Copilarie de sceptic

Articole asemănătoare

emilyEmily Rosa s-a nascut in anul 1987, in Loveland, Colorado. Ea a fost inscrisa in Cartea Recordurilor drept cea mai tanara persoana care a avut un studiu stiintific publicat intr-o publicatie importanta, „The Journal of the Medical Association”, la varsta de 11 ani. La varsta de 9 ani si-a ales drept tema pentru un proiect scolar, Atingerea Terapeutica ( Therapeutic Touch ).

Aceasta forma de terapie se mai numeste si terapia non-contact, practicantii ei sustin ca prin asezarea mainilor pe sau langa pacient, ii pot manipula campul energetic, reducand astfel durerea si anxietatea.
Pentru a-si realiza studiul, Rosa a rugat 21 de terapeuti A.T. sa participe, deoarece daca pot manipula aura energetica a cuiva, inseamna ca o pot simti.

Pentru verificarea abilitatilor pe care sustineau ca le poseda, Rosa a instalat un paravan de carton, intre ea si subiecti, paravanul avea 2 gauri, cate una pentru fiecare mana a subiectului. Subiectii trebuiau sa ghiceasca momentul in care Rosa isi tinea mana deasupra mainii lor.

Pentru a avea un factor aleatoriu, Rosa a dat cu banul pentru a stabili ordinea in care va testa mainile.
Rezultatele testului nu s-au dovedit a fi mai bune decat cele facute la intamplare, dovedind faptul ca terapeutii nu au putut detecta aura de dincolo de paravan.

Articole recente

Articolul precedentNotiunea de agnosticism
Articolul următorEfectul si raspunsul ideomotor

Comentarii

  1. atat???dupa aia ce a facut???are acum 24 de ani si nimeni nu mai stie de ea sau cum,???mi se pare normal,odata ce scrieti un articol despre ceva/cineva sa il duceti pana la capat…in rest..good work

  2. @DareDevil
    Gasesti raspunsul in episodul New Age Medicine din Penn & Teller: Bullshit! (Season 6, Episode 2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

VIDEO

Recomandări