasa. Aveti grija la degetele unsuroase, grasimea nu se impaca bine cu hartia copertii!

Primul lucru ce mi-a sarit imediat in ochi e faptul ca fiecare capitol incepe cu un glosar (contine atat termenii, cat si explicatia lor). Acest glosar, in cartile stiintifice, e lasat la finalul cartii. Aici este invers. Autorul ne permite sa ne familiarizam cu termenii si semnificatia lor mai intai, apoi ne prezinta teoria de 30 de secunde. Teoriile sunt din cateva domenii importante ale stiintei, iar fiecare teorie se incadreaza exact intr-o pagina. Teoria este insotita si de un desen care ar trebui sa ne amuze sau poate ar trebui sa ne ajute sa o intelegem mai usor. Desenele sunt complet inutile, sunt doar de decor. Eu nu am gasit nimic util in ele. Decat sa dubleze numarul de pagini cu desene, as fi preferat sa prezinte alte 50 de teorii sau sa le extinda pe 2 pagini pe cele existente. Valabil si pentru micile biografii ce apar pe ici, pe colo.

Timpul de lectura nu a trecut de 2 ore, dar fiind vorba de 50 de teorii a cate 30 de secunde, nimic surprinzator, nu? Informatiile oferite sunt superficiale, dar asta se intelege inca de la titlul cartii. Nu este o carte proasta, dar autorul a fost prea ambitios incercand sa ofere informatii de calitate in doar 30 de secunde. E genul de carte care s-ar potrivi perfect pe masuta din sala de asteptare a unui doctor. Daca aveti un minim de cunostinte stintifice, nu va asteptati sa aflati prea multe din aceasta carte. Poate constitui totusi un bun punct de pornire pentru cei care nu prea sunt la curent cu principalele teorii din stiinta.

Aceasta recenzie a fost posibila cu sprijinul Librarie.net care ne-a pus la dispozitie cartea Paul Parsons – Teorii stiintifice in 30 de secunde. Cele mai provocatoare si mai captivante 50 de teorii stiintifice, fiecare explicata intr-o jumatate de minut.

Articole recente

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări