emilyEmily Rosa s-a nascut in anul 1987, in Loveland, Colorado. Ea a fost inscrisa in Cartea Recordurilor drept cea mai tanara persoana care a avut un studiu stiintific publicat intr-o publicatie importanta, „The Journal of the Medical Association”, la varsta de 11 ani. La varsta de 9 ani si-a ales drept tema pentru un proiect scolar, Atingerea Terapeutica ( Therapeutic Touch ).

Aceasta forma de terapie se mai numeste si terapia non-contact, practicantii ei sustin ca prin asezarea mainilor pe sau langa pacient, ii pot manipula campul energetic, reducand astfel durerea si anxietatea.
Pentru a-si realiza studiul, Rosa a rugat 21 de terapeuti A.T. sa participe, deoarece daca pot manipula aura energetica a cuiva, inseamna ca o pot simti.

Pentru verificarea abilitatilor pe care sustineau ca le poseda, Rosa a instalat un paravan de carton, intre ea si subiecti, paravanul avea 2 gauri, cate una pentru fiecare mana a subiectului. Subiectii trebuiau sa ghiceasca momentul in care Rosa isi tinea mana deasupra mainii lor.

Pentru a avea un factor aleatoriu, Rosa a dat cu banul pentru a stabili ordinea in care va testa mainile.
Rezultatele testului nu s-au dovedit a fi mai bune decat cele facute la intamplare, dovedind faptul ca terapeutii nu au putut detecta aura de dincolo de paravan.

3 COMENTARII

  1. atat???dupa aia ce a facut???are acum 24 de ani si nimeni nu mai stie de ea sau cum,???mi se pare normal,odata ce scrieti un articol despre ceva/cineva sa il duceti pana la capat…in rest..good work

  2. @DareDevil
    Gasesti raspunsul in episodul New Age Medicine din Penn & Teller: Bullshit! (Season 6, Episode 2).

LĂSAȚI UN MESAJ